Alerjimiz çıktı

151 görüntüleme
M

Melek E. ..

1 Haziran 2025 19:26
Doğumdan yaklaşık 1 ay sonra yüzümüzde egzama tarzında kabuklanma kızarıklık oluştu..o zamanlar doğum sivilceleri denildi lakin bu geçmek bilmedi..şuan 7 ayligiz geçen haftalarda alerji doktoruna gittik ve test yaptırdık.Testte ceviz ve yan ürünleri,yumurta akı ve birde e nabizdan anladığım kadarı ile süt alerjisi çıktı..bundan sonra neler bekliyor bizi nasıl yapacağız nasıl yol izleyeceğiz bilemiyorum..sonuçlarımızı yaklaşık 10 gün falan sonra göstereceğiz detaylı konuşmamız o zaman belli olacak..fakat testten sonradır çok çok dikkat ederek yiyecek hazırlıyorum keza bende yememeye dikkat ediyorum,anne sütünden dolayı..lakin yüzümüzdeki kızarıklık bir bakmissiniz yok hir bakmışsınız var..nemlendirici ayrı doktorumuzun yazdığı krem ayrı kullanıyoruz inşaallah geçer gider..ama şunu hep söylerim,bir bebek çocuk vs anne baba en çok anne çekiyor her derdini öpmeyin doktor yasakladı dediğim halde ve gözleri çocuğun yüzünü gördükleri halde opmekten vazgeçmeyen insanlar varr..yani ben artık ne yapacağımı bilemiyorumm..Şuan buraya hem biraz içimi döktüm hem sorunumuzu anlattım..Şifalar bütün bebeklere olsun inşaallah..
R

Rabia Ç. ..

1 Haziran 2025 19:53
Bebeğim 3 aylıkken sivilce tarzı penekler citki doktora gittiğimizde egzama dedi advantol verdi ilk gün geçti sonra bacağında ve kollarında çok az çıktı yüzünde hiç çıkmamaya başladı 5 ayda doktora gittik kan verdiğimizde karaciğer enzimleri ilkinde 49 ikinci kanda 89 çıktı diyete başladım süt ürünlerini kestik yumurta karaciğer enzimleri 48 geriledi haziranın 16 alerji testi yapacağız iki ay boyunca kilo alımı olmadı şimdi besin alerjisi için mama kullanıyoruz çok zorlanıyorum içmiyor biberon tutmuyor kaşık ile vermeye çalışıyoruz biraz kilo alımı aldı 6600 olduk ek gıdaya yavaştan başladık ( bizim doktorumuz yüzünde olmadığı için şekerleri şeyleri kesmedi yüzünde olmadığı için direk protein diyetine girdik )
Ş

Şenay Ş. ..

2 Haziran 2025 05:03
Bizde 3 aylıkken anafilaksi sonucu farkettik zorlu bir süreç oldu ama değerleri yüksek olmasına rağmen bitti
E

Emine T. ..

8 Haziran 2025 04:04
Bizde 2 aylık olmadan ciltte dökünt olarak başladı, gürültülü kaka mukuslu kaka ve bir kez de kakada kan görünce alerji doktoruna gittik takibi v3rdi diyet vermedi 3.5 aylık olunca cildi baya kötü oldu yanakları bu sefer süt diyeti önerdi kortizonlu krem kullandım.ama krem bitince 12 günlük diyete rağmen yine çıktı bu sefer yumurtayı kestim. Sonra kremden sonra yine çıktı ,tüm yüksek alerjenik gıdalar kestik .elemasyon yöntemi ile devam edeceğiz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir