6 Aylık Kusma

306 görüntüleme
D

Derya ..

5 Temmuz 2026 20:01
6.5 aylık kızım sabah anne sütü 2 saat sonra pirinç unlu yumurtalı muhallebi üzerine tekrar anne sütü aldı. Arabada giderken kusmaya basladı. Üst üste 6 kere kustu en son safra kustu. Doktorumuza sorarak hemen cocuk acile gittik. Kan verdik ve motis serum takıldı. Serumdan sonra toparladı bidaha kusmadı; kan sonucları da temiz cıktı. Yemeğe bağlı kusma bu kadar olmaz dendi. Enfeksiyondan süphelenilmişti ama sonuclar da temiz cıktı. Neden olmus olabilir. Kustugu anlarda da keyfi yerindeydi ama safraya kadar kustu yavrum, cok üzüldüm. Normalde hiç kusan bi bebek değil
s

sslslsl

5 Temmuz 2026 21:04
benim bebegimi araba tutuyor ozellikle su sicaklardan sonra daha kotu olmaya basladi belki ondan olabilir
D

Derya ..

5 Temmuz 2026 21:05
sslslsl
benim bebegimi araba tutuyor ozellikle su sicaklardan sonra daha kotu olmaya basladi belki ondan olabilir
Ya aklıma geldi aslında ama bebeği araba tutması garip diye hiç o düşünceye girmedim
s

sslslsl

5 Temmuz 2026 21:14
Derya
Ya aklıma geldi aslında ama bebeği araba tutması garip diye hiç o düşünceye girmedim
ben ona bagliyorum ya 30 35 dakika yolculuk yapsak hemen kusuyor safraya kadar bazi bebekler hassas olabiliyorlarmis

vestibuler sistemi destekleyecek aktiviteler yaptirmaya calisiyorum umarim etkisini gorebilirim
D

Derya ..

5 Temmuz 2026 21:15
sslslsl
ben ona bagliyorum ya 30 35 dakika yolculuk yapsak hemen kusuyor safraya kadar bazi bebekler hassas olabiliyorlarmis

vestibuler sistemi destekleyecek aktiviteler yaptirmaya calisiyorum umarim etkisini gorebilirim
İnşallah. Simdiye kadar yoktu böyle. Bidaha arabaya binince bi test edeyim bakayım. Teşekkürler:)
Tay

Tay

5 Temmuz 2026 22:21
İki yaşında bebeğim küçüklükten bu yana araba tutar
Elif T.

Elif T.

6 Temmuz 2026 00:13
Oto koltuğunda mı seyahat ediyor
D

Derya ..

6 Temmuz 2026 07:57
Elif Tuğçe
Oto koltuğunda mı seyahat ediyor
Evet
Elif T.

Elif T.

6 Temmuz 2026 15:03
Derya
Evet
Kızımda oto koltukta ters gittiği zamanlarda kusuyor aynı şekilde
D

Derya ..

9 Temmuz 2026 09:50
Elif Tuğçe
Kızımda oto koltukta ters gittiği zamanlarda kusuyor aynı şekilde
Bizim yumurta alerjisi sanırım 🥲
Elif T.

Elif T.

9 Temmuz 2026 22:14
Derya
Bizim yumurta alerjisi sanırım 🥲
Aa nasıl anladınız?
D

Derya ..

9 Temmuz 2026 22:15
Elif Tuğçe
Aa nasıl anladınız?
İki gün ara vermiştim kusma olduktan sonra yumurtaya. 3. Gün verince aynı sekilde kustu üst üste. Keyfi yerinde ama midesinden yumurta tamamen cıkana kadar kustu. Doktor da alerji olabileceğini söyleyip kan testi aldı. Bakacaklar bakalım
Elif T.

Elif T.

9 Temmuz 2026 22:16
Derya
İki gün ara vermiştim kusma olduktan sonra yumurtaya. 3. Gün verince aynı sekilde kustu üst üste. Keyfi yerinde ama midesinden yumurta tamamen cıkana kadar kustu. Doktor da alerji olabileceğini söyleyip kan testi aldı. Bakacaklar bakalım
En korktuğum şey alerji olduğunda fark edememek o yüzden sordum çok geçmiş olsun. Beyazı ile birlikte mi veriyorsunuz?
D

Derya ..

9 Temmuz 2026 22:17
Elif Tuğçe
En korktuğum şey alerji olduğunda fark edememek o yüzden sordum çok geçmiş olsun. Beyazı ile birlikte mi veriyorsunuz?
Hayır daha beyazına geçmemiştim sarısı. İlk baslarda az verince tolere etmişti anlayamadım bütün sarı vermeye basladıgımda oldu bunlar
Elif T.

Elif T.

9 Temmuz 2026 22:18
Derya
Hayır daha beyazına geçmemiştim sarısı. İlk baslarda az verince tolere etmişti anlayamadım bütün sarı vermeye basladıgımda oldu bunlar
Anladım teşekkür ederim. Bir doktorumuz beyazını vermemi söylüyor diğeri ise vermememi 7 aylık oldu şuan ne yapacağımı şaşırdım
D

Derya ..

9 Temmuz 2026 22:19
Elif Tuğçe
Anladım teşekkür ederim. Bir doktorumuz beyazını vermemi söylüyor diğeri ise vermememi 7 aylık oldu şuan ne yapacağımı şaşırdım
Kusma devam ediyor mu sizde. Ya beyazını erken vermek alerrji açısından iyi diyorlar ama bizim daha sarısına tepki veriyor beyazına napar bilemedim. Zamanla geçiyormuş alerjiyse eğer
Elif T.

Elif T.

9 Temmuz 2026 22:21
Derya
Kusma devam ediyor mu sizde. Ya beyazını erken vermek alerrji açısından iyi diyorlar ama bizim daha sarısına tepki veriyor beyazına napar bilemedim. Zamanla geçiyormuş alerjiyse eğer
Malesef ediyor ters gittiğinde hemen çıkarıyor ne yediyse, evet öyle diyorlar ama 5.5 aydan beri hala cesaret edemedim korkudan, evet belirli bir süre sonra tekrar denetiyor doktorlar
D

Derya ..

9 Temmuz 2026 22:22
Elif Tuğçe
Malesef ediyor ters gittiğinde hemen çıkarıyor ne yediyse, evet öyle diyorlar ama 5.5 aydan beri hala cesaret edemedim korkudan, evet belirli bir süre sonra tekrar denetiyor doktorlar
Doktorunuza bu durumu söyleyip test isteyin bence. Şöyle bi durum da varmıs test negatif cıkabilir ama alerjisi oladabilirmiş. Alerji tipleri var. Simdi ne verirsem korkmaya basladım 😂 6 ay 3 haftalık oldu benim kız da.
Elif T.

Elif T.

9 Temmuz 2026 22:22
Derya
Doktorunuza bu durumu söyleyip test isteyin bence. Şöyle bi durum da varmıs test negatif cıkabilir ama alerjisi oladabilirmiş. Alerji tipleri var. Simdi ne verirsem korkmaya basladım 😂 6 ay 3 haftalık oldu benim kız da.
Maşallah, söyledim kabul etmediler 
D

Derya ..

9 Temmuz 2026 22:23
Elif Tuğçe
Allah allaah baska dr gösterin derim. Ben özellikle yumurta sonrası kusma dedim cünkğ. Araştırdığımda da gerçekten yumurta alerjisi kusmayla kendini gösterebiliyomus
D

Derya ..

9 Temmuz 2026 22:24
Elif Tuğçe
Yumurtayı kesin siz deneyin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir