Meme Reddi Nedenleri?
633 görüntüleme

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
24 Haziran 2025 19:33
Sizce meme reddi nedenleri nelerdir? Önce örneklerle ben başlıyım ve yaşamış olduğunuz deneyimlerinizi sizden bekliyor olacağım ☺️
1. Biberon kullanımı
2. Israr zorlama
3. Gereksiz mama kullanımı
4. Sütün yetersiz olduğunun düşünülmesi
5. Çevre baskısı
6. Ailenin destek olmaması
7. Yavaş ya da hızlı süt akışı…
Evet sizi bekliyorum ☺️ şuan red yaşayan ve çözüm arayan annelerimize yardımcı olalım 🤗
1. Biberon kullanımı
2. Israr zorlama
3. Gereksiz mama kullanımı
4. Sütün yetersiz olduğunun düşünülmesi
5. Çevre baskısı
6. Ailenin destek olmaması
7. Yavaş ya da hızlı süt akışı…
Evet sizi bekliyorum ☺️ şuan red yaşayan ve çözüm arayan annelerimize yardımcı olalım 🤗

Yasemin İ. K.
21 Temmuz 2025 09:00
Esenay Hanım bebeğim 4aylık olacak 1hafta sonra. Sütüm hala tazyikli geliyor. Memeler yumuşak, bebeğim emmeye başlayınca hızlı akıyor ve öfkelenip başını geriye atıyor, devam etmek istemiyor. İlk gelen tazyikli kısmı atıyorum sonra devam ediyorum bu durum emzirme arasında da belli aralıklarla tekrar ediyor. Sırtüstü yatarak emzirme, ayakta gezerek emzirme her şeyi deniyorum. Çişli bez sayısında kilo alımında sorun olmadığı için başka bir destek vermedim hiç.biberon kullanmadım.ama artık iyice zorlanmaya başladım. İlk bebeğimde de böyleydi süt akışım, sağım ile mastit olmuştum.şimdi onu denemiyorum korkumdan.sütüm çok değil akış hızlı. Bebeğim hala çok zorlanıyor. Emzirmenin keyifli bir halini yaşayamıyorum. Başka tavsiyeleriniz var mı ne yapabilirim acaba?

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
21 Temmuz 2025 09:05
Yasemin hanım merhaba biberon kullanmamış olmanız mama kullanmamış olmanız çok güzel. Tazyik sorununu düzenli bir şekilde belli yöntemlerle kontrol altına almak gerekir burada dikkat etmeniz gereken şey bebeğinizin gerçekten acıkıp acıkmadığı acıkmayan bir bebeğe ne yaparsak yapalım emmek istemeyecektir. Her emzirmeden 5-10 dakika önce Mochi ya da elle sağım yaparak almalısınız ve emzirirken de geriye yaslanarak makaslama şeklinde emzirmelisiniz bunları denedim olmadı derseniz de danışmanlık hizmeti vererek yardımcı olurum ☺️

Şevval I. Ö.
21 Temmuz 2025 09:27
Bebeğim dört aylık biberon kullanımımız mevcuttu memeyi geldiği zaman ağlamaya başlıyor emmek istemiyor sütüm de var peşini bırakmak istemiyorum beraber duşa giriyoruz ten temasını çoğaltım gece uyurken hafif hafif teklif ediyorum veya gündüz uyanıkken karnı hafif tokken oyun şeklinde yaklaştırmaya çalışıyorum başka ne yapabilirim gerçekten emmesini çok istiyorum mama kullanımınız da var kilo alması ilk başta zayıftı
T
Tuğba D.
21 Temmuz 2025 09:55
Esenay hanım gece kendisi uyanıyor o yüzden emziriyorum sanırım acıkmasa bile tekrar uykuya dalmak için emiyor🥲

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
21 Temmuz 2025 11:07
Tuğba hanım diş sanıcı olabilir diş sancısı yönünde önlem alın. Gece sık uyanmalar ve aniden uyanmalar dişten kaynaklıdır

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
21 Temmuz 2025 11:09
Şevval hanım ilk önce sizin biberonu bırakmanız gerekiyor biberondan sonra sütünüzü arttırıp mamayı da yavaş yavaş kesmeniz gerekiyor biberon olduğu sürece memeyi reddedecektir bebek zaten ilk gündüz emzirmelerini keser sonra gece emzirmelerini keser ve böylece de emmeyi sonlandırır

Buket Ö.
24 Temmuz 2025 11:06
Esenay Hanım Merhaba bebeğim yarın 5 aylık olacak sütüm çok azaldı öneriniz nedir , bol sıvı alımı düzenli beslenmeye hakimim fakat çok azaldı sağdığımda hiç gelmiyor zaten

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
24 Temmuz 2025 11:57
Buket hanım merhaba bebeğinizin kilo alımı güzelse her şey yolundaysa kendiniz sıktığınız da gelen süt bize sizdeki süt azlığını vermez. bebeğin kilo alımıyla ve emzirme sonrası vermiş olduğu tepkilerle anlarız doyduğunu Ama yine de sütünüzün az geldiğini düşünüyorsanız emzirme sonrası hastane tip elektrikli göğüs pompasıyla 15-20 dakika sağım yapmanızı öneririm yediklerinize ve içtiklerinize dinlenmenize dikkat ederseniz stres yapmasanız her şey yolunda devam edecektir
E
Emine E.
24 Temmuz 2025 21:21
Esenay hanım merhaba bebeğim yeni dört aylık oldu sütüm yetmedi maalesef memeden ayrılınca çok husursuzsu meme arayıp durdu mamaya başladık bu sefer de biberonu daha çok talep ediyor emmesi azaldı sütümü arttıramıyorum sütüm olsa yine eskisi gibi olucak ne yapmalıyım
D
Duygu O. T. ..
25 Temmuz 2025 07:48
Esenay hanım bebeğim 3. Ayına yeni girdi 3. Ayına girmesiyle meme reddimiz başladı önceden sürekli emmek isteyen oğlum emmiyor artık memeye gelince çığlıklar atıyor sadece uyurken emiyor ne yapacağım çözüm önerisi lütfen
B
Begüm O. ..
25 Temmuz 2025 14:01
Merhaba benim bebeğimde 3. Ayını doldurdu bi anda memeyi bıraktı. Yaklaşık 2 haftadır tutmuyor sağmama rağmen sütüm azaldı. Ne yapacağım yardımcı olun lütfen 😭