Aşı Soru Cevap 3

921 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

12 Kasım 2025 15:26
Merhabalar sorular çok olunca etiketlemek ve cevaplamakta zorlanıyorm. Mevcut sorularınızı buradan yazarsanız vakit buldukça seveseve cevaplarım 💕💕💕
E

Emine G.

14 Kasım 2025 13:41
Bu hafta 18 ay aşısı olacak bu aşı hakkında yan etki fazla olduğu söyleniyor ve kaç doz aşı var 18 ayda bilgi alabilirmiyim korkuttu bu ay aşısı bni
E

Eylem A. ..

15 Kasım 2025 20:23
Rotarix aşısı 1.doz yaptırdım 2.dozu 50.gün yaptırabilir miyim
A

Aynur Y. ..

16 Kasım 2025 20:25
18 ay aşısı hakkında ki dedikodulardan çok sıkıldım otizm yapar şöyle yapar böyle yapar yüreğimizi ferahlatacak bir cümleniz var mı
Hanife G.

Hanife G.

17 Kasım 2025 06:53
Bugün 9 ay aşısı için aradılsr ama yaptırmak konusunda çok kararsızım. Bi kesim arkadaşım bu aydaki aşıyı yaptırmadı bi kısmı yaptırdı. Bölgemizde salgın var mı yok mu nerden bilicez. 12 ayda tekrar vurulacak. Ama insan vurdurmasa bişey olur diye dr korkuyo
E

Ebru Y.

17 Kasım 2025 06:59
Merhaba bu hafta 9. Ay aşımızı var ama bebeğimin çoklu besin alerjisi vardı doğduğunda teşhis konmuştu çok şükür şuan yumurta yiyebiliyor ama bu aşıda alerjik reaksiyonlar gelişiyormuş yaptırma konusunda çok kararsızım sizin fikriniz nedir acaba
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Kasım 2025 23:48
@Emine Gür hanımcığım 18. Ayda 5'li karma aşı, ağızdan canlı çocuk felci ve hepatit A (sarılık) aşıları yapılır.aşıları var hepatit a harici hepsini daha önceki aylarda zaten yaptırdınız. Şimdi hatırlatma doları yapılacak önceden olan şeyle harici bir yan etki de olmayacak lütfen merak etmeyin endişe duymayın sevgiler 🙏🏻
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Kasım 2025 23:49
@Eylem Arslan hanım 4 haftadan erken yapılmaz 4. Haftadan sonra uygulatabilirsiniz.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Kasım 2025 23:52
@Aynur Yevlal hanımcığım içinizi ferahlatır mı bilemiyorum ama 18. Ay aşılarının hepsini zaten diğer aylarda yaptırdınız hiç yapılmamış sadece hepatit a aşısı var içinde diğerlerinin hepsi yapıldı şimdi hatırlatma dozları yapılıyor. Bu ayda aşı otizmyapıtor hurafesi nedenini size şöyle açıklamak isterim. 18 ayda artık bebeğiniz daha fazla etkileşim içerisinde ve bir şeyler yolunda gitmiyorsa en net bu ayda anlayabiliyorsunuz. Dolayısı ile mevcut bir otizm varsa bebekte anne baba bu ayda anladığ için sanki sonradan olmuş gibi bir algı var toplumda ne olur bunlarla kendinizi üzmeyin
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Kasım 2025 23:54
@Hanife Güneş hanımcığım çok ufak bir köyde yaşamıyorsanız yaptırın derim. Söyle örnek vereyim size mesela İstanbul’a vs ya da birçoklu ortama çocuğumu sokmam derseniz yaptırmayın. Ama neredeyse artık her ilde göçmen var :( dolayısı ile yaptırın aklınızda hiç kalmasın derim ben yaptırsam mı diye bile düşünmedim size sadece bunu tavsiye edebilirim sevgiler
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Kasım 2025 23:55
@Ebru Yamakoğlu yumurta alerjisinde de aşıyı yapıyoruz. Ama dilerseniz hekiminizle bir değerlendirme yaparak aşıyı uyfulatabilirsiniz
Z

Zehra K. ..

21 Kasım 2025 08:32
Bcg aşısndan sonra banyo için kaç gün beklemeliyiz?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Kasım 2025 08:33
3 gün sonra duş aldırabilirsiniz aşı yerini ovmadan
Seher G. G.

Seher G. G.

21 Kasım 2025 13:21
Ayça Hanım merhabalar sorum olucaktı 3. Ayında bexsero ve nimenrix 5. Ayında sadece bexsero
13. Ayda iki dozdan rapel doz doğrumudur ,birde aynı anda yapılınca bebeğe ağır seyredermi☺️
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Kasım 2025 13:30
Ben 3-5-13 aylarda her ikisinin de aynı anda yapılmasını savunuyorum hekiminiz böyle program yaptıysa öyle yapabilirsinizaynı anda aşılama sorun olmaz merak etmeyin
A

Ahsen A. ..

24 Kasım 2025 22:24
Ayça hanım geçerken aşı karşıtlarıyla yüz yüze gelmekten bıktım iki sorum olacak, aynı apartmanda görüştüğüm iki komşumun çoçuğu aşısız biri 4 yaşında biri 8 aylık benim kızım 7 aylık ve aşıı bu aşısız çoçuklardan korkmalımıyım ? Herhangi bi grip geçirseler bile ben acaba bizede geçer mi aşı olmadıkları için o hastalık mı bu hastalık mı diye korkuyorum ikincisi de o kadar fazla aşı yaptırmayan varki azınlık olan biz olduk resmen hele şu son çıkan makaleler le ilgili abd deki sosyal medyada bizi çoçuğumuzu zehirliyormuşuz çocuğumuz otizim olacak yada dehp li olacak bagışıklıgı düşük olacak bgibi söylemlerle karşılaşıyoruz normalde böyle şeyleri kafama takmazdım ama mevzu çoçuklarımız olunca insan terertüt ediyor birde artık kendilerince bilimsel bir verileri oldu heryerde konuşup canımızı sıkıyorlar bu yazılan makale gereçten bilimsel mi? Biz onlara ne gibi karşılık verebiliriz okudum anlatıyorum o makalede aşı olmayıp Otizimli olan çoçuklarda yazıyor diyorum aşılılarda daha fazla neden gümümüzde çoğaldı diyorlar
A

Ayşenur E. ..

24 Kasım 2025 23:35
1 yaş aşısı gerekli mi? Yan etkisi nedir. Zaten 9. Ay aşısı ile aynıymış neden tekrar 1 yaş aşısı zorunlu?
N

Nursel K.

3 Aralık 2025 21:14
Hocam merhaba 3. Ve 5. Aylarda bexsero ve nimenrix aşıları yaptık şimdi 13. Ayına girdik bu ay mı yapalım 15.ayda mı bir de iki grup yine aynı anda mı yapılmalı
M

Mizgin S.

6 Aralık 2025 07:30
Merhabalar oğlum 16 Aralık'ta 3.ayına girecek menenjit aşılarının hangi aylarda ve ne şekilde yaptırmalyım bilgilendirirseniz sevinirim?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

7 Aralık 2025 14:13
@Ahsen Avcıkarahanımcığım bu tarz insanlara bir şeyanlatmak zorunda değilsiniz. Şahsen ben aşısız bir bebek ya da çocukla oğlumu asla temas ettirmem. Hasta olmadığı olmayacağı ya da taşımadığı anlamına gelmiyor. Aşıların otizmle alakalı bir bağı olmadığı ise defalarca konuşuldu. Böyle bir araştırma yok sallamasyon ilerliyorlar.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

7 Aralık 2025 14:14
Ayşenur hanım 1 yaş aşısı gerekli. 9. Ay aşısı ile aynı ama hatırlatma dozu dediğimiz doz9. Ayda yaptırdınız ve bir sıkıntı olmadı sanırım 1. Yaşta da olmayacak merak etmeyin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir