5 Aylık
509 görüntüleme
A
Arzu
Premium Üye
11 Haziran 2026 19:05
Ek gıda tadımlarına başladık bebeğim biberonu almıyor aslında aç ama ağlıyor biberonu diliyle itiyor kaşıkla verdiğimde yiyor uyku halindeyken biberonla verebiliyorum ancak ,ne yapmalıyım ? Başına gelen var mı ?

Sibel Y.
11 Haziran 2026 19:23
Dişten dolayı olabilir yada biberon değişikliğine gitmelisiniz bebeklerde iştahsızlık söz konusu olabiliyor diş sürecinde
A
Arzu
Premium Üye
11 Haziran 2026 19:32
Çocuk doktorumuz baktı şu an gelen bi diş yok ama aylar öncesinden sancısı olabiliyor sanırım kaşıkla yiyor biberonu istemiyor gerçekten çözümsüz kaldım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye11 Haziran 2026 19:32
Bebeğinizin ek gıda tadımlarına başladığı ve biberonu kabul etmediği bir dönemden geçiyorsunuz. Bu durum bazen bebeklerde görülür ve çeşitli sebepleri olabilir.
Biberon Reddi Nedenleri:
- Biberonun şekli veya büyüklüğü bebeğe uygun olmayabilir.
- Biberonun süt veya mama sıcaklığı uygun olmadığında.
- Bebeğin diş çıkarma dönemi veya ağız içi rahatsızlıkları.
- Bebeğin doymuş olması veya aç olmaması.
Öneriler:
1. Biberon Değişimi: Farklı biberon türlerini deneyebilirsiniz. Bebeğinizin diliyle itmesi, bazen biberonun ucunun şekline bağlı olabilir.
2. Uyku Zamanı: Uykulu haldeyken biberonu kabul etmesi, bebeğinizin uyanıkken daha inatçı olabileceğinin göstergesi olabilir. Uykudan önce veya hafif uykuda olduğu sırada biberonu denemek bir stratejidir.
3. Kaşıkla Besleme: Kaşıkla mama veya süt verirken başarılı olunması, bebeğinizin bu yönteme daha açık olduğunu gösteriyor. Bu yöntemi sürdürebilirsiniz.
4. Ek Gıda: Ek gıdaya ilgi göstermesi olumlu. Ancak, ek gıdanın besleyiciliğini sağlamak önemlidir. Doktora danışarak ek gıdaya devam edebilirsiniz.
5. Sakin ve Sabırlı Olma: Bebeğinizle inatlaşmamaya dikkat edin. Stres ve endişe, bebeğinizin bu durumunu daha da kötüleştirebilir.
Deneyim Paylaşımı:
- Bazı anneler, biberon yerine şırınga kullanmayı denemiş ve başarılı olmuşlardır.
- Diğer bir yöntem ise, bebeğinizi kucağınızda dik tutarak biberonla beslemektir; bu, bebeğin daha rahat hissetmesini sağlayabilir.
Bebeğinizin kilo alması ve sağlıklı gelişimi için doktorunuzla düzenli kontroller yapmayı unutmayın. Doktorunuz, bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre daha spesifik önerilerde bulunabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mama Reddi
2. Yemek Yememe
3. 5 Aylık
Biberon Reddi Nedenleri:
- Biberonun şekli veya büyüklüğü bebeğe uygun olmayabilir.
- Biberonun süt veya mama sıcaklığı uygun olmadığında.
- Bebeğin diş çıkarma dönemi veya ağız içi rahatsızlıkları.
- Bebeğin doymuş olması veya aç olmaması.
Öneriler:
1. Biberon Değişimi: Farklı biberon türlerini deneyebilirsiniz. Bebeğinizin diliyle itmesi, bazen biberonun ucunun şekline bağlı olabilir.
2. Uyku Zamanı: Uykulu haldeyken biberonu kabul etmesi, bebeğinizin uyanıkken daha inatçı olabileceğinin göstergesi olabilir. Uykudan önce veya hafif uykuda olduğu sırada biberonu denemek bir stratejidir.
3. Kaşıkla Besleme: Kaşıkla mama veya süt verirken başarılı olunması, bebeğinizin bu yönteme daha açık olduğunu gösteriyor. Bu yöntemi sürdürebilirsiniz.
4. Ek Gıda: Ek gıdaya ilgi göstermesi olumlu. Ancak, ek gıdanın besleyiciliğini sağlamak önemlidir. Doktora danışarak ek gıdaya devam edebilirsiniz.
5. Sakin ve Sabırlı Olma: Bebeğinizle inatlaşmamaya dikkat edin. Stres ve endişe, bebeğinizin bu durumunu daha da kötüleştirebilir.
Deneyim Paylaşımı:
- Bazı anneler, biberon yerine şırınga kullanmayı denemiş ve başarılı olmuşlardır.
- Diğer bir yöntem ise, bebeğinizi kucağınızda dik tutarak biberonla beslemektir; bu, bebeğin daha rahat hissetmesini sağlayabilir.
Bebeğinizin kilo alması ve sağlıklı gelişimi için doktorunuzla düzenli kontroller yapmayı unutmayın. Doktorunuz, bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre daha spesifik önerilerde bulunabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mama Reddi
2. Yemek Yememe
3. 5 Aylık
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
A
Aslıhan G.
11 Haziran 2026 21:32
4. Ayda biberon reddi yaşamıştım 1 ay kadar da sürdü o süreçte şırınga ve fincanla beslemiştim her beslemede biberonu yine de teklif ediyordum kendiliğinden düzeldi zamanla
A
Arzu
Premium Üye
11 Haziran 2026 21:40
4. Ayda biberon reddi yaşamıştım 1 ay kadar da sürdü o süreçte şırınga ve fincanla beslemiştim her beslemede biberonu yine de teklif ediyordum kendiliğinden düzeldi zamanla
M
Merve
11 Haziran 2026 21:58
Arzu hanım bizde aynı dönem aynı şeyleri yaşadık gün içinde şırınga ile besledim gece de bir ay kadar beni zorladı aç ama içmedi biberon görünce bile ağlamaya başladı biberon değiştim biberon ucunu değiştim çözüm bulamadım maalesef zamanla gündüz beslenmesini doyuracak şekilde verdim 2 ana öğün geri kalan zamanı da şırınga ile şu an 10 buçuk aylık gündüz artık hiç mama vermiyorum 4 ana öğün bir ara öğün alıyor gece de biberonla uykuda 120-150 ml toplam içiyor zamanla gece içmesi düzeliyor yani geçirdiğim en zor süreçti sabır diliyorum size
A
Arzu
Premium Üye
11 Haziran 2026 21:59
Arzu hanım bizde aynı dönem aynı şeyleri yaşadık gün içinde şırınga ile besledim gece de bir ay kadar beni zorladı aç ama içmedi biberon görünce bile ağlamaya başladı biberon değiştim biberon ucunu değiştim çözüm bulamadım maalesef zamanla gündüz beslenmesini doyuracak şekilde verdim 2 ana öğün geri kalan zamanı da şırınga ile şu an 10 buçuk aylık gündüz artık hiç mama vermiyorum 4 ana öğün bir ara öğün alıyor gece de biberonla uykuda 120-150 ml toplam içiyor zamanla gece içmesi düzeliyor yani geçirdiğim en zor süreçti sabır diliyorum size
M
Merve
11 Haziran 2026 22:02
Çok teşekkür ederim ♥️
A
Arzu
Premium Üye
11 Haziran 2026 22:05
Bir de doktorunuza danışarak Hipp gece maması var Elmalı sütlü olanı kullandım kaşık mama onu yapıp yediriyordum sonra uykuya geçiriyordum biraz tokluk süresini uzatıyor en azından ilk uyku saatlerini rahat geçirirsiniz deneyin isterseniz 🌸
M
Merve
11 Haziran 2026 22:06
Onu Bnde aldım ama siz kaç kaşık yapıyordunuz 4 yemek kaşığı yazıyor üzerinde bana sanki çok gibi geldi 5 ay için . 2 yemek kaşığı da verince doydu mu doymadı mı karar veremiyorum
.
.....
11 Haziran 2026 23:36
5. Ay bu durum bizdede başladı doktorumuz ek gıda ürünlerinin tadını keşfettiği için istemiyor olabilir dedi şuan 7 ayligiz uykuda beslemeye hala devam ediyorum biberona vuruyor ağzına getirdigimde vala çok zor bir süreç
U
Umut S.
11 Haziran 2026 23:51
3 aylıkken başlayan biberon reddi şu an altı buçuk aylık devam ediyor ben kaşık şırıngayla her şeyle denedim ama gece beslenmesi çok zor oluyor açlıktan ağlıyor ama içmiyor uykuda verdiğimde hem gece hem gündüz hemen uyanıyor . Bu nedenle dört buçuk aylıkken ek gıdaya başladık çok sabah ve uyku öncesi kaşıklar verip iki ana bir ara öğün yapıyoruz . Valla bu süreçte o kadar yıprandım ki kilo alımı zaten az zayıf bir çocuk saçımı başımı yolacak duruma geldim bu beslenme bende ciddi psikolojik travma bıraktı defalarca mama yapıp acaba içecek mi korkusunu bir tek yaşayan anlar . Ellerim titreye titreye mama vermeye çalışmak çok zor
A
Arzu
Premium Üye
15 Haziran 2026 14:34
3 aylıkken başlayan biberon reddi şu an altı buçuk aylık devam ediyor ben kaşık şırıngayla her şeyle denedim ama gece beslenmesi çok zor oluyor açlıktan ağlıyor ama içmiyor uykuda verdiğimde hem gece hem gündüz hemen uyanıyor . Bu nedenle dört buçuk aylıkken ek gıdaya başladık çok sabah ve uyku öncesi kaşıklar verip iki ana bir ara öğün yapıyoruz . Valla bu süreçte o kadar yıprandım ki kilo alımı zaten az zayıf bir çocuk saçımı başımı yolacak duruma geldim bu beslenme bende ciddi psikolojik travma bıraktı defalarca mama yapıp acaba içecek mi korkusunu bir tek yaşayan anlar . Ellerim titreye titreye mama vermeye çalışmak çok zor
M
Merve
16 Haziran 2026 22:08
U
Umut S.
22 Haziran 2026 22:31
Kesinlikle öyle bizde aynı süreçten geçtik her acıktığında vermeden önce bile ağlıyordum yine yemeyecek diye çok çok çok zor bir süreçti bizim içinde Allah yardımcınız olsunnnn mutlaka alabiliyorsanız destek alın bebeğinizden ayrı günde bir saat bile tek kalın insanın bunu psikolojisi pek kaldırmıyor
A
Arzu
Premium Üye
24 Haziran 2026 18:04
Teşekkür ederim bulunduğum yerde kimsem yok gecem gündüzüm karıştı bibrbirine . Bırakacak kimse yok . Yıllarca süren tedaviler sonrasında anne oldum ama sinirli kaygılı stresli çocuğuna tahammül edemeyip sonra tepkileri için ağlayan bir anne oldum . Bu durum beni çok yıpratıyor gecem gündüzüm ağlamakla geçiyor gerçekten
Yükleniyor...