40 Günlük Bebek Emme

96 görüntüleme
S

Simge K.

6 Nisan 2026 21:38
Merhaba bebeğim 3.günde ağlama krizleri ve sarılık değeri yükselmesi nedeni ile mama başladık, çiş kaka olmamıştı. Bebeğimi ilk günler o açlığı ile gördükten sonra çok korktum. Ama sonra mamaya alışan bebeğim memeyi daha az almaya başladı. Baştan beri göğsüm hiç dolgunlaşmadı ve sütüm hep azdı yetmedi. Şimdi emzirmeye çalısıyorum çok aç olduğunds sinirleniyor asla almıyor, sağım yapıyorum tek göğüsten 30cc anca çıkıyor ama bebeğim 40 günlük:( sütün artma ihtimali var mıdır, yoksa benim fizyolojik midir. Her doktor farklı söylüyor. Baştan beri emzirsem de sağsam da sütüm hiç yeterli olmadı , yemediğim şey içmediğim su kalmadı. Kendimi yetersiz görüyorum vicdan azabı çekiyorum
S

Seda F. Ş.

6 Nisan 2026 21:45
Benim de bebeğim 45 günlük emin ol artıyor. Sezeryan olduktan sonra 3 gün gelmedi sütüm mamaya alıştı sonra sütüm gelince kandırarak alıştırdım memeye. Bir de e bebek de çay ve malt var onlara başladım bariz farketti sütümde al dene bence.
H

Hatice K.

6 Nisan 2026 21:52
Sezeryansa biraz öyle oluyor vicdan azabı çekecek ne var en önemlisi bebeğin sağlığı. Ben de sezeryan yaptım doğumumu biraz geç geldi sütüm azdı da ama hergün suyumu salatamı yeşillik yememi hiç ihmal etmedim günlük Rezene çayımı bilmiyorum böyle bi rutin olışgurmuştum kendimce hala devam ederim ben bir de bestdamla diye bi damla kullanmıştım onu da öneririm
Fatoş .

Fatoş ..

6 Nisan 2026 22:14
Bebek ne kadar çok emerse o kadar çok sütünüz artar.Göğsün dolgunlaşması demek bebeğin sütü az miktarda emiyor demek.Sürekli emen bebekte göğüs yumuşak olur endişe etmeyin sabırla sütünüzü vermeye devam edin.Anne sütü kalsiyum vitamin ve mineral bakımından mamadan kat kat daha sağlıklıdır.Anne sütü alan bebekler hastalanınca çabuk toparlanır lütfen sabırlı olun ve sürekli emzirin.
S

Simge K.

7 Nisan 2026 01:34

Hatice K

Sezeryansa biraz öyle oluyor vicdan azabı çekecek ne var en önemlisi bebeğin sağlığı. Ben de sezeryan yaptım doğumumu biraz geç geldi sütüm azdı da ama hergün suyumu salatamı yeşillik yememi hiç ihmal etmedim günlük Rezene çayımı bilmiyorum böyle bi rutin olışgurmuştum kendimce hala devam ederim ben bir de bestdamla diye bi damla kullanmıştım onu da öneririm

İşin garip yanı normal doğum yaptım , dediğiniz damlayı da kullanıyorum ekstra takviye de kullanıyorum. Rezene çayı demliyorum, çok su içiyorum. Ama artık benim de motivasyonum moralim çok bozuldu ne yapacağımı bilemiyorum
S

Simge K.

7 Nisan 2026 01:37

Fatoş

Bebek ne kadar çok emerse o kadar çok sütünüz artar.Göğsün dolgunlaşması demek bebeğin sütü az miktarda emiyor demek.Sürekli emen bebekte göğüs yumuşak olur endişe etmeyin sabırla sütünüzü vermeye devam edin.Anne sütü kalsiyum vitamin ve mineral bakımından mamadan kat kat daha sağlıklıdır.Anne sütü alan bebekler hastalanınca çabuk toparlanır lütfen sabırlı olun ve sürekli emzirin.

Emziriyorum ama artık midesi ve kendi büyüdükçe süt hiç yetmemeye başladı o yüzden çok kısa sürede memeyi bitiriyor ve bitince emmeye devam etmiyor, çok açken hiç kabul etmiyor. Doğum öncesi ve doğum zamanı da sertleşmedi hiç. Hastanede sütüm çok iyi olduğu söylendi fışkırdı bir anda, ondan sonra bıçak gibi kesildi
S

Simge K.

7 Nisan 2026 01:40

Seda Fırat Şimşek

Benim de bebeğim 45 günlük emin ol artıyor. Sezeryan olduktan sonra 3 gün gelmedi sütüm mamaya alıştı sonra sütüm gelince kandırarak alıştırdım memeye. Bir de e bebek de çay ve malt var onlara başladım bariz farketti sütümde al dene bence.

45 günden sonra mı arttı, artık pes edeceğim çünkü o kadar zorlanıyorum ve ümidim kırılıyor ki, bir yandan stres olmamaya çalışmaya çalışıyorum ama o da maalesef olmuyor tam olarak. Nereyi okusam emzir diyorlar ama fizyolojik bir sorun olduğunu düşünmeye başladım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 01:46
Merhaba,

Sizinle empati kuruyorum. Yeni doğum yapmış annelerin çoğu gibi, siz de emzirme konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, kendinizi yetersiz hissetmeyin. Emzirme, birçok faktöre bağlı bir süreçtir ve her anne-bebek çiftinde farklılıklar gösterebilir.

Sütünüzün Artma İhtimali

40 günlük bir bebekte sütün artma ihtimali hala vardır, ancak bu, birkaç faktöre bağlıdır:

Emzirme sıklığı ve süresi: Ne kadar sık emzirirseniz, o kadar fazla süt üretirsiniz. Bebeğinizin emme ihtiyacını karşılamak için sık sık emzirmeye çalışın.
Süt sağma: Sağım yaparak süt üretimini teşvik edebilirsiniz. Ancak, sağım yaparken aşırıya kaçmayın, çünkü bu, sütün daha da azalmasına neden olabilir.
* Beslenme ve sıvı alımı: Dengeli beslenmeye ve yeterli sıvı almaya özen gösterin. Su, çay, meyve suyu gibi sıvıları bol bol içmeye çalışın.

Fizyolojik Faktörler

Her anne farklıdır ve süt üretimi de buna göre değişir. Bazı annelerin süt üretimi doğası gereği daha az olabilir. Bu durumda, doktorunuzun önerilerini dikkate alarak, mama ve emzirme kombinasyonunu devam ettirebilirsiniz.

Doktorların Farklı Görüşleri

Her doktor farklı deneyimlere ve bilgilere sahip olabilir. Onların önerilerini dikkate alın, ancak aynı zamanda kendi ihtiyaçlarınızı ve bebeğinizin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurun.

Kendinizi Yetersiz Hissetmeyin

Unutmayın ki, emzirme sadece anne sütü vermekten ibaret değildir. Mama ve emzirme kombinasyonu ile de bebeğinizi sağlıklı bir şekilde besleyebilirsiniz. Kendinize karşı nazik olun ve yetersiz hissetmeyin.

Sonuç

Emzirme ve süt üretimi, her anne-bebek çiftinde farklılıklar gösterir. Sizinle empati kuruyor ve size destek veriyorum. Bebeğinizin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz. Devam edin, kendinize güvenin!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bir Memede Süt Azalması
2. Meme Reddi Yardımmmm
3. Emmeyen Bebek Sonradan Emer mi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Seda F. Ş.

7 Nisan 2026 04:05

Simge Koç

45 günden sonra mı arttı, artık pes edeceğim çünkü o kadar zorlanıyorum ve ümidim kırılıyor ki, bir yandan stres olmamaya çalışmaya çalışıyorum ama o da maalesef olmuyor tam olarak. Nereyi okusam emzir diyorlar ama fizyolojik bir sorun olduğunu düşünmeye başladım

Evet daha 1 hafta olmuştur kullanalı. Sütüm kendi kendine akmaya başladı. Ama bebeğim meme aldığı sürece de emzirdim sürekli. O da çok etkili oluyor
S

Seda F. Ş.

7 Nisan 2026 04:10

Simge Koç

Birde kendimize çok yükleniyoruz ya. Sütüm olduğu halde acaba yetiyor mu doyuyor mu diye panikliyorum bazen yada bazen meme almıyor korkuyorum aç kalıyor diye. Akışına bırak hepsini. Mama ile de büyüyor bebek. Sütün geldiği kadar emzir sen. Kimsenin seni manipüle etmesine izin verme. Sütüm gelmediği ilk 3 gün çok yaşadım onu.
H

Hatice K.

7 Nisan 2026 11:47

Simge Koç

İşin garip yanı normal doğum yaptım , dediğiniz damlayı da kullanıyorum ekstra takviye de kullanıyorum. Rezene çayı demliyorum, çok su içiyorum. Ama artık benim de motivasyonum moralim çok bozuldu ne yapacağımı bilemiyorum

Kendinle savaşma bırak kontrol edemeyeceğin şeyler hakkında kendi beyninin yorma çocuğuna odaklan herkes emziriyor mu ? Kimisi göğüslerim büyüyecek diye hastanede veriyor mamayı çok duydum sen elinden geleni yapıyorsun gerisi takdiri ilahi sadece bebeğine odaklan düşündükçe olmuyor psikolojik ben bebeğim 4 ay olana kadar bu psikoloji ile savaştım sonra bıraktım sonra ne mi oldu mama da bıraktık rahatla vücudunun buna ihtiyacı var bebeğine saatte bir teklif et emin ol beneğin pompadan daha sağlıklı çekiyor YouTube de cart curt süt arttırma videoları var neler neler denedim gece kalktım uyumadım ama anladım ki en gğzel şey sağlam sağlıklı zihin temiz düşünce ve bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmek bunu dene başaracaksın sonuçta bebek sağlıklı ve büyüyor annesi daha kocaman olacak 😍ellerini hareket ettirecek ayaklarını ağzına götürecek o büyüdükçe şükür edeceksin gevşeyeceksin sen anneliğine odaklan bebeğin zaten doyuyor
S

Simge K.

7 Nisan 2026 16:14

Hatice K

Kendinle savaşma bırak kontrol edemeyeceğin şeyler hakkında kendi beyninin yorma çocuğuna odaklan herkes emziriyor mu ? Kimisi göğüslerim büyüyecek diye hastanede veriyor mamayı çok duydum sen elinden geleni yapıyorsun gerisi takdiri ilahi sadece bebeğine odaklan düşündükçe olmuyor psikolojik ben bebeğim 4 ay olana kadar bu psikoloji ile savaştım sonra bıraktım sonra ne mi oldu mama da bıraktık rahatla vücudunun buna ihtiyacı var bebeğine saatte bir teklif et emin ol beneğin pompadan daha sağlıklı çekiyor YouTube de cart curt süt arttırma videoları var neler neler denedim gece kalktım uyumadım ama anladım ki en gğzel şey sağlam sağlıklı zihin temiz düşünce ve bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmek bunu dene başaracaksın sonuçta bebek sağlıklı ve büyüyor annesi daha kocaman olacak 😍ellerini hareket ettirecek ayaklarını ağzına götürecek o büyüdükçe şükür edeceksin gevşeyeceksin sen anneliğine odaklan bebeğin zaten doyuyor

Cok tesekkur ederim cok iyi geldi yazdiklariniz, cunku hic kimse bunu demiyor. Herkes ben yapamiyormusum gibi söylüyor. Denemedigim yol izlemedigim video uygulamadigim yontem kalmadi. Surekli anneler zaten sut arttirici seyler yediriyorlar. Gercekten çok üzülüyorum ama bebegimin sagligi en onemlisi. Cok tesekkur ederim yaziniz icin🫶🏻🌺
H

Hatice K.

7 Nisan 2026 16:18

Simge Koç

Cok tesekkur ederim cok iyi geldi yazdiklariniz, cunku hic kimse bunu demiyor. Herkes ben yapamiyormusum gibi söylüyor. Denemedigim yol izlemedigim video uygulamadigim yontem kalmadi. Surekli anneler zaten sut arttirici seyler yediriyorlar. Gercekten çok üzülüyorum ama bebegimin sagligi en onemlisi. Cok tesekkur ederim yaziniz icin🫶🏻🌺

Ay kimseyi umursama o emzirmiş ben emzirmedim Allah akıl sağlığı versin çocuk dediğin 6 ay sonra zaten baba ekmeğine düşecek mama ile çok sağlıklı kilo alan uiğenlerim var bebişimize bakalım süt olmuş olmamış o Allah’ın elinde Rabbim sana 9 ay karnımda taşımayı nasip etti anne beni emzirmedim diye yakana yapışmayacak bu çocuk o yüzden boşver ben hem annemle hem kaynanamla savaştım sen iyi ol bebeğin iyi olsun hepsi geçiyor bir damla varsa ver onu da bir damlası bile mucizevi derler olduğu kadar olmadığı kader saçlarını tara ona sarıl o zaten gerçekten büyüyecek 🫠rica ederim Allah yardımcın olsun sağlıkla hayırlı günlerde büyüt evladını

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir