Ek Gıda Reddi!!!
144 görüntüleme
M
M. K.
25 Aralık 2025 11:16
Merhaba kızım 7 ay 7 günlük
6. Aydan beri tadım yapmaya çalışıyorum ancak asla kabul etmiyor. Ağzını hiçbir şekilde açmıyor. Sevdiği 2-3 şey var eliyle kendi tutarak onları yemek istiyor. Püre kabul etmiyor, 2-3 ürünün karışımı asla yemiyor ağzına mühür vurulmuş gibi asla açmıyor. Şu meşhur markanın her ürününü aldım onlarlada denedim. Herşeyi tek tek verdim ama kabul etmiyor. Başlarda hiç ısrarcı değildim ama artık bu durum canımı sıkma başladığı içim bende zorluyorum. BLW de denedim olmadı olmadı.. Böyle bir durum yaşayan oldu mu ne yapabilirim ?
6. Aydan beri tadım yapmaya çalışıyorum ancak asla kabul etmiyor. Ağzını hiçbir şekilde açmıyor. Sevdiği 2-3 şey var eliyle kendi tutarak onları yemek istiyor. Püre kabul etmiyor, 2-3 ürünün karışımı asla yemiyor ağzına mühür vurulmuş gibi asla açmıyor. Şu meşhur markanın her ürününü aldım onlarlada denedim. Herşeyi tek tek verdim ama kabul etmiyor. Başlarda hiç ısrarcı değildim ama artık bu durum canımı sıkma başladığı içim bende zorluyorum. BLW de denedim olmadı olmadı.. Böyle bir durum yaşayan oldu mu ne yapabilirim ?
M
M. K.
25 Aralık 2025 11:17
@Esra Yerlikaya @Esenay Çıtır @Fatma Atagün
G
Gülcan Ö. A.
25 Aralık 2025 11:22
Merhaba benim bebeğim bugün 9.ayına girdi söylediğiniz şeylerin aynısını hala yaşıyoruz açken verdim keyifliyken verdim ağzını kilitliyor asla ağzını açmıyor. Sadece tahin yiyor tahinle başka bişey karıştırsam bu sefer tahinden de soğuyor denemediğim yol kalmadı. Uzman doktora da götürdüm sabredin yer dedi ama hala değişen bişey yok.
İ
İpek K. ..
25 Aralık 2025 11:23
Biz de 6. Aydan beri aynı şeyi yaşıyoruz kaşık görür görmez kitliyor ağzını elimle verdiğim zaman bir nebze yiyor yine. Artık bıraktım özel tarifleri falan sofrada ne varsa suyuna bandırıp ekmekle veriyorum o zaman yiyor. Dediğiniz gibi püreler çorbalar çoğu zaman ağzını açmıyor. Severek yediği bir tek yoğurt var.
O
Ozlem
25 Aralık 2025 11:25
Benimde durum aynı 3 ay oldu ek gıdaya başlayalı ama yemiyor maalesef. O kadar tarif denedim. Sadece tarhana çorbasını yiyor
M
M. K.
25 Aralık 2025 12:00
Bizimde öyle Tarhana çorbası, brokoli, karnabahar sadece kendisi severek yiyor.
Tatl ve ekşi meyve olan hiçbir şeyi sevmiyor tüm meyveleri ağzına değdiği gibi kusuyor. Nötr tatlar yiyor sadece. Ama dediğiniz gibi bizim yediğimiz şeylerden verince yiyor.
Artık tüm yemekleri tuzsuz ve kendi yaptığım bebek salçası ile yapıp anam babam usulü yedirmeyi düşünüyorum evet yanlış belki ama başka türlü kabul etmiyor , korkuyorum alerji vs olur diye ama artık bazı tatlara alışsın bizlerle 1-2 kaşık yeşim istiyorum ..
Tatl ve ekşi meyve olan hiçbir şeyi sevmiyor tüm meyveleri ağzına değdiği gibi kusuyor. Nötr tatlar yiyor sadece. Ama dediğiniz gibi bizim yediğimiz şeylerden verince yiyor.
Artık tüm yemekleri tuzsuz ve kendi yaptığım bebek salçası ile yapıp anam babam usulü yedirmeyi düşünüyorum evet yanlış belki ama başka türlü kabul etmiyor , korkuyorum alerji vs olur diye ama artık bazı tatlara alışsın bizlerle 1-2 kaşık yeşim istiyorum ..
S
Simge K.
25 Aralık 2025 16:09
Benim bebeğim 5 aylık biz yerken ağzını açıyo ona yedirirken kapatıyordu. Birgün başladım vermeye çünkü doktorum başla demişti. Aynısizin bebekler gibi yapıyordu oturdum 1 saat boyunca ağzına minik minik vermeye çalıştım sonunda açtı tamamen ağzını ve yedi. Şimdi de gayet yiyo ilk alıştırmaya oturun ve yedirmeye çalışın ben hiç zorlamadım ara ara verdim bekledim ve öğrendii 🥹

Deniz M. G.
25 Aralık 2025 16:29
Benim bebeğim de7 aylık 5 buçuk aylıkken tadımlara başladım ilk çok hevesliydi şimdi 2 çay kaşığı yiyor başka da yemek istemiyor. Her gün farklı farklı şeyler yapıyorum belki yer diye ama yemiyor.
Ç
Çinare
25 Aralık 2025 17:33
Benim bebeğimde öyleydi.Demir,ferritin, b12 bakdırdık.Düşük çıktı.1 aydır o vitaminleri veriyorum.Eskiye göre şimdi iyi.yemeye başladl.
M
M. K.
26 Aralık 2025 07:20
Belki bizimde değerlere baktırmamız gerekiyordur, teşekkür ederim 🌸
H
Helin Ö. B.
26 Aralık 2025 08:30
Bende az evvel aynı konuyu açtım. Maalesef bizde aynı durumdayız
M
M. K.
26 Aralık 2025 08:35
@Helin Önen Bayancık Bende hiç bilmiyorum.. Israrcı olmak istemiyorum ama insan üzülüyor, neden diye .. Doktorumuz önce ek gıda sonra mama deneyim dedi ama o şekilde de almıyor. İstemiyor dediğiniz gibi çok istekliydi başlamadan önce ama başlayınca herşeyi reddetti. Su bile almıyor onu da istemiyor