4 Aylık, 2 Aydır Tekrarlayan Kızarıklıklar
195 görüntüleme
L
Leman K.
22 Nisan 2026 21:58
Yaklaşık 2 ay önce ciltte aşırı kuruluk kızarıklıklar başladı, doktor egzama tedavisi uyguladı yoğun nemlendirdik. Kortizonlu ilaç tedavisini bıraktığımızda 2 hafta sonra tekrar etti tekrar kullandık bırakınca 10 gün sonra tekrar etti. İlk yoğun döneminde tedaviye başlamadan kandan alerji testi yapıldı negatifti ama 2,5 aylıktı. Şimdi 4 aylık oluyor doktor cilt testi öneriyor ama bunun da ne kadar doğruluğu olacak bilmiyorum. Bu alerji midir? Önce eliminasyon diyeti mi denenmeli yoksa ciltten alerji testini hemen yaptırmalı mıyız? İlk fotoğrafta şu anki hali, Bu kızarıklıklardan kulak arkalarında, diz arkalarında, ayak bileği kenarlarında, ensesinde de bulunuyor.
Son fotoğrafta alerji testi yapıldığı süreçten.
Son fotoğrafta alerji testi yapıldığı süreçten.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye22 Nisan 2026 22:00
Alerji Testi ve Tedavi Seçenekleri
Bebeğinizin tekrarlayan kızarıklıkları sizi endişelendirmiş olmalı. Öncelikle, bu durumun alerji olup olmadığını belirlemek için bazı adımlar atabilirsiniz.
Eliminasyon Diyeti: Doktorunuzun önerisiyle, yaygın alerji kaynakları olan süt ürünleri, yumurta, balık gibi gıdaları 2-4 hafta boyunca diyetten çıkarmayı deneyebilirsiniz. Bu süre boyunca kızarıklıkların azalması veya kaybolması, alerji şüphesini güçlendirebilir.
Cilt Testi: Cilt testi, alerji teşhisinde kullanılan bir yöntemdir. Ancak, bu testin doğruluğu, testin kalitesi ve doktorun deneyimine bağlıdır.
* Kan Testi: Daha önceki kan testi negatif sonuç vermiş, ancak bu test 2,5 aylıkken yapılmış. Alerji testi sonuçları her zaman %100 doğru olmayabilir. Bebeğinizin yaşının ve sağlık durumunun dikkate alınması gerekir.
Öncelikler ve Öneriler
1. Doktorunuzla Konuşun: Bebeğinizin doktoru ile tekrar görüşün ve ona şu ana kadar olan durumu anlatın.
2. Nemlendirme: Cildi nemlendirmeye devam edin. Nemlendirici krem veya losyon kullanarak cildin kurumasını önleyebilirsiniz.
3. Gıda Günlüğü: Bebeğinizin yediği gıdaları ve kızarıklıkların oluştuğu zamanları bir günlüğe yazın. Bu, hangi gıdaların kızarıklıklara neden olabileceğini belirlemenize yardımcı olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerjimiz çıktı
2. Alerji
3. Süt Alerjisi
Bebeğinizin tekrarlayan kızarıklıkları sizi endişelendirmiş olmalı. Öncelikle, bu durumun alerji olup olmadığını belirlemek için bazı adımlar atabilirsiniz.
Eliminasyon Diyeti: Doktorunuzun önerisiyle, yaygın alerji kaynakları olan süt ürünleri, yumurta, balık gibi gıdaları 2-4 hafta boyunca diyetten çıkarmayı deneyebilirsiniz. Bu süre boyunca kızarıklıkların azalması veya kaybolması, alerji şüphesini güçlendirebilir.
Cilt Testi: Cilt testi, alerji teşhisinde kullanılan bir yöntemdir. Ancak, bu testin doğruluğu, testin kalitesi ve doktorun deneyimine bağlıdır.
* Kan Testi: Daha önceki kan testi negatif sonuç vermiş, ancak bu test 2,5 aylıkken yapılmış. Alerji testi sonuçları her zaman %100 doğru olmayabilir. Bebeğinizin yaşının ve sağlık durumunun dikkate alınması gerekir.
Öncelikler ve Öneriler
1. Doktorunuzla Konuşun: Bebeğinizin doktoru ile tekrar görüşün ve ona şu ana kadar olan durumu anlatın.
2. Nemlendirme: Cildi nemlendirmeye devam edin. Nemlendirici krem veya losyon kullanarak cildin kurumasını önleyebilirsiniz.
3. Gıda Günlüğü: Bebeğinizin yediği gıdaları ve kızarıklıkların oluştuğu zamanları bir günlüğe yazın. Bu, hangi gıdaların kızarıklıklara neden olabileceğini belirlemenize yardımcı olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerjimiz çıktı
2. Alerji
3. Süt Alerjisi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Fatma A. U.
22 Nisan 2026 22:06
Aynı benim kızım gibi olmuş bebeğiniz önce sizi emiyorsa süt ürünlerini kesin bir deneyin
Benim kızım mama emiyordu doktor mamamızı değiştirdi ve 1 ay boyunca süt ürünleri yemiyecek dedi öyle yaptık azaldı ondan sonra doku testi yaptırdık süt alerjisi çıktı
Benim kızım mama emiyordu doktor mamamızı değiştirdi ve 1 ay boyunca süt ürünleri yemiyecek dedi öyle yaptık azaldı ondan sonra doku testi yaptırdık süt alerjisi çıktı
L
Leman K.
22 Nisan 2026 22:10
Aynı benim kızım gibi olmuş bebeğiniz önce sizi emiyorsa süt ürünlerini kesin bir deneyin

Fatma A. U.
22 Nisan 2026 22:14
6. Ayında mamayı değiştirdik tam iki ay mamayı kullandık 8. Ayında alerji bölümüne yönlendirdi doktorumuz orda doku testi yaptılar
Neden bazı doktorlar böyle hiç anlamıyorum siz bebeğinizi daha iyi tanırsınız yapın diyetinizi
Ben 3 doktora götürdüm hepsi kullandığı mamaya devam edin dedi
Enson şimdi götürdüğüm doktoru buldum arkadaşımın çocuk doktoruydu çok memnunum iyiki tanımışım kızım düzeldi 1 yaşına kadar süt ürünleri yemiyecek 1 yaşından sonra tekrar doku testi yapılacak ve yavaş yavaş verecez inşallah
Hiçbirşey bebeğinizden daha önemli değil bazı doktorlar kendi egoları yüzünden hep tam tersini söylüyor
Neden bazı doktorlar böyle hiç anlamıyorum siz bebeğinizi daha iyi tanırsınız yapın diyetinizi
Enson şimdi götürdüğüm doktoru buldum arkadaşımın çocuk doktoruydu çok memnunum iyiki tanımışım kızım düzeldi 1 yaşına kadar süt ürünleri yemiyecek 1 yaşından sonra tekrar doku testi yapılacak ve yavaş yavaş verecez inşallah
Hiçbirşey bebeğinizden daha önemli değil bazı doktorlar kendi egoları yüzünden hep tam tersini söylüyor
Ö
Özge
22 Nisan 2026 22:19
Merhaba. Biz de bebeğimle benzer bir süreç yaşadık. Alerji olduğunu düşündük. Ancak uzun ve sıkıntılı bir süreç sonunda sorunun kullandığımız şampuandan kaynaklandığını anladık. Şampuanı değiştirince 1 haftada geçti. Eğer denemediyseniz şampuanını değiştirmenizi öneririm. Bizimki Inc** markasıydı.
L
Leman K.
6. Ayında mamayı değiştirdik tam iki ay mamayı kullandık 8. Ayında alerji bölümüne yönlendirdi doktorumuz orda doku testi yaptılar

Fatma A. U.
Doktorları ve etrafındakileri dinledim kızım tam 4 ay neler yaşadı sürekli istilik yaşadığımız şehir çok sıcak ondan deyip durdular çok pişmanım keşke daha önce doktoru değiştirseydim etrafındakilere kulak tıkasaydım

Fatma A. U.
22 Nisan 2026 22:20
Süt ürünleri alerjisi gerçekten çok zor sağlıklı ömürler dilerim bebişinize. Ben kendi çapımda 1 haftadır deniyorum süt ürünlerini tamamen kestim bakalım takip edeceğim yakında kontrole gideceğiz test diye ısrarcı olursa doktor değişikliği yapacağım mecburen. Deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim
İnşallah sonuç istediğiniz gibi olur
L
Leman K.
22 Nisan 2026 22:21
Merhaba. Biz de bebeğimle benzer bir süreç yaşadık. Alerji olduğunu düşündük. Ancak uzun ve sıkıntılı bir süreç sonunda sorunun kullandığımız şampuandan kaynaklandığını anladık. Şampuanı değiştirince 1 haftada geçti. Eğer denemediyseniz şampuanını değiştirmenizi öneririm. Bizimki Inc** markasıydı.

Fatma A. U.
22 Nisan 2026 22:24
3 farklı şampuan kullandık şu anda doktor önerisi ile cildi kurumasın diye 3 günde bir banyo yoğun nemlendirme ve onun önerdiği şampuanı deterjanı her şeyi doğal kullanıyoruz ama tekrarlıyor malesef :(
Şimdi sadece Bioderma atopik kullanıyoruz her banyoda şampuan kullanmıyoruz kıyafetlerini doğduğundan beri aynı deterjanla yıkıyorum inşallah düzelirler
Yükleniyor...