4. Ay Gaz Sancısı

165 görüntüleme
N

Nadire B.

21 Nisan 2026 12:04
Benim gazla ilgili sorubun hala bitmedi:( mama + anne sütü besliyorum akşam 19:30 dan sonra mama vermiyorum ama özellikle gündüzleri gazdan uyanıyor. İlave olarak da gece çok sık uyandığı için ve beslediğim için artık sabaha karşı sütüm de bitiyor. Acaba ben mi açlık sinyalini yanlış anlıyorum. Gece bi anda hareketlenip ellerini ağzına götürüp emiyor bende acıktığını düşünüyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Nisan 2026 12:05
Gaz Sancısı ve Uyku Sorunları

Bebeğinizin gaz sancısı ve uyku sorunları, sizin de belirttiğiniz gibi, mama ve anne sütü ile beslenmesi, akşam 19:30'dan sonra mama vermemeniz gibi faktörlerle ilgili olabilir.

Gaz Sancısı Nedenleri:

Gaz sancısı, bebeklerde sık görülen bir sorundur ve genellikle 4-6 ay arasında kendiliğinden geçer.
Bebeğinizin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için gaz sancısı yaşayabilir.
Mama ve anne sütü ile beslenmesi, gaz sancısına katkıda bulunabilir.

Açlık Sinyali ve Uyku Sorunları:

Bebeğiniz gece bir anda hareketlenip ellerini ağzına götürüp emiyorsa, açlık sinyalini doğru algılıyor olabilirsiniz.
Ancak, gece sık uyandığınız için sütünüz bitiyor olabilir. Bu durumda, süt artırıcı yöntemler denemek isteyebilirsiniz.
Bebeğinizin uyku düzenini sağlamak için, gündüzleri düzenli uyku saatleri belirleyebilirsiniz.

Öneriler:

1. Gaz Sancısı İçin:
Bebeğinize gaz damlası vererek gaz sancısını hafifletebilirsiniz.
Gaz sancısı sırasında, bebeğinizin karın bölgesine masaj yaparak rahatlatabilirsiniz.
2. Uyku Sorunları İçin:
Bebeğinizin uyku düzenini sağlamak için, gündüzleri düzenli uyku saatleri belirleyebilirsiniz.
Gece uyandığında, onu beslemek yerine, önce gazını çıkarmaya çalışabilirsiniz.
3. Süt Artırıcı Yöntemler:
Süt artırıcı çaylar veya içecekler tüketebilirsiniz.
Sık sık emzirebilir veya süt sağabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sabaha Karşı Gazı Olsun Olmasın Ikınma Durumu
2. 5 Aylık Geceleri Gaz Sancısı
3. 2 Ay Uyku
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

Nadire B.

21 Nisan 2026 12:06
Gaz damlası kullanıyorum süt arttırıcı da kullanıyorum ama bunlar çözüm olmuyor. Rüya beslenmesi yapıyorum ama o da sonrasında mideyi uyardığı için bağırsak duvarları geriliyor ve daha cok gaz oluyot
Gizem K.

Gizem K.

21 Nisan 2026 12:41
Kendini gazdan dolayı rahatlatmak içinde el emiyor olabilir benim bebeğimin 4. Ayın ortalarına doğru bitti gaz şikayeti 5. Ayda tamamen rahatlamıştık artık . Ben aguline diye bir damla kullanıyordum günde 4 kez verebiliyorduk 1 ml ölçek içinden çıkıyor zaten. Bitkisel ilaç değil doktorumuz vermişti . Aynı zamanda gün içinde gaz olmadan karın masajını kesinlikle yapın gazı varken yapmanızın hiç bir yararı olmayacaktır. Gün içinde sık sık dışarı çıkarın bebek arabasında benim bebeğim rahat uyuyordu gazına iyi geliyordu tırtıklı yol gaz sancısına bire bir aklınızda olsun
Gizem K.

Gizem K.

21 Nisan 2026 12:42
Birde önemli süt alerjisi ya da yumurta alerjisi de bunlara sebep olabilir biz yaşadık o yüzden aklınızda olsun
Gizem K.

Gizem K.

21 Nisan 2026 12:43
Birde kullandığınız mamayı değiştirerekte deneyebilirsiniz bazı mamalar ekstra gaz yapıyor
N

Nadire B.

21 Nisan 2026 14:17
Gizem hanım öncelikle tüm bilgiler için çok teşekkür ederim. Bize doktorumuz farklı bir gaz damlası önermişti sabah ve akşam olarak kullanıyoruz ama internetten takip ettiğim farklı bir doktor belki siz de takip ediyorsunuzdur Manisa devlet hastanesine görev yapan Hasret Hanım da der ki o gaz damlalarının hiçbir yarari yok vardır ya da yoktur bilmiyorum. Masajı yapıyorum hatta yağı da var bununla ilgili özel ama dediğiniz gibi belki o anda değilde daha öncesinde yaparak sakinleştirebilirim. Benim bebeğim bebek arabasında asla uyumuyor hatta bebek arabasını huysuzlanıyor o yüzden biraz bebek arabası benim için strese sebep oluyor her an huysuzlan abilecekmiş gibi hissediyorum.
M

Merve

21 Nisan 2026 14:42
Bebeğim 2 aylıkken doktorumuz probiyotik başlattı gaz damlası bizde işe yaramamıştı doktorunuza probiyotik konusunda danışabilirsiniz şuan 3 buçuk aylık olduk rahatladığımızı söyleyebilirim. Bebeğiniz gece uykusuna zaten doyarak yattıysa 2 3 saate kadar dayanabilir ellerini emmesi acıktığı anlamına gelmiyor kendini rahatlatmak için yapıyor olabilir kendi bebeğimde geceleri el emiyor ama müdahale etmiyorum sadece durmayan bir ağlama mıkırdanma varsa ozaman emziriyorum
N

Nadire B.

21 Nisan 2026 14:59
Merve
Bebeğim 2 aylıkken doktorumuz probiyotik başlattı gaz damlası bizde işe yaramamıştı doktorunuza probiyotik konusunda danışabilirsiniz şuan 3 buçuk aylık olduk rahatladığımızı söyleyebilirim. Bebeğiniz gece uykusuna zaten doyarak yattıysa 2 3 saate kadar dayanabilir ellerini emmesi acıktığı anlamına gelmiyor kendini rahatlatmak için yapıyor olabilir kendi bebeğimde geceleri el emiyor ama müdahale etmiyorum sadece durmayan bir ağlama mıkırdanma varsa ozaman emziriyorum
Bizim gaz damlası probiyotikli diye geçiyor ama ayrıca kullanalım mı diye sorayım. Vallahi ben bakıyorum her el emmede birde kendini uyandırır korkusuyla emziriyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir