Oğlum Gaz Makinesi mi?
202 görüntüleme
A
Ayşegül Ü.
11 Eylül 2025 06:02
Sevgili anneler, merhaba. Bir konuda tecrübelerinize ihtiyacım var. Oğlum 55 günlük ve yoğun gazı var. Doktor biagaia damlasını verdi ama bir faydası yok şu anda, yaklaşık 3 haftadır kullanıyoruz. Son birkaç gündür daha çok ıkınmaya ve zorlanmaya başladı. Sadece anne sütü alıyor. Kilo alımı vs yerinde. Yağlarla masaj yapıyorum, ılık kiraz çekirdeği kemeri koyuyorum, hayırr bir türlü kolaylaşmadı bu gaz çıkarma işlemi. Karnı şişiyor ve dokunturmuyor, ağlıyor, kucağımda sakinleşiyor, uykuya dalıyor, ama yatağına veya yere koyduğumda gazını çıkarmak için ağlamaya başlıyor, hem de ne ağlamak, kendinden geçiyor. Kendimi çaresiz ve tükenmiş hissetmeye başladım. Her türlü önerinize açığım. Lütfen benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
A
Ayşegül Ü.
11 Eylül 2025 06:06
Gazını çıkartıyoruz ama yeni gazlar mı oluşuyor anlamıyorum, hala gazı oluyor. Yani aslında iyi gaz çıkarıyor ama sürekli bir ıkınma halinde.
M
Merve
11 Eylül 2025 06:09
Merhaba 6 aylık bir anne olarak diyebilirim ki gaz damlalarınının hiçbiri mucize değil işede açıkçası yaramıyor. Bol bol masaj, her emzirmeden sonra hatta bir memeden diğerine geçerken bile masaj yapın başka bir alternatif yok maalesef. Siz beslenmenize dikkat edin gaz yapacak besinler tüketmeyin rahatlatıcı çaylar vs var onlardan için.
A
Ayşegül Ü.
11 Eylül 2025 06:14
Merve hanım çok teşekkür ediyorum, yediklerime dikkat ediyorum , daha da edeceğim, peki ne zamana kadar sürdü sizinki? Şu an bir de 8.haftada atak döneminde olduğu için kucağımdan inmek istemiyor, gaz için karnına dokunamıyorum, kucaktayken yapmaya çalışıyorum ne kadar olursa. Hangi masajları yapabilirim?
R
Rabia K.
11 Eylül 2025 06:18
Benim bebeğim de çok gazliydi , gaz masajlarini bisiklet hareketini falan karnı şişmeden gün içinde sürekli yapmalısınız , karnı sistikten sonra yaparsanız daha büyük wci çeker ve size dokundurtmaz , onun dışında ben hiç gaz damlası kullanmadım tummy time çok iyi geliyor gaz çıkarmada tavsiye ederim , yerde durmuyorsa uzanın ve üstünüzde tummy time yaptırın bir çok kez öyle çıkarttık

Yasemin İ. K.
11 Eylül 2025 06:18
Ayşegül Hanım iki bebeğim de ilk 3 ay aşırı gazlı bebekti. Sütüm tazyikli geliyordu. İkinci bebeğimde gazın sebebinin bu olduğunu anladım ve bunun için önlemler aldım. Her beslenme sonrası mide gazını da çıkardım ve sorunumuz ciddi oranda azaldı, 3.ayda da bitti. Gazın sebebine odaklanmanızı tavsiye ederim
M
Merve
11 Eylül 2025 06:20
Saat yönüne doğru hafif bastırır şekilde yapın ayaklarının şeklini bacaklarının yapısını bozmadan iteleyin bunlar zaten internette var görmüşsünüzdür he bakın bir de mesela kanguru ya da sling benzeri birşeyiniz varsa o bebekleri inanılmaz rahatlatıyor en azından benim kızım slingde mesela rahatlayıp gazını çıkarabiliyordu. Birde tummy time yaptırıyormusunuz bilmiyorum ama yapmıyorsanız başlayın o da gaz çıkarmasına yardımcı oluyor baya. Hala bile o pozisyonda gazını çıkarabiliyor kızım. Biz 4. Aya kadar kolik ile mücadele ettik maalesef inanılmaz şeyler döndü bu sürede. 4. Ayda artık kendi kendine çıkarmaya başlıyor gazını öğreniyor fakat şuan bile hala gaz sancısı arada çektiğini fark ediyorum. Maalesef kesin bir süresi yok bu durumun belli ki
G
Gamze P.
11 Eylül 2025 06:21
Merhaba ılık duş aldırın arkasına masaj ayakları bisiklet gibi çevirin omzunuza yatırıp sırtını sivazlayin benim oğlum da cok gazlıydi gaz ilaçları probiyotikler hiç biri işe yaramıyor anlık rahatlatmaya bakın ve yapabiliyorsaniz memede uyutmayin ben yapamadım emdikçe gazlandi hep kucakta uyudu 5 ay çektim kendi çıkartsa bile yeterli gelmiyordu çok gazliydi 5 aydan sonra rahatlamaya başladı
A
Ayşegül Ü.
11 Eylül 2025 06:23
Çok haklısınız, gün içinde de deniyorum ama arttırmam lazım, tummy time yapıyorum ama üstümde yaptırmadım onu deneyeyim. Her bir bilgi için teşekkür ederim Rabia Hanım 🙏🏻
A
Ayşegül Ü.
11 Eylül 2025 06:25
Çok ama çok teşekkür ederim Merve hanım, ne kadar detaylı anlatmışsın, yapacağım , insan şaşırıyor ne yapsam da çare bulsam diye, kolik …. Çok şükür atlatmışsınız.
A
Ayşegül Ü.
11 Eylül 2025 06:27
Evet benimki de memede uyuyor, çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi omzumda sırtını sıvazlayacağım, anlık rahatlatabilirim umarım. Çok sağolun 🙏🏻
A
Ayşegül Ü.
11 Eylül 2025 06:31
Evet yasemin hanım benim de hiperlaktasyon durumum var, ön sağım yapıyorum, oğlum emerken ara ara üstten gazını çıkarıyorum ki mideden bağırsaklara inmesin. Ama yine de devam ediyor bu gaz durumu. Her beslenme sonrası deneyeceğim, uyuduğu için kıyamıyorum ama bunu çözmem lazım. Çok teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için 🙏🏻
E
Elçin G.
11 Eylül 2025 06:34
Bir memeden diğerine geçirirken gazını çıkartın üst gaz kolay çıkıyor alt gaza nazaran. Biraz daha rahatlatır bu
R
Rabia K.
11 Eylül 2025 06:35
Siz bir de şu an 8. Haftadaymissiniz gazlı bir bebek için en zor haftalar 7 8 ve 9. Haftalar bunları atlattıktan sonra inanın daha kolay geçiyor bizimki 100 gün sürdü , sonrasında rahatladı , şimdi 4.5 aylık yine gazı oluyor desteğe de ihtiyaç duyuyor fakat acı cekmiyor çıkarıyor ve rahatlıyor
İ
İpek K. ..
11 Eylül 2025 07:09
Kimyon çayı için kesinlikle faydasını göreceksiniz
E
Ezgi D. Ş.
11 Eylül 2025 07:10
Merhaba benim bebeğim de de aynı sorun vardı hatta geçen hafta o kadar çok ağladı ki 10 dakika boyunca nefesi falan kesildi sonra bir tane fizyoterapiste götürdük onu masaj yaptı bebeğime Allah'ım böyle bir şey olamaz o kadar çok gaz çıkardı ki o kadar çok gaz çıkardı ki anlatamam ve büyük abdestini yaptı çocuk çok rahatladı resmen karnı içe gömüldü yani o günden sonra ben de fizyoterapist gibi yapıyorum bisiklet hareketi yağ falan sürüyorum elimden geldiğince sürekli gazini çıkartıyorum özellikle ağız yolundan ve yiyip içtiğiniz de çok dikkat etmeniz gerekiyor rezene çayı için bayağı rahatlatıyor bebeği hatta spa çok iyi gelıyor bilginiz olsun
K
Kübra G.
11 Eylül 2025 08:40
Benim oğlum da çok gazlıydı 4. Ayda anca bitti şimdi 13 aylık . Gaz damlaları hiçbir işe yaramadı daha da kötü yaptı gaz masajları, havluyu ütüleyip karnına koyduk tabi yakmayacak derece de , kiraz çekirdeği alabilirsiniz onu da ütüleyip koyuyorsunuz, sizde rezene çayı ve kimyon çayı içebilirsiniz bu bir süreç ne yapsanız da tamamen geçmiyor kendi çıkartmayı öğrenene kadar o yüzden biraz sabır elbet geçecek 🙏🏻🌸
A
Ayşegül Ü.
11 Eylül 2025 08:49
Çok teşekkür İpek hanım, içeceğim.
A
Ayşegül Ü.
11 Eylül 2025 08:51
Ezgi hanım ben de şimdi bir fizyoterapist arayışındayım, siz İstanbulda mı götürdünüz, yani yavrumun rahatlaması için hem spa hem de fizyoterapist seçeneğini değerlendireceğim. Yani o dediğiniz karnının inmesi durumu var ya sanki onun karnıyla beraber benim gönlümün darlığı da hafifliyor. Çok teşekkür ederim.
A
Ayşegül Ü.
11 Eylül 2025 08:54
Kübra hanım çok teşekkür ederim, öyle canı yanıyor ki çıkartırken , onu öyle görünce benim canım daha çok yanıyor. İnşallah benim oğlum da öğrenecek gazını kendi çıkarmayı🙏🏻 still tee içiyorum onun içinde rezene vardı, ama sadece rezene içeyim bi de. Çok teşekkür ediyorum 🙏🏻
E
Ezgi D. Ş.
11 Eylül 2025 13:41
Diyarbakır'da oturuyoruz biz Diyarbakır'da götürdük inanın bebeğimiz rahatladı sanki dersiniz biz rahatladık o kadar ki stresliydik çocuğum acı çekiyordu elimizden bir şey gelmiyordu derman olamıyorduk ona umarım sizin bebeğiniz de bir an önce rahatlar