Emerken Dikkat Dağılması

247 görüntüleme
E

Emine D.

23 Haziran 2025 16:30
Emerken aniden dikkati dağılıyor farklı yöne dönüyor sonrasında asla bana dönmüyor döndürmeye çalıştığımda ise ağlamaya başlıyor sürekli doyurmakla uyutmakla uğraşıyorum mamaya mı başlamalıyım aynı durumda olan var mı yardımcı olur musunuz hocam ne yapabilirim
Z

Zinnet K.

23 Haziran 2025 18:44
4.ayındamı bebeğiniz
E

Emine D.

23 Haziran 2025 18:49
Evet 4 ay 12 günlük
B

Büşra Y.

23 Haziran 2025 21:18
Benim bebeğimde 4ay 14 günlük bizde yaşıyoruz bu durumu ama ısrarla devam etmek gerek bu süreçte sabırlı ve istikrarlı davranmak gerek anne sütü her zaman ön planda olsun biraz daha sabredin geçici bir durum atak yaşıyor olabilirsiniz.
E

Emine D.

23 Haziran 2025 23:16
Çok aç kaldığını hissediyorum üzülüyorum bir taraftan da ne zaman geçer acaba
Z

Zinnet K.

24 Haziran 2025 00:53
Bizde 4.ayımıza girdik 3.ayın sonlarında başladı bu durum bebekler bu aylarda çevresindeki her şeyi keşfetmeye başlıyorlar tabi doğal olarak dikkatleri dağılabiliyor ben emzirirken genelde onun dikkatini dağıtmayacak daha az eşyanın olduğu bir odada emziriyorum sizde bu şekilde bir deneyin isterseniz. Ve evet geçici bir durum emzirmeyi asla bırakmayın.
E

Emine D.

24 Haziran 2025 01:01
Bende artık emmiycek sanırım düşüncesi bırakmıştı
B

Beyza K.

24 Haziran 2025 19:02
Bizde aynı durumdayız 4 ay 10 günlük olduk hiç emmek istemiyor aç kalıyor gibi geliyor ve hep huzursuz sütüm de zamanla emmediği için ve stres yaptığım için azalıyor bende aynı durumdayım ve çok üzülüyorum bu duruma mama başlamadan atlatmak doğru olur mu bu süreci aç bırakıyormuşum gibi geliyor
E

Emine D.

24 Haziran 2025 19:04
Ben mama ile takviye yapıyorum maalesef doymuyor gibi geliyor bütün günümüz emzirmekle geçiyor diğer türlü hiç etkinlik bile yapamıyoruz
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

24 Haziran 2025 19:10
Merhaba, bebekler büyüdükçe algılar açılır ve etrafı merak ederler. Sakin loş ve objesiz ortamda yani dikkatinin dağılabileceği ortamde emzirmeyin. Ayrıca büyüdükçe emme süresi kısalır. Almak istemiyorsa ısrar zorlama yapmayın mama desteğine doktorunuz karar vermesi gerkli kendiniz karar verip boş yere red yaşamayın ☺️
E

Emine D.

24 Haziran 2025 19:12
4-5 dakika da doymamış hissi veriyor bana ya engel olamıyorum üstümüzü örtü ile örtsem bile emmek istemiyor halsizmiş gibi falan geliyor emmek istemediğinde çok üzülüyorum aç sanıyorum psikolojik olarak önce benim düzelmem lazım sanırım 😅😅
H

Hasan K. O.

24 Haziran 2025 19:17
Benim bebeğim de dördüncü ayında ve aynı durumu yaşıyoruz. Doktor önermediği sürece mamaya başlamayı düşünmüyorum. Oğlum da bir süre emdikten sonra başını diğer tarafa çeviriyor. Israr edersem memeden daha da soğur diye endişe ediyorum. O yüzden istediği kadar emzirip bırakıyorum. Ara ara mızırdandığında tekrar teklif ediyorum isterse emiyor istemezse zorlamıyorum. Bebeklerimizin daha kısa sürede ihtiyaç duyduğu sütü alabildiği bir döneme giriyoruz. Ondan da biraz tuhaf geliyor bize. Tabi etraf da ilgisini çekiyor. Havalar sıcakken bağımızı güçlendirmek için ten tene temas yapmaya ve birlikte duşa girmeye çalışıyorum. Bunlar da sütün akışını olumlu etkiler diye okumuştum. Ve tabi ki en önemlisi psikoloji ve moral. Gergin olduğumuzda bebeklerimiz de bunu hissedip emmek istemiyorlar, bir şekilde uzaklaşıyorlar. O yüzden bizim rahat olmamız lazım ki onlar da rahatlasın 🙏 Bol sabır diliyorum.
E

Emine D.

24 Haziran 2025 19:18
Teşekkür ediyorummmm hepinize yorumlarınızdan dolayı 😍
T

Tuğba Y.

24 Haziran 2025 19:24
Biz yakın zamanda RSV geçirdik. O zamanlarda başlamıştı bu durum bende 4.ay meme reddi herhalde dedim. Meğer hastalıktan emmiyormuş bez sayımızda düşmüştü zaten. Neyse şimdi iyileştik ama aynı şey devam ediyor. Kilo kaybı yaşadık ve sütümün bu durumdan etkilendi bu yüzden doktorum mamayla destekleyelim dedi önceki ayda da 500gr aldığı için gözlemliyorduk zaten. Ben çareyi ayakta emzirmekte buldum. Evde gezerek emziriyorum daha uzun süre kalıyor memede. Hemen sonrasında bir daha emme isterse mama veriyorum bu sefer doktor onayıyla. Genelde günde 1-2 kez oluyor zaten yine temel anne sütü dediğim gibi onuda ya gezdirerek emdiriyorum yada yatırıp üstüne doğru hafif eğilerek emdiriyorum diğer türlü ya oyun yapıyor ya dikkati dağılıyor. Bu çok yaygınmış.
E

Emine D.

24 Haziran 2025 20:49
Başka belirtileri var mı rsvnin
T

Tuğba Y.

25 Haziran 2025 06:45
Nefesinde hışıltı gibi böyle ince bi ses yani normal sessiz bi nefes gibi değildi başta. Burun temizliği yaptım geçti, doktorumuz öksürük önemli dedi öksürürse kontrol etmek lazım dedi. Öksürük başladı bende şehir dışındaydım hava verdiler hemen dönüş yaptım kendi doktoruna gittik yatış verdi. Bizde ki grip gibi aslında. Emmede isteksizlik, çişli bez sayısında azalma, öksürük ve yoğun burun tıkanıklığı.. en kötüsü oydu nefes alamıyordu bir gece hiç unutamam… ateş bazen olurmuş bizde yoktu ve o kadar gülüyordu mutluydu ki anlamadık başta öksürük olunca zaten ciğere inmiş oluyor virüs. Bu ara bi salgın varmış dönemi değil ama biz yatarkende hastanede hep minik bebekler geldi.. artık her öksürükte endişelenme dönemindeyim.
T

Tuğba Y.

25 Haziran 2025 06:48
Ah birde hırıltı. Biz kendi kulağımızı dayayıp duyabiliyorduk o hırıltıyı aynı biz büyüklerde ki gibi balgam yanii.. onu atamadığı için bu kadar ağır geçiyormuş. Entübe olmanın ucundan döndük.
Ş

Şeyma S. ..

25 Haziran 2025 08:17
4. ayda bizde aynı şeyi yaşadık ve alması gereken kiloyu alamadı ama 5. ayda düzeldi merak etmeyin stres yapmayın geçici bi süreç
E

Emine D.

25 Haziran 2025 08:28
Çok geçmiş olsunnn umarım böyle bir sorunumuz yoktur
T

Tuğba Y.

25 Haziran 2025 08:51
Teşekkür ederim. Hırıltı ve öksürük yoksa gayet iyidir merak etme :) hem biberon hem meme alıyorsa bence arada bi mama da ver kendini emmiyor diye strese sokma minikler büyüyor işte meraklılar 🥹
E

Emine D.

25 Haziran 2025 09:08
Teşekkür ederimm. Rabbim bebişlerimizi korusun hiç hasta bile olmasalar keşke ama öyle olmuyor maalesef

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir