Babıldamama
1217 görüntüleme
E
Esra E.
24 Kasım 2025 07:00
9 ay 18 günlük hala babıldamıyor. Çocuk gelişim uzmanı gördü ba ba ma ma bunları dudaklarımı büyük oynatarak göstermemi istedi ama bayadır yapıyodum zaten tekrarlamıyor. Diğer gelişimlerinde bi sıkıntı yoktu. Babıldamamak her zaman sorun anlamına mı gelir genetik midir
E
Elif B.
9 Aralık 2025 20:00
Alkış yapıyor tekrardan başladı bir ara bırakmıştı ama kendi isteyince yapıyor. Bay bay gel gel yapmıyor. Bay bay için bazen elini havaya doğru kadırıyor sadece çok Nadir ama sallamıyor
E
Elif B.
15 Aralık 2025 06:07
Esra hanım merhaba çocuğunuzun durumu şuan nasıl ?
E
Esra E.
15 Aralık 2025 06:33
Aynı şekilde Elif hanım babıldama yok. Sizin bebeğiniz nasıl
E
Elif B.
15 Aralık 2025 07:12
Bizde de Yok çok tedirgin olmaya başladım maalesef ne yapacağımıda bilmiyorum artık 10.5 aylık oldu. Aaa ee Ann ne gibi bazen ses çıkarıyor canı isterse ama geneldeagzı kapalı hı hıı diyor sürekli
E
Esra E.
15 Aralık 2025 08:24
Aynen bizim de öyle 10 buçuk aylık oldu o dediğiniz sesler. Evet ağzı kapalı hıı hımm ona yeni başladı acaba aşama mı bunlar konuşmaya geçiş için. Ne kadar pratik yaptırsam da babıldamadı. Dil ve konuşma terapisti oluyo onlara götürecek misiniz peki
E
Elif B.
15 Aralık 2025 08:34
Terapistlere sordum yüz yüze eğitimin 18. Ayda başlanması gerektiğini söylüyorlar.komut alıyor mu al ver kucağagel gibi
E
Elif B.
15 Aralık 2025 08:35
Ama sizinki erkem doğumdu sanırım değil mi normal de 9.5 aylık mı olması gerekiyordu
E
Esra E.
15 Aralık 2025 08:44
Evet erken doğum ama 35 haftalık doğdu yine de babıldaması gerekiyor bence. Anladım yani beklenmesi lazım terapistlere göre çok teşekkürler
E
Esra E.
15 Aralık 2025 08:46
Ama ben artık kafaya takmamaya başladım Elif hanım diğer gelişimleri çok şükür normal. Bende sessiz bir bebekmişim. Kötü düşünmeyelim derim.
E
Elif B.
15 Aralık 2025 08:50
Diğer gelişimleri nasıl mesela anlatabilir misiniz birazcık rica etsem
E
Esra E.
15 Aralık 2025 08:59
Tabi ki anlatırım. Mesela göz teması kuruyor çağırınca bakıyor bişey anlatınca beni izliyor tabiki uzun süre değil ama bebeklerin dikkat süresi o kadar. Babası dedesi vs gelince tanıyıp heyecanlanıyor. Gülüp yüzüne bakıp oynayınca o da gülüyor.eee deyince taklit ediyor beni. Yiyecek bişey ya da mamasını görünce anlayıp ağzını şapırdatıyor. Ona taraf bakmayınca bize bağırıp sesleniyor. Çocuk psikiyatristi arkadaşım bunların çok önemli birer gelişim olduğunu söylemişti. Aklıma gelenler bunlar
E
Esra E.
15 Aralık 2025 09:07
Motor gelişim olarak emekliyor tutunup ayağa kalkıyor elindekini sallıyor mesela ses çıkardığını farkedince daha çok sallıyor bişeyleri elinde tutup ağzına götürüyor. Yumuşak yiyecekleri yoğurdu vs mıncıklıyor gibi. Bide işitme testi normaldi onu yaptırmışsınızdır heralde
E
Elif B.
15 Aralık 2025 09:23
Benim oğlum da göz teması kuruyor adını duyunca bakıyor tabi çok yakınındaysam söylediysem umursamıyor bişeyle ilgilenşrken. Ce eee oyununa gülüyor arada kendi de yüzünü kapatıyor birseyle indiriyor gülüyor bizim ki yemek konusunda sıkıntılı çok yemiyor ilgisi yok. Motor gelişim olarak da emekle tutunup kalkma adımlama cımbız hareketi var.saat nerde diyince yada çalışıyor mu diyince saate bakıyor ördek oyuncağın nerde diyince ona bakıyor yerindeyse. Ama kucağa gelme isteği yok atılmıyor. Ama sürekli evde peşimde emekleyerek hemen peşime geliyor robot süpürgeyi tanıyor gidiyor yerine bakıyor. Alkış yapıyor şuan.
E
Elif B.
15 Aralık 2025 09:23
İşitme testinide geçmişti zaten duyduğu anlaşılıyor da sesleri hemen farkediyor
E
Esra E.
15 Aralık 2025 09:28
Biz de yemekten muzdaribiz yaptığım şeyler çöpe gidiyor emmeyi bıraktı geçen ay. Mamaya çok düşkün yemeğe tercih ediyor. Bide uykusu çok problemli geç yatıyor ve sık uyanıyor. Akşamımız sadece onu uyutmakla geçiyor baya yıprattı bu konuda. Kucakta gezdirip uyuyor mamasız asla uyumuyor. Alkış hiç yapmadı bu ara gel gel yapmaya başladı
E
Elif B.
15 Aralık 2025 09:43
Benim oğlum da emmiyor erken bıraktı mama içiyor ek gıda da istemiyor pütürlü şeylerde rahatsız oluyor bazen ama eline bisküvi tarzı bişey verdiğim zaman kendi yiyor ama ben kasıkla katı gıda verince istemiyor.
E
Elif B.
18 Aralık 2025 10:13
Esra hanım merhaba tekrardan nasılsınız? Bir gelişme oldu mu acaba
E
Esra E.
18 Aralık 2025 10:18
Merhaba. Olmadı Elif hanım hala aynı şekilde. Bu ara ayağa kalkmaya taktığı için sadece onu yapıyor eee diye bağırmayı da azalttı
E
Elif B.
18 Aralık 2025 12:19
Gelişimsel pediyatriye götürdüm babıldama 9-11 ay arası dedi 12 ye de kalabilir hatta 12 den sonra olmazsa destek verilir dediler
E
Elif B.
18 Aralık 2025 12:21
Bizdede öksürük taklidi aaa eee diye bagırmalar vardı onlar gelince hıı sesi azalmıştı.şimdi onlar gitti hıı arttı tekrardan ben bir anda yapacaklarını düşünüyorum inşallah öyle de olur