6 Aylık Su Hariç Birsey Yemek İstemıyor

61 görüntüleme
S

Selver G.

13 Mart 2026 21:26
Merhabalar kızım 6aylık 5aylıkken yapısılı balgam ve burun tıkanıklığı oldu 1 ayda zor geçti hastalık ilaçtan vs herseyden tıksındi mama sandalyesinde kendisini tutup dik duramıyor ama doktorumuz tadınlara baslayabilirsiniz dedi ne sebze ile basladım fakat ne meyve ne sebze ne yoğurt hiçbirseyi yemek istemiyor meyve süzgecini bile tutmuyor sanırım hastalıkta üzerine gelince il sanıyor zaten iştahsız bir ek gıd sürecindeydik suan daha beter bir haldeyiz ne yapacağımı hiç bilmıyorum asıl kotusu ağıznısa oynatmıyor ağzında yumuşatıp yarısını yiyor yarısını atıyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Mart 2026 21:43
Merhaba,

Ek gıda sürecinde zorlanan birçok anne-baba gibi sen de endişeli görünüyorsun. Öncelikle, 6 aylıkken ek gıdaya başlamak için doktorunun onayını almış olman önemli bir adım.

Hastalık dönemi ve ilaç kullanımı, bebeğin iştahını etkilemiş olabilir. Şimdi, ek gıdaya karşı gösterdiği tepkiler konusunda bazı öneriler:

1. Sabır ve süreklilik: Ek gıdaya alışması zaman alabilir. Her gün farklı şeyler denemeye devam et.
2. Tekrar denemek: Bebeğin reddettiği şeyleri birkaç gün sonra tekrar dene.
3. Farklı hazırlama yöntemleri: Püreler, çorbalar, buharda haşlama gibi farklı yöntemler dene.
4. Sulu gıdalar: Sulu şeyler denemeye çalış, belki pürelerden daha iyi kabul edecek.
5. Doktor kontrolü: Bebeğinin kilo alımını ve genel sağlık durumunu doktorunla takip et.

Ek gıdaya karşı direnç gösteren bebeklerde, ailelerin endişeli olması normaldir. Ancak, doğru yaklaşım ve sabırla bu süreci atlatabilirsin.

Umarım, bu süreçte daha iyi günler görürsün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Reddi!!!
2. 9 Aylık Hala Ek Gıdayı Reddediyor Hiçbir Şey Yemiyor
3. Ek Gıda
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir