40 Dklık Uyku

47 görüntüleme
B

Büşra N. T. ..

3 Nisan 2026 09:20
Gündüz uykuları hep 40 dakika sürüyor bu süreyi nasıl uzatabilirim ? 2 gündür uyumak istemiyor çok direniyor babası aldığında sakinleişip uyuyor ben de neden uyumuyor ? regresyon döneminde nasıl davranmalıyım ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

3 Nisan 2026 09:20
Gündüz uykuları 40 dakika süren bebeklerin uyku süresini uzatmak için birkaç yöntem deneyebilirsiniz. Öncelikle, bebeklerin uykuları 45-50 dakikalık döngülerden oluşur ve her döngü geçişinde ilk uykuya daldıkları koşulları ararlar. Eğer bu koşulları bulamazlarsa, ağlayarak uyanabilirler.

Uyku süresini uzatmak için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizi aynı saatte uyutmaya çalışın: Günlük rutin oluşturmak ve bebeği her gün aynı saatte uyutmak, uyku düzeninin oturmasına yardımcı olabilir.
2. Uyku ortamını hazırlayın: Bebeğinizi uyutacağınız odanın karanlık, sessiz ve serin olduğundan emin olun.
3. Dürtme yöntemini deneyin: Bebeğinizin uykudan uyanmadan 5-10 dakika önce hafifçe dokunarak veya okşayarak dürtme yapabilirsiniz. Bu, bebeğinizin uykuya geri dönmesini sağlayabilir.
4. Sallama veya ninni yöntemi: Bebeğinizi sallayarak veya ninni söyleyerek uyutmayı denemek, uykusunu uzatmaya yardımcı olabilir.
5. Gündüz uykularını 2'ye düşürün: 4-6 aylık bebekler genellikle 2-3 kez gündüz uykusu uyurlar. Eğer bebeğiniz 2 gündüz uykusuna geçerse, uykuları daha uzun sürebilir.

Regresyon döneminde, bebeğinizin ekstra desteğe ihtiyacı olabilir. Sabır ve tutarlılık önemlidir. Bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket ederek, en iyi yaklaşımı bulabilirsiniz.

Ayrıca, eğer bebeğiniz 2 gündüz uykusuna geçerse, uykuları daha uzun sürebilir. Ancak her bebek farklıdır, bu nedenle bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun stratejiler bulmak için denemeler yapmanız gerekebilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku
2. Kısa Uyku
3. Gündüz Uykusu 30 Dakika Nasıl Uzar
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Aygün ..

3 Nisan 2026 09:24
Ben bazen saate dikkat edebilirsem 40 dakikaya yakın geliyorum başına tam kıpırdanmaya başlayacağı sırada hafif hafif sallıyorum pış pış vs yapıyorum o şekilde tekrar uykuya dalmasını sağlayarak bazen uzatabiliyoruz süreyi
B

Büşra N. T. ..

3 Nisan 2026 09:27

Aygün

Ben bazen saate dikkat edebilirsem 40 dakikaya yakın geliyorum başına tam kıpırdanmaya başlayacağı sırada hafif hafif sallıyorum pış pış vs yapıyorum o şekilde tekrar uykuya dalmasını sağlayarak bazen uzatabiliyoruz süreyi

Her gündüz uykusunda mı yapmalıyım bunu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir