4 Ay Uyku

126 görüntüleme
M

Müjde

10 Haziran 2026 09:45
4 aylık bebek doğum kilosu 3 kilo şu an güncel kilo 6 kilo 150 gram gece uyandırıp emzirmeli miyim yoksa o kendimi uyanmalı 4 sat kuralı hala gecerli mi gündüz uykuları çok kısa gündüz aktif emiyor gece daha uzun uyuyor müdahale etmeli miyim
S

Seher Ç.

10 Haziran 2026 10:19
Merhaba, benim de bebegim 4 aylik ve hemen hemen ayni kilodalar. Ve gunduz uykulari benim bebiste de cok kisa. Doktorum artik gece uyandirmamami soyledi. Bence siz de doktorunuza danisin.
M

Müjde

11 Haziran 2026 04:07
Seher Çanga
Merhaba, benim de bebegim 4 aylik ve hemen hemen ayni kilodalar. Ve gunduz uykulari benim bebiste de cok kisa. Doktorum artik gece uyandirmamami soyledi. Bence siz de doktorunuza danisin.
Danıştım ama ezber bilgi verdi kilo alımı iyi ama 4 saate bir uyandırıp beslemek gerekir dedi ama ben vücudunu bu düzene alıştırmak istemiyorum zaten ihtiyacı olunca emiyor ama şimdi sey yapıyordum hafif kımıldanınca alıp direk emziriyorum ağlamasını beklemeden uyku arası beslenme gibi çabuk dalıp uyuyor gündüz asla uyumadığı için en azından gece uyusun dinlensin diye düşünüyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Haziran 2026 04:08
4. Ayında Bebeklerin Uykusu ve Emzirme İhtiyaçları

4 aylık bebeğinizin doğum kilosu 3 kilo, şu anki kilosu ise 6 kilo 150 gram. Bu dönemde bebeklerin uyku düzenleri ve emzirme ihtiyaçları değişebilir.

Uyku Düzeni

4 aylık bebeklerin genellikle gece 10-12 saat uyudukları görülür. Ancak bazı bebekler bu süreyi daha kısa veya daha uzun tutabilir. Gündüz uykuları genellikle 2-3 saat sürer, ancak bu süre de değişebilir.

Emzirme İhtiyaçları

Bebeğinizin emzirme ihtiyaçları, uyku düzenine ve kilo alımına bağlıdır. Eğer bebeğiniz gece 4 saatte bir uyanıp emmek istemiyorsa, muhtemelen doyuyor demektir. Ancak kilo alımı ve bez sayısı gibi faktörleri de göz önünde bulundurmanız gerekir.

4 Saat Kuralı

4 saat kuralı, bebeklerin gece 4 saatte bir emzirilmesi gerektiği şeklinde bir öneridir. Ancak bu kural her bebek için geçerli değildir. Bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket etmeniz önemlidir.

Müdahale Etmeli mi?

Eğer bebeğiniz:
- Günde 5-6 bez değiştiriyorsa,
- Kilosu düzenli olarak artıyorsa,
- Gece uykusu 4-5 saatte bir bölünüyorsa,

müdahaleye gerek yoktur. Ancak kilo alımı yavaşsa, bez sayısı azsa veya gece uykusu çok uzun sürüyorsa, doktorunuzla konuşarak gece emzirme ihtiyacını değerlendirmeniz gerekir.

Öneriler

1. Bebeğinizin İhtiyaçlarına Dikkat Edin: Bebeğinizin kilo alımı, bez sayısı ve uyku düzenine dikkat edin.
2. Doktorunuzla Konuşun: Bebeğinizin özel ihtiyaçları hakkında doktorunuzla konuşun.
3. Gece Emzirme İhtiyacını Değerlendirin: Bebeğinizin gece emzirme ihtiyacını, uyku düzenini ve kilo alımını dikkate alarak karar verin.

Bebeğinizin sağlığı ve gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşmayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Emzirmek İçin Uyandırmalı Mıyım
2. 3 Aylık Bebek Gece Beslenmesi
3. Gece Beslenmesi Yok
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir