Gündüz Uykusu 30 Dakika Nasıl Uzar

206 görüntüleme
A

Ayten S.

5 Ağustos 2025 15:34
8.5 aylık kızım gündüz uykuları yarım saat daha fazla uyuması için sallıyorum ninni söylüyorum onu da 1 saate kadar uyutabiliyorum daha fazla uyumuyor. Dişleri çıkmadı diş mi bilemedim oda sıcaklığını ayarladım klima çalışıyor hep. Karnını da doyuruyorum. Diş sancısı olduğunu nasıl anlatım. 4 aydan beri dişleri kaşıyor ama diş yok. Uyku konusunda ne yapmam lazım.
S

Saziye G.

5 Ağustos 2025 15:43
Oğlum diş çıkardığında hafif ateş ,kulakları çekme ,dişler aşırı kaşınıyordu devamlı sert şeyler ısırmak istiyodu salyası aşırı artmıştı birde uykusuzluk devamlı kucakta olmak istiyodu bırakınca ağlıyodu bizimkisi böyleydi.
A

Ayten S.

6 Ağustos 2025 08:04
Hiç gündüz uykuları 30 dakika olup uzatan yok mu yani
A

Ayten S.

6 Ağustos 2025 08:04
☹️
S

Seher C. ..

6 Ağustos 2025 08:14
Benim bebeğim de 12 gün sonra 4 aylık olacak sizin gibi tekrar sallayıp uyutuyorum o da bir bir buçuk saate anca uzuyor ama bu güne kadar hiç sallamadan aralıksız 2 saat uyuduğunu görmedim
S

Seher C. ..

6 Ağustos 2025 08:17
Sürekli yatır kaldır az uyuyor sık uykusu geliyor ve çok yoruldum buraya uyku eğitimi hakkında bakmaya geldim uyku süresini uzatmak için uyanık kalma süresini de uzatmak gerekiyor ama bu sefer uykuya geçerken zorlanıyor uykusu olduğu için hemen dalamıyor bir çok video izledim sallamadan desteksiz uyutmak için yardımcı olabilecek biri var mı
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

6 Ağustos 2025 08:23
8.5 aylık bebeğinizin kısa gündüz uykuları ve uykuya geçişte sallanma ihtiyacı, bağımsız uyku becerilerinin gelişimiyle ilgili olabilir. Diş çıkarma süreci devam etse de, uyku kalitesini etkileyen tek faktör bu olmayabilir.Bebeğinizi sallamadan veya ninni söylemeden yatağına uyanık ama mayışmış koyarak kendi kendine dalmasını desteklemenizdir. Gündüz uykularını uzatmak için ilk uyanışında hemen müdahale etmeyip, birkaç dakika kendi kendine tekrar dalmasına fırsat verebilirsiniz. Tutarlılık, uzun vadeli uyku düzeni için anahtardır
Hülya A. .

Hülya A. ..

6 Ağustos 2025 08:30
3 buçuk aylık bebeğim ve doğduğundan beri aynı yarım saat o da en fazla tekrar uykuya da dönmüyor nasıl düzelecek ne zaman geçecek bilmiyorum çok zor bir süreç tek temennim 6 aydı şimdi siz de böyle diyorsunuz iyice canım sıkıldı gerçekten çok bunaltici bir durum bi de uykusunu alamadığı için çok huysuz bütün gün ağlıyor çok yoruldum artık
S

Seher C. ..

6 Ağustos 2025 13:09
Bende katılıyorum Hülya hanım esniyor uykusu var huzursuz oluyor ama yarım saat sonra neden uyanıyor
D

Dilan A.

7 Ağustos 2025 11:26
arkadaşlar uyku döngüsün uyanıyor tam 30. dakikada bebekler derin uykuya geçmeden önce döngüde uyumuş olduğu desteği arıyor destek olmadığında uyanıyor. benim bebeğim böyleydi 4,5 ay boyunca yarım saatten fazla uyumadı gündüzleri daha sonra uyku eğitimi aldım ve bu şekilde düzelttim; 25. dakikadan 30. dakikaya kadar 1 hafta boyunca her gün uyurken poposuna pat pat yaparak ve pış pış yaparak destek vermeye devam edin uyansa bile üzülmeyin mutlaka 1 hafta içinde tepki verecek uykuları uzayacaktır” bu bi süreç ama şu an 2 saat uyuyan bi bebeğim var mutlaka deneyin ve vazgeçmeyin
Hülya A. .

Hülya A. ..

8 Ağustos 2025 07:47
Teşekkür ederim Dilan hanım deniycem . Denemekle bişey kaybetmeyiz çünkü zaten uyanıyor peki her uykusunda mi bunu yapicam ve kipirdanmasini beklemeden direkt 25. Dakikada mi yapmaya basliycam
T

Tuğba A.

8 Ağustos 2025 10:38
Emerek yada sallanarak uyuttuğumuz için 30 dk sonra bebeklerin uyku döngüleri olurmuş destekli uyuttuğumuz için o desteği bulamadığı için ağlayarak uyanırmış yani kendi kendini uykuya geçiremezmiş bunun olmaması için desteksiz uyku olması gerekiyormuş
Benimde kızım var 7 aylık olacak pazartesi günü valla artık iyice yoruyor emerek ve sallanarak uyuyor yarımsalar sonra sizin gibi uyanıyor bunun nedeni destekli uyku
Benim kızım emzik kullanmıyor
Yatağına yarı uyanık yatırıyorum hemen uyanıyor. Önce ayak sonra popo dıyorlar ama ben faydasını görmedim her türlü uyanıyor ama ağlamıyor da gülüyor hareketleniyor ve bütün uykusunu kacırıyor bu seferde hırcın oluyor dışarıda arabasında da uyumuyor illa meme olacak
T

Tuğba A.

8 Ağustos 2025 10:39
Dilan hanımmm bende 20. Dakika gidip aynısını yapıcaö ama benım kızım temasta sevmıyor ayy Allah hepimize kolaylıklar versin
S

Seher C. ..

8 Ağustos 2025 11:11
Dilan hanım bebeğiniz sallanarak uyuyan bir bebek miydi peki öyleyse onu nasıl bıraktırdınız
Hülya A. .

Hülya A. ..

8 Ağustos 2025 11:14
Benimki kolik olduğu için maalesef ya kucakta uyuyor ya da sallanarak bakalım Allah yardımcımız olsun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir