Sünnet

605 görüntüleme
F

Fatma S. ..

31 Mayıs 2025 12:05
Oğlum 6 aylık sünnet için şehir hastanesine gittik. Daha çok erken 6 yaştan sonra öneriyorum ben yapmam dedi. 2-6 yaş arası cinsiyet kimliği oluştuğu için de psikolojik olarak önerilmiyor. Hocam sizin görüşünüzü merak ediyorum ayrıca sizin oğlunuz sünnet oldu mu acaba? Gittiğimiz çocuk cerrahı sünnet sonrası bir sürü tekrar operasyon için gün verdiğin hastalar var dedi. 6 yaşı bekleyemem derseniz 2 yaşını bekleyin en azından dedi. Kafamız çok karıştı.
Ö

Özlem D. K. ..

31 Mayıs 2025 21:01
Benimde oğlum 5.bucuk aylık çok haklısınız bazı doktorlar doğar doğmaz olabilir diyor ozellerde tabi bu durum tartisilir malum ticari kafa devlet hastanesi doktor da bize tıpkı size dedigi gibi 2 yaşa kadar dedi ve şehir hastanesinde yeterli ekipman yokmus özele gidin dedi kısaca ama 2 ve 6 yaş önermem cinsiyet kimliği tramvasi dedi sağlık ocağı da 15 gün kuralı var dedi aşı öncesi ve sonrası 15 gün geçmeli sünnet için dedi
F

Fatma S. ..

31 Mayıs 2025 21:36
Siz rahat edeceksiniz diye onun ileriki hayatı sıkıntı olur 6 yaştan önce yapmam dedi. Eğer siz yaptırırsanız yazın lütfen 🙂
E

Elif D.

31 Mayıs 2025 22:06
Her bebek özeldir ayrı ayrı değerlendirilir. Mesela iri olan 6 aylık bir bebeği yapışıklık ve gömülü olma durumundan dolayı yapmıyor çoğu doktor. Bazı bebekler iri olmasına rağmen sağlık sebebiyle yapılabilir. Ben 2oğlumu da 3 aylıkken yaptırdım 1 gün sürdü iyileşmeleri. 2.gün normal hayata devam ettik tabi sünnet bölgesine dikkat ederek. Benim çocuklarım zayıf bebekti ama iri bebek değil.
F

Fatma S. ..

1 Haziran 2025 04:23
İnanın kapıdan girdik sünnet için geldik demeyin yapmam daha 6 aylık dedi. Çocuk bebek arabasında yatıyordu onu görmedi bile 🙂
A

Alara A.

10 Haziran 2025 21:33
Benim oğlum 8 aylikken yaptırdım sünneti iri ve kilolu bir bebek Herhangi bir sıkıntı veya problem olmadi hatta iyiki erken yaptırdık diye de düşünüyoruz sadece bir gün ağrısı oldu ikinci gün hiç birşey olamamış gibi devam etti biz pansumalarini ve baglamasina dikkat ettik doktor ne dediyse harfiyen uyduk yapışıklık yaşamadık (dikişli değil klipsli sünnet oldu)
F

Fatma S. ..

11 Haziran 2025 05:51
6 yaşı beklemek istemiyorum zaten bende yaptırıcam o yüzden
E

Ebru E.

11 Haziran 2025 13:01
Merhaba, ben yenidoğan döneminde yaptırdım ve bununla ilgili çok makale ve video izledim yapılan araştırmalarda yenidoğan döneminde sünnet olan çocuklarda araştırmalarda gelecek dönemini etkileyen bir olguya rastlanılmamış. Doktorun verdiği pomad merhem vb ilaçlarla iyileşme süresi hızlı ve anne sütü bile daha çabuk iyileştiriyor hem de çocukta travma kalmamış oluyor.
F

Fatma S. ..

11 Haziran 2025 13:10
Bende öyle düşünüyorum. Sanırım devlet hastanelerinde yapmıyorlar.
M

Melike A. ..

12 Haziran 2025 16:46
Bende oğlumu yarın yaptırıcam suan 4aylık devlet hastaneleri genelde küçük bebekle uğraşmak istemiyorlar bence lokal anestezi isteyince hareket ediyor diye zorlarına geliyor uyutup yapmakda biz anne babalar istemiyoruz yoksa benim çevremde bebekken yaptırı pişman olanı görmedim umarım benim oğlumda zorlanmadan iyileşir
F

Fatma S. ..

12 Haziran 2025 20:29
Umarım hemen iyileşir hiç sorun yaşamazsınız.
K

Kerime Y. ..

13 Haziran 2025 10:24
Hangi bölüme gittiniz acaba devlet hastanesinde bende randevu alıp gitmeyi düşünüyorum
F

Fatma S. ..

13 Haziran 2025 11:10
Çocuk cerrahı na gittik. Üroloji bölümü de bakıyor. Kaç aylık oğlunuz
R

Rabia Ç.

14 Haziran 2025 20:05
Oğlum 4 aylık bu hafta yaptırdık iyi ki de yapmışız anlamadan atlattık şükür
Ayşe S.

Ayşe S.

16 Haziran 2025 08:32
Bebekken yaptırmanın yararını bende gördüm 3 aylıkken yaptırdım iyiki yaptırmışım 3 hafta sonra dönmeye başladı iyileşmesi çok rahat oldu
M

Meral G.

16 Haziran 2025 08:40
Oğlum 4 aylıkken sünnet oldu hareketlenmeye başlamadığı için lokal anestezi ile yapıldı . O bişey anlamadı geçti gitti ama 6 ay itibari ile genel anestezi ile yapılıyor demişti cerrah .
Merve B.

Merve B.

16 Haziran 2025 08:43
Bebeğim 3,5 aylık sünnet oldu. Osman hocamız ilk üç ay önermiyordu diye biliyorum. Ben de takip eden aya girmeden yaptırdım. Hiç sıkıntı yaşamadık şükür ilk gün bir kaç saat zor geçti sonra düzeldi
Z

Zehra O.

16 Haziran 2025 09:00
İlk oğlumu 5 aylıkken yaptırmıştım.1-2 günde topladı hemen. Şimdi ki bebeğim de 4 aylık bir iki haftaya yaptıracağım onu da. Küçükken iyileşmesi daha kolay oluyor. Karton bardağı kesip kullandım beze temas etmemesi için kremlerini ilaçlarını düzenli verdikten sonra bir sorun yazamazsınız sizde inşallah. 🙏
E

Esra K.

16 Haziran 2025 21:47
Merhaba ebeveyni olarak dönmesini beklemeden yaptırmayı uygun gördük. İki aylıkken yaptırdık. İlk çişte bile ağlamadı. Kilolu bebekti sonrasında da hızlı kilo aldı ama dedikleri gibi yapışıklık olmadı üzerinden dört ay geçti iyi ki erken yaptırdık diyoruz çünkü benim oğlum üç aylıkken dönmeye basladı. 2-6 yaş cinsel kimliğin oluştuğu dönem ve iğdişlik(kaybetme korkusu) yaşayacağından bilincli hicbir doktor bu aralıkta önermiyo. Tercih sizin ama bakımını dikkatli yaparsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Sarı kantaron yarayı iyileştirmek icin ve karton bardak beze değmemesi için çok işe yarıyo. Bi de biz sünnet sonrası büyük beden bez kullandık ve rahat etsin diye uyumadıgı sürelerde açık bıraktık.
E

Esra E. ..

16 Haziran 2025 22:22
Benim oğlumda 5 aylık 3 aylık yaptırmak istedim özelde takipli sorun yok yapılar bilir dedi doktor şehir hastanesi 1 yaştan önce yapmadığını söyledi tıp fakültesine gittik orda da çok az su fıtığı görülüyor 3 ay sonra azalma olursa yapabiliriz olmazsa 1 yaşı beklicez dediler bende su fıtığında gerileme olmazsa diye 3 ay daha beklemeye karar verdim.
F

Fatma S. ..

17 Haziran 2025 04:54
1 yaşını bekleme sebebi eğer kapanmazsa sünnetle birlikte kapatmak mı?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir