Bir Memede Süt Azalması
109 görüntüleme
E
Ebru A. ..
28 Şubat 2026 11:04
Iyi günler. Bebegim 8 haftalik. İlk günler hariç bebeğimi hep anne sütü ile besledim. Sütüm de cok iyiydi iki memede de. sızardı kıyafetlerim ıslanırdı çoğu zaman. Son 4 5 gündür sağ mememde çok az sut var. Kızım 5 dk emdikten sonra ağlayıp huysuzlanıyor. Soldaki süt de tam doyurmuyor. Ne yapabilirim. Bu durumu tecrübe eden oldu mu? Geçici mi?
B
Burcu ..
28 Şubat 2026 11:11
Merhaba bende 25 gün emzirdim ama 25 gün boyunca hep ağlıyordu göğüsleri dolu taşıyordu kıyafetlerimi Islanyordu ama meğerse sütüm yaramıyormuş çocuk kilo almıyordu hastaneye gittim önce bir araştırma yaptılar kan tahlili aldılar bir sorun olmadığını fark edince doktor sütün yaramıyor dedi hemen mamaya başladı ben de ve üç gün sonra beni kontrole çağırdı kilo kontrolüne ve bebeğim hem sakinleşmişti hem de kilo almıştı siz isterseniz önce 1 kg takibi yapın belki doymuyordur şu an
E
Ebru A. ..
28 Şubat 2026 11:24
Merhaba bende 25 gün emzirdim ama 25 gün boyunca hep ağlıyordu göğüsleri dolu taşıyordu kıyafetlerimi Islanyordu ama meğerse sütüm yaramıyormuş çocuk kilo almıyordu hastaneye gittim önce bir araştırma yaptılar kan tahlili aldılar bir sorun olmadığını fark edince doktor sütün yaramıyor dedi hemen mamaya başladı ben de ve üç gün sonra beni kontrole çağırdı kilo kontrolüne ve bebeğim hem sakinleşmişti hem de kilo almıştı siz isterseniz önce 1 kg takibi yapın belki doymuyordur şu an
B
Burcu ..
28 Şubat 2026 11:25
Ama siz her türlü emzirme ye devam edin ve sütünüz artması için bol bol emzirinn dinlenin sütünüz iyi gelecek şeyler tüketin bol su
B
Burcu ..
28 Şubat 2026 11:26
Merhaba Burcu hanim. Teşekkür ederim cevabınız için. Bebeğim ilk aynı 1 kilo aldı. Doktoru güzel almış dedi. 2. Ayda da 700 gr a yakin aldı. Bir sorayım dediğinizi de ama bir anda tek memede azaldı süt. Yemem içmem aynı. Şu an doymuyor evet emdikten sonra hala arayış içinde. 5 gün öncesinin bir sorun yoktu. O ağlıyor ben ağlıyorum. Ne zor şeymiş.
B
Burcu ..
28 Şubat 2026 11:27
Benim sütüm yetersiz geldiği için ama doktor bana her türlü emzirmeye devam et bırakma dedi hâlâ hep emziriyorum ve doktor mama takviyesi yaptı bana önce emzirip sonra mamayı veriyorum iki Ölçek doysa da doymasa da emzirmeye devam ediyorum sonrası mama
E
Ebru A. ..
28 Şubat 2026 11:31
Öyle yapayım ben de. Emziriyorum kızsa da. Bir doktoruna gideyim dediğiniz gibi belki mama başlayalım der. Teşekkür ederim :)
C
Ceyda Ü.
28 Şubat 2026 12:53
Merhaba, sütünüz hızlı akış/yavaş akım yapıyor ve bunu istemiyorda olabilir. Benim bebeğimde emiyor çıkıp ağlıyordu ben sütüm yetmiyor diye düşünüyordum ama meğersem gaz oluyordu. Hızlı akım olduğu içinde içmekte zorlanıyordu. Gaz için ağladığında kaldırıp gazını çıkarıp tekrar emziriyordum. Hızlı akış içinde dik pozisyon değil hafif yatay yapıp kendimi öyle emzirdim. Bide isterseniz emzirdikten sonra ağlarsa kaldırın gazını çıkarın bidaha deneyin.
E
Ebru A. ..
28 Şubat 2026 16:33
Merhaba, sütünüz hızlı akış/yavaş akım yapıyor ve bunu istemiyorda olabilir. Benim bebeğimde emiyor çıkıp ağlıyordu ben sütüm yetmiyor diye düşünüyordum ama meğersem gaz oluyordu. Hızlı akım olduğu içinde içmekte zorlanıyordu. Gaz için ağladığında kaldırıp gazını çıkarıp tekrar emziriyordum. Hızlı akış içinde dik pozisyon değil hafif yatay yapıp kendimi öyle emzirdim. Bide isterseniz emzirdikten sonra ağlarsa kaldırın gazını çıkarın bidaha deneyin.
C
Ceyda Ü.
1 Mart 2026 10:05
Onu yapıyorum aslında. Emzirme aralarında gazını çıkartıyorum daha kolay çıkıyor gaz öyle. Ama şöyle anlatayım. Normalde göğüsüm şişerdi. İkisi de aynıydı. Ama şu anda sağ göğüsüm sönmüş, havasi kaçmış balon gibi ama sol hala aynı. Süt dolduğunda hissediyorum o sertliği.. Biraz önce sağmayı denedim 15 20 damla zor çıktı sağdan. 5 gün öncesine kadar sağda öyleydi.
E
Ebru A. ..
1 Mart 2026 10:17
Sağımda çok gelmeyebiliyor. Bebek daha güçlü emer ve arka süte kadar da ulaşır. Ama sütünüzün azaldığını düşünüyorsanız takviye kullanabilirsiniz bunun yanında kuru dut, incir, kayısı, badem, tahin pekmez ve bol su süt yapıyor. Benimde bebeğim 8. Aya gidiyor ve sütüm azalmıştı takviye yanında bunları kullandım özellikle badem sütümü arttırdı. Gece emzirmeside çok etkili süt artımında.