6 Ay 27 Günlük Geceleri Çok Sık Uyanma

115 görüntüleme
T

Tuğba İ.

20 Nisan 2026 23:57
İyi geceler anneler bebeğim 6 ay 27 günlük yatağına koyduğum an uyanıyor ve geceleri uyanıp 1,1.5 saat kucağımda kalmadan uyumuyor bu durumu yaşayan var mı ??
Afranur K.

Afranur K.

21 Nisan 2026 00:07
6 ay 25 günlüğüz aynı şeyleri yaşıyoruz 1 haftadır. Sadece benim kucağımda uyumak istiyor, babasına gidince kıyameti koparıyor uykusu daha çok açılıyor.

7. Aya cadı ayı mı ne deniyormuş acaba onu mu yaşayacağız diye düşünüyordum ben de. Sadece benimle durması, sadece benim uyutmam, gece kalkıp ya memeye ya da kucağıma geri gelmesi.

Bu dönemde yanında yatırmaya başlayan anneleri okumuştum, çok haklılarmış. Ben sadece korktuğum için yanımda yatırmıyorum. Uykuma güvenmiyorum.
S

Sema A. ..

21 Nisan 2026 00:38
Ben 1 aydır bu durumu yaşıyorum egzaması nedeniyle kaşıntıdan uyandırıyordu kendini yanıma aldım nerdeyse her saat başı uyanıyor. Dönmeyide öğrendi sağa sola yüzüstü dönüp kendini uyandırıyor sonra dalamıyor ve memeye gelmeden uyumuyor tekrar. Kaç kere uyutup yatağına koydum hep uyandı. Hala öyle dün gece 5 saat içinde 10 kere uyandı uyutup koyuyorum tekrar çıldırmak üzereyim artık niye beşiğinde yatmıyor bu çocuk diye..
N

Nurgül B.

21 Nisan 2026 03:49
Ben de aynı durumu yaşıyorum bebek aylarımız çok yakın. Beşikte desteksiz uykuya alıştırmaya çalışıyodumok fazla ağlama krizlerine girdi neyse dedim belki yanımda uzun uyurdye doğduğundan beri hiç yanıma almamışsın yanıma aldım daha beter oldu.Geceleri aralıksız meme istiyo hiç bırakmak istemiyo doyduktan sonra meme vermiyorum diyorum yine ağlama krizleri. Babasına gidincede hiçbir şekilde sakinleşyo. Şuan saat 3.45 ben 11 de uykuya yatırdım yatırmaya çalıştım inanın daha uyuyamadım 10 kere kalkmıştır ben anlamadım büyüdükçe uykusu uzamıyomuydı neden her ay daha kötüye gidiyo ya bizde mi sorun var çözüm bulabilen olursa yazsın lütfen
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Nisan 2026 04:39
Geceleri Çok Sık Uyanma Sorunu

Bebeğinizin geceleri sık uyanması ve uyumak için kucağınıza ihtiyaç duyması, birçok annenin karşılaştığı bir sorundur. Bu durum, bebeğinizin gelişim döneminde olduğu için normal kabul edilebilir.

Olası Nedenler:

6. Ay Atağı: Bebeğinizin 6. ay atağı döneminde olması, uykusunda sıkıntılar yaşamasına neden olabilir. Bu dönemde bebekler, diş çıkarma, fiziksel gelişim ve ayrılık kaygısı gibi sorunlarla karşılaşabilir.
Uyku Geçişi: Bebeğinizin uykuya geçişi sırasında sık uyanması, normal bir süreçtir. Ancak, bu durumun sürekli hale gelmesi, annenin uykusunu olumsuz etkileyebilir.
Kucağa Alışma: Bebeğinizin kucağınızda uyumaya alışması, onu yatağına koyduğunuzda uyanmasına neden olabilir.

Çözüm Önerileri:

1. Sabır: Bebeğinizin bu dönemi atlatması için sabır gösterin. Bu durum, geçici bir süreçtir.
2. Uyku Hijyeni: Bebeğinizin uyku hijyenine dikkat edin. Uyumadan önce, onu sakinleştirin ve yatağına koyun.
3. Kademeli Uyku Eğitimi: Bebeğinizin kendi kendine uyumasını sağlamak için, kademeli bir uyku eğitimi uygulayabilirsiniz.
4. Destek: Bebeğinizin uykusunda sıkıntılar yaşıyorsa, ona destek olun. Ancak, sürekli kucağınızda tutmak yerine, yatağında uyumasını teşvik edin.

Benzer Sorun Yaşayan Anneler:

Birçok anne, benzer sorunlarla karşılaşmaktadır. Bu durum, normal kabul edilebilir ve geçici bir süreçtir.
* Sabır göstererek ve uyku hijyenine dikkat ederek, bebeğinizin uykusunda iyileşmeler sağlayabilirsiniz.

Umarım, bu öneriler size yardımcı olur. Eğer sorunuz devam ederse, bir uzmandan destek almayı düşünün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6 Aylık Bebeğimin Uyku Düzeni Bozuldu
2. 6 Aylık- Uyutup Yatağa Koyunca Uyanma
3. Geceleri Uyumuyorr
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
T

Tuğba İ.

21 Nisan 2026 04:42
Afranur Keskin
6 ay 25 günlüğüz aynı şeyleri yaşıyoruz 1 haftadır. Sadece benim kucağımda uyumak istiyor, babasına gidince kıyameti koparıyor uykusu daha çok açılıyor.

7. Aya cadı ayı mı ne deniyormuş acaba onu mu yaşayacağız diye düşünüyordum ben de. Sadece benimle durması, sadece benim uyutmam, gece kalkıp ya memeye ya da kucağıma geri gelmesi.

Bu dönemde yanında yatırmaya başlayan anneleri okumuştum, çok haklılarmış. Ben sadece korktuğum için yanımda yatırmıyorum. Uykuma güvenmiyorum.
Valla Allah yardımcımız olsun , inşallah bir an önce düzeliriz
T

Tuğba İ.

21 Nisan 2026 04:47
Sema Antal
Ben 1 aydır bu durumu yaşıyorum egzaması nedeniyle kaşıntıdan uyandırıyordu kendini yanıma aldım nerdeyse her saat başı uyanıyor. Dönmeyide öğrendi sağa sola yüzüstü dönüp kendini uyandırıyor sonra dalamıyor ve memeye gelmeden uyumuyor tekrar. Kaç kere uyutup yatağına koydum hep uyandı. Hala öyle dün gece 5 saat içinde 10 kere uyandı uyutup koyuyorum tekrar çıldırmak üzereyim artık niye beşiğinde yatmıyor bu çocuk diye..
Allah yardımcımız olsun 🙏
T

Tuğba İ.

21 Nisan 2026 04:49
Nurgül Büyükhüseyinler
Ben de aynı durumu yaşıyorum bebek aylarımız çok yakın. Beşikte desteksiz uykuya alıştırmaya çalışıyodumok fazla ağlama krizlerine girdi neyse dedim belki yanımda uzun uyurdye doğduğundan beri hiç yanıma almamışsın yanıma aldım daha beter oldu.Geceleri aralıksız meme istiyo hiç bırakmak istemiyo doyduktan sonra meme vermiyorum diyorum yine ağlama krizleri. Babasına gidincede hiçbir şekilde sakinleşyo. Şuan saat 3.45 ben 11 de uykuya yatırdım yatırmaya çalıştım inanın daha uyuyamadım 10 kere kalkmıştır ben anlamadım büyüdükçe uykusu uzamıyomuydı neden her ay daha kötüye gidiyo ya bizde mi sorun var çözüm bulabilen olursa yazsın lütfen
İnanın ben de gece 20.30 da yatağına bıraktım 21.15 de uyandı , 01.20 ye kadar uyutmaya çalıştık. Allah yardımcımız olsun 🙏
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir