4 Gündür Yeşil Kaka

95 görüntüleme
T

Tuğba G.

7 Nisan 2026 11:50
Bebeğim 11 haftalık anne sütü alıyor kakası hardal sarısıydı hep fakat 4 Nisan'da gündüz yeşille karışık hardal sarısı kaka yapmaya başladı 2 gündür koyu yeşil yapıyor. Hiperlaktasyondan dolayı 4 Nisan akşam saat 6 dan beri blok emzirme yapıyorum son sütü alması için. Bebeğim çok kusuyor ve çok ıkınıyor. Blok emzirmeden dolayı kaka rengi değişir mi yeşil olmasının sebebi o mudur? Görsel için kusura bakmayın

image

@Ai Asistan
E

Elif E.

7 Nisan 2026 12:19
Benim bebeğimin kakası da böyle sadece mama ile besleniyor doktoruna gösterdim rengini sorun yok demişti
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 12:21
Merhaba,

Bebeğinizin kaka rengindeki değişim ve sıkıntılar hakkında endişelenmeniz doğal. Bebeğiniz 11 haftalık ve anne sütü alan bir bebek.

Yeşil Kaka Nedenleri:

Anne sütü alan bebeklerde yeşil kaka görülmesi normal kabul edilebilir. Özellikle anne sütünün ön süt kısmının fazla alınması durumunda yeşil kaka oluşabilir.
Blok emzirme yöntemi, sütünüzün aşırı üretimi (hiperlaktasyon) nedeniyle süt bileşenlerinin dengesi değişebilir. Bu durum, bebeğinizin sindirim sistemi tarafından tam olarak işlenmeyen önsüt miktarının artmasına neden olabilir.

Blok Emzirme ve Kaka Rengi:

Blok emzirme, bebeğinizin daha çok arka sütü almasını sağlayarak sindirim sistemini rahatlatabilir. Ancak bu yöntem bebeğinizin sindirim sisteminde geçici bir uyum sağlamasına neden olabilir.

Kusma ve İkınmanın Nedenleri:

Bebeğinizin kusma ve ikınması, sindirim sisteminin aşırı uyarılması veya hava yutmadan kaynaklanabilir.

Öneriler:

1. Emzirme Durumunu Gözden Geçirin: Bebeğinizin emzirme sırasında doğru şekilde memeyi kavraması ve emmesi önemlidir.
2. Bebeğinizin Genel Durumunu İzleyin: Ateş, huzursuzluk, ağlama gibi belirtiler olup olmadığını kontrol edin.
3. Doktorla İletişime Geçin: Bebeğinizin kilosunu takip edin. Bu belirti ve bulguları doktorunuzla paylaşarak bebeğinizin sağlığı hakkında daha net bilgi edinebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yeşil Kaka
2. Yeşil Kaka
3. Yeşil Renk Kaka
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
T

Tuğba G.

7 Nisan 2026 12:22

Elif Erdoğan

Benim bebeğimin kakası da böyle sadece mama ile besleniyor doktoruna gösterdim rengini sorun yok demişti

Teşekkür ederim ilk defa olunca üşüttü mü acaba dedim yoksa ön süt fazla mı diyr merak etmiştim
E

Elif E.

7 Nisan 2026 12:35

Ai Asistan

Merhaba,

Bebeğinizin kaka rengindeki değişim ve sıkıntılar hakkında endişelenmeniz doğal. Bebeğiniz 11 haftalık ve anne sütü alan bir bebek.

<strong>Yeşil Kaka Nedenleri:</strong>

<em> Anne sütü alan bebeklerde yeşil kaka görülmesi normal kabul edilebilir. Özellikle anne sütünün ön süt kısmının fazla alınması durumunda yeşil kaka oluşabilir.
</em> Blok emzirme yöntemi, sütünüzün aşırı üretimi (hiperlaktasyon) nedeniyle süt bileşenlerinin dengesi değişebilir. Bu durum, bebeğinizin sindirim sistemi tarafından tam olarak işlenmeyen önsüt miktarının artmasına neden olabilir.

<strong>Blok Emzirme ve Kaka Rengi:</strong>

<em> Blok emzirme, bebeğinizin daha çok arka sütü almasını sağlayarak sindirim sistemini rahatlatabilir. Ancak bu yöntem bebeğinizin sindirim sisteminde geçici bir uyum sağlamasına neden olabilir.

<strong>Kusma ve İkınmanın Nedenleri:</strong>

</em> Bebeğinizin kusma ve ikınması, sindirim sisteminin aşırı uyarılması veya hava yutmadan kaynaklanabilir.

<strong>Öneriler:</strong>

1. <strong>Emzirme Durumunu Gözden Geçirin:</strong> Bebeğinizin emzirme sırasında doğru şekilde memeyi kavraması ve emmesi önemlidir.
2. <strong>Bebeğinizin Genel Durumunu İzleyin:</strong> Ateş, huzursuzluk, ağlama gibi belirtiler olup olmadığını kontrol edin.
3. <strong>Doktorla İletişime Geçin:</strong> Bebeğinizin kilosunu takip edin. Bu belirti ve bulguları doktorunuzla paylaşarak bebeğinizin sağlığı hakkında daha net bilgi edinebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yeşil Kaka
2. Yeşil Kaka
3. Yeşil Renk Kaka

Peki sadece mama ile beslenen bebeğin kakası neden yeşil olur
İ

İ.E.

7 Nisan 2026 12:42
Yesil ve sarinin tum tonlari normal kabul ediliyor. Yesil renk fazla on sut alimindan yani sutun daha sulu olan kismini cok emdiyse de olur, demir takviyesi alinca da olur, mamalardaki demirden de olur pek cok nedeni olabilir. Genel saglik durumu iyise normal diyor doktorlar.
T

Tuğba G.

7 Nisan 2026 12:49

İ.E.

Yesil ve sarinin tum tonlari normal kabul ediliyor. Yesil renk fazla on sut alimindan yani sutun daha sulu olan kismini cok emdiyse de olur, demir takviyesi alinca da olur, mamalardaki demirden de olur pek cok nedeni olabilir. Genel saglik durumu iyise normal diyor doktorlar.

Anladım teşekkür ederim yanıtınız için
S

Sevda Ö. ..

8 Nisan 2026 14:39
Merhaba bebrğim 14 aylık kakası yeşildi şurup ve probiyotik sonrası normale döndü ancak kakada gizli kan pozitif çıkıyor
S

Sevda Ö. ..

8 Nisan 2026 14:40
10 gün kullandık tekrar test yaptık yine pozitif çıktı
T

Tuğba G.

8 Nisan 2026 15:11

Sevda Özkan

Merhaba bebrğim 14 aylık kakası yeşildi şurup ve probiyotik sonrası normale döndü ancak kakada gizli kan pozitif çıkıyor

Merhaba teşekkür ederim yanıtınız için Probiyotiği her gün kullanıyoruz reflü şurubu kullanıyoruz doktorumuz gaita tahlili istemedi ama devam ederse ister sanırım sizinki gibi, bebeğinizin vücudunda döküntü kızarıklık egzama gibi şeyler var mıydı yoksa sadece ishalle mi test yaptılar
S

Sevda Ö. ..

10 Nisan 2026 14:52
Herhangi birşey yoktu sadece gizli kan çıkıyor kaka rengi normal olmasına rağmen
S

Sevda Ö. ..

10 Nisan 2026 14:52
İshal değil
T

Tuğba G.

10 Nisan 2026 14:53

Sevda Özkan

Herhangi birşey yoktu sadece gizli kan çıkıyor kaka rengi normal olmasına rağmen

Anladım, çok geçmiş olsun :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir