4. Ay Gaz Gaz Gaz

866 görüntüleme
M

Merve

14 Temmuz 2026 16:24
4 ay oldu bebegm hala aksamalri siddetli uzun aglamalar, hatta bazen katilma nobetleri. gunduz 10 20 dk uykular. emmede zorluk memeyi itme aglama. doktora goturuyorm kilo normal her seyi normal dyor gececek dyor. 4. ay atagi dyor yok icim rahat degl. iyi bi doktor da bulamadm. nolur yazin bi kizlar normal mi 4 .ayda bogle olmsi herkes 4 de gecer hareketlensn demisti. harekrtlendi ayni hala. biktm psikolojm bozuldu onu o halde gormekten
M

Merve

15 Temmuz 2026 00:53
Nilay
şöyle yapmıştım ağlıyor aklıma gelen ilk şey emzirmek ya 5 dk oyaladım sonra 10 dk oyaladım emzirdim, uyandı hemen emzirmek yerine biraz oynadım sonra emzirdim falan. Bir de uyanıklık penceresi takip ediyorum ya uyumadan en az yarım saat önce emzirmemeye dikkat ettim ki işte gazı uykusunu bölmesin.
tesekkur ederm ben de dikkat edecegm bundan snra
M

Merve

15 Temmuz 2026 00:57
Sibel
Süt yumurta ve fazla şekerli beslenme bunlar yoğunlukla gaz yapıyorlar. 2 gün yumurta tüketmeyin mesela gaz devam ediyorsa yumurta değildir. Bşr kaç gün sonra süt ve süt ürünlerini deneyin 2 gün almayın. Bazı kuruyemişler de yapabiliyor. Gazı kesilirse o besini sindiremiyor olabilir. Ama gazı devam ediyorsa beslenme ile alakasızdır. Ben mantı da anlamıştım. Sarımsak ve yoğurt dokundu. Aradan biraz zaman geçince yine yedim yine çok gazlandı. Sütü zaten fazla sevmiyordum. Bir de denemek için süt içtim 2 gün hiç durmadı. O zaman anladım. 5 aylıkken de yoğurt yedirdim. 3 gün hızursuzlandı gazlandı. 6 aylık 2 gün önce yedirdim yoğurt sindirdi. Yani sonradan düzebiliyor da bu durum genelde geçici oluypr
siz soyleynce dusundm sanki yogurt yedgm gunlere denk gelyor . ama 10 gun hc gaz problemi yasamadgmz gun oluyor mesela. sonra 4 5 gun arka arkaya. o yuzden ne yapyor bilemyotm ki. d vitamininden bile suphelendm. kac tane degstrdm denedm probiyortk kullanyorm o da fayda etmyo. cok gaz cikariyo harekefli bi bebek donerken bacaklarini cirparken baya ckiyor. ama yetmyor
S

Sibel ..

Premium Üye
15 Temmuz 2026 06:30
Merve
siz soyleynce dusundm sanki yogurt yedgm gunlere denk gelyor . ama 10 gun hc gaz problemi yasamadgmz gun oluyor mesela. sonra 4 5 gun arka arkaya. o yuzden ne yapyor bilemyotm ki. d vitamininden bile suphelendm. kac tane degstrdm denedm probiyortk kullanyorm o da fayda etmyo. cok gaz cikariyo harekefli bi bebek donerken bacaklarini cirparken baya ckiyor. ama yetmyor
yaa gerçekten çok yıpratıyor ama her geçen gün yavaş yavaş bize olan bağlılıkları azalıyor. Bu günlerde geçiyor tabi yeni yeni huzursuzluk oluyor ama en yoğun benim yasadışım 2.5 aylıkken başladı5-5.5 aya kadar sürdü i. Bizim de arada 3 gün İyş pldugu pluyordu sonra aynı devam. Bu süreçte bağışıklığım düştü sürekli hastalandım. Sizi anlıyorum ama az kaldı inşallah düzelmese bile rahatlayacak
M

Merve

16 Temmuz 2026 16:43
Merve Men
Merhaba eğer emziriyorsanız tane kimyon çayı içebilirsiniz ben faydasını görmüştüm bebeğim rahatlamıştı
nasil hazriladgnizi yazar msnz ben de verecegm artk. gunde kac defa miktari ne kdar
M

Merve

16 Temmuz 2026 16:47
Sibel
yaa gerçekten çok yıpratıyor ama her geçen gün yavaş yavaş bize olan bağlılıkları azalıyor. Bu günlerde geçiyor tabi yeni yeni huzursuzluk oluyor ama en yoğun benim yasadışım 2.5 aylıkken başladı5-5.5 aya kadar sürdü i. Bizim de arada 3 gün İyş pldugu pluyordu sonra aynı devam. Bu süreçte bağışıklığım düştü sürekli hastalandım. Sizi anlıyorum ama az kaldı inşallah düzelmese bile rahatlayacak
insallah cok tesekkir edelyorm umut oldunuz ;( bugn baska bi doktora goturdum o da ek gidaya basla diyor. 4. ayda ek gidaya mi baslanir bilemedm. ek gidadan sonra azalir dedi. yine klasik damla onerileri verildi. kimyona direnyordm ama verecegm artk ya nasil vermem gerekiyor tane kimyonu?
S

Sibel ..

Premium Üye
17 Temmuz 2026 04:14
Tane kimyonu siz kaynatın günde ben bşr kere 1 çk demliyor içiyordum. Bebeğime hiç vermedim. 5 aylıkken bir kere nane çayından verdim.
M

Merve

14 Ağustos 2026 16:11
Nilay
Benimki de öyleydi her ağladığında emzirdiğim için olduğunu söyledi doktor. Sindiremeden yeniden besliyormuşum. Yavaş yavaş aralıkları açtık şimdi 3 saatte bir besliyorum geçti çok şükür. 🧿
Nilay hanim siz yazmistinz araliklari acin diye ben de emzirme danismaniyla gorusuyorum o da ayni seyi soyluyor. 1 haftadir 3 saatte 1 emziriyorum ama gece bozuluyor tabi sık uyandigi icin. sizin problemniz ne kdar surede cozuldu? bir de gogsumu skinca sut fiskiriyor gazı onun yaptgini dusunuyorum. 5 aylik oldu hala devam edyor gaz :(
N

Nilay

Premium Üye
14 Ağustos 2026 18:04
Merve
Nilay hanim siz yazmistinz araliklari acin diye ben de emzirme danismaniyla gorusuyorum o da ayni seyi soyluyor. 1 haftadir 3 saatte 1 emziriyorum ama gece bozuluyor tabi sık uyandigi icin. sizin problemniz ne kdar surede cozuldu? bir de gogsumu skinca sut fiskiriyor gazı onun yaptgini dusunuyorum. 5 aylik oldu hala devam edyor gaz :(
4. ayın başlarında bitmişti sütünüz tazyikliyse o da gaz yapar https://www.instagram.com/reel/DPMh-fbgk-q/?igsh=Ymo2azJ3dm8ycTNp bu videoda çözüm önerilerini izlemiştim
M

Merve

25 Ağustos 2026 20:40
Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama 21 aylık hala gaz sancısı devam ediyor bebeğimin. Kolik bir bebek değildi ama gece sancıları çok olurdu. Her yolu deniyorum her şeyi yapıyorum baya azalma oldu ama dikkat etmezsem yine sancısı oluyor çığlıkla uyanıyor gece uykudan hala. Besin intoleransı olabilir, sindirim bozukluğu olabilir. Siz yediğiniz şeyleri not edin ne zaman artıyor ne zaman azalıyor gazı ona göre neyin sebep olduğunu bulabilirsiniz ama böyle çok yıpratıcı oluyor bir uzmanla görüşüp birlikte hareket etmek en iyisi.
M

Merve

25 Ağustos 2026 20:43
Ben de emeklesin geçecek, yürüsün geçecek diye diye bekledim çok ama yok geçmiyor. Hala araştırmalarım devam ediyor umarım ben de bulabilirim çaresini. Şimdi gastroenterolojiye yönlendirildim en sonunda bakalım ordan bse çıkacak mı.
M

Merve

25 Ağustos 2026 22:14
Merve Tan Abdallah
Ben de emeklesin geçecek, yürüsün geçecek diye diye bekledim çok ama yok geçmiyor. Hala araştırmalarım devam ediyor umarım ben de bulabilirim çaresini. Şimdi gastroenterolojiye yönlendirildim en sonunda bakalım ordan bse çıkacak mı.
en son gecen hafta gttm doktora. gaz btmedi 5.5 ay oldu normal degl dedm . bi de alerjiye baklsn dedi oraya yonlendrdi. ordan da bsey cikacagni sanmyorm cekiyoruz hala hatta suan yine krizde gaz skıştırdı cıkaramiyor aglyor
M

Merve

25 Ağustos 2026 22:16
Sıcak tutmayı denediniz mi ayağını bacağını karnını sıcak havluyla bir sarsanız
M

Merve

25 Ağustos 2026 23:18
Merve Tan Abdallah
Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama 21 aylık hala gaz sancısı devam ediyor bebeğimin. Kolik bir bebek değildi ama gece sancıları çok olurdu. Her yolu deniyorum her şeyi yapıyorum baya azalma oldu ama dikkat etmezsem yine sancısı oluyor çığlıkla uyanıyor gece uykudan hala. Besin intoleransı olabilir, sindirim bozukluğu olabilir. Siz yediğiniz şeyleri not edin ne zaman artıyor ne zaman azalıyor gazı ona göre neyin sebep olduğunu bulabilirsiniz ama böyle çok yıpratıcı oluyor bir uzmanla görüşüp birlikte hareket etmek en iyisi.
denemedgm sey kalmadi masaja da goturdum, devlet ozel defalarca acil doktorlari. hepsi gecer kmse onemsemedi. . en son sutum tazyikli ondan mi acaba dedm emzirme dansmaniyla gorustm o da tazyik yok dedi. 1 haftadir rahatlamistik tekrar basladi. bir de yediklerme bakym artk gercekten kafayi yiyecegm napacagmi blmyorum. o kdar kotu aglyor ki caresiz kaliyorum cozemiyorum cocugmn derdni :(
M

Merve

25 Ağustos 2026 23:19
Merve Tan Abdallah
Sıcak tutmayı denediniz mi ayağını bacağını karnını sıcak havluyla bir sarsanız
denedm ;( bi donem termojellerle yatiiryordm surekli havlu isitip koyardm yok. bir suru damla probiyotik de denedm olmadi. gaz profu gbi oldm soylenen her seyi arastrdm denedm olmadi
M

Merve

26 Ağustos 2026 08:54
Benim bebeğime de probiyotik daha çok gaz yapıyor. Turşu, kefir, kemik suyu bile.. reflüsü var mı bebeğinizin? Mide asidi yetersizliği ve sindirim enzimi eksikliği olabilir. Ek gıda almasa bile sütteki proteini, yağı sindiremediği için gaz yapıyor. Bünyeleri tam gelişmediği için de gazları çok ağrılı oluyor. Bir de histamin intoleransi diye bse var. Onun da böyle semptomları olabiliyor. Ona da bir bakın. Ben de o kadar çok araştırdım ki beslenme uzmanı olabilirim yakında.
M

Merve

26 Ağustos 2026 09:12
Merve Tan Abdallah
Benim bebeğime de probiyotik daha çok gaz yapıyor. Turşu, kefir, kemik suyu bile.. reflüsü var mı bebeğinizin? Mide asidi yetersizliği ve sindirim enzimi eksikliği olabilir. Ek gıda almasa bile sütteki proteini, yağı sindiremediği için gaz yapıyor. Bünyeleri tam gelişmediği için de gazları çok ağrılı oluyor. Bir de histamin intoleransi diye bse var. Onun da böyle semptomları olabiliyor. Ona da bir bakın. Ben de o kadar çok araştırdım ki beslenme uzmanı olabilirim yakında.
2 gundur kakasında cok yogun mukus var. sünüyor resmen. alerji galiba ;(
M

Merve

27 Ağustos 2026 11:29
Merve
2 gundur kakasında cok yogun mukus var. sünüyor resmen. alerji galiba ;(
Alerji olsa sürekli olur mukus. Arada vücudun tolere edemeyeceği şeyi bağırsaklar öyle mukuslu atarmış. Var illa ki bir şey ama ne . Siz de bulursunuz inşallah sebebini en kısa zamanda. Çok yıpratıcı çünkü. Çaresizlik de en kötüsü. Acı çekiyor elinden bir şey gelmiyor.
M

Merve

27 Ağustos 2026 11:36
Merve Tan Abdallah
Alerji olsa sürekli olur mukus. Arada vücudun tolere edemeyeceği şeyi bağırsaklar öyle mukuslu atarmış. Var illa ki bir şey ama ne . Siz de bulursunuz inşallah sebebini en kısa zamanda. Çok yıpratıcı çünkü. Çaresizlik de en kötüsü. Acı çekiyor elinden bir şey gelmiyor.
umarım. Allah size de yardm etsn. skıntılarını gidersin yavrularimizin :(
M

Merve

27 Ağustos 2026 11:49
Merve
umarım. Allah size de yardm etsn. skıntılarını gidersin yavrularimizin :(
Aminn
Hilal E. B.

Hilal E. B.

Premium Üye
27 Ağustos 2026 14:20
Bizde de durum aynı gaz damlası kullanıyorum hala, 3 aylıkken kesmiştim damlayı çocuk bir hafta ağla ağla bir hal oldu emerken çığlık kıyamet ağlıyor hem emmek istiyor hem istemiyor gibiydi gaz damlasına geri döndüm. [4.ayın](4.ayın) başında yine 2 gün bırakmayı denedim ama uok yine ağlamaktan helak oldu çocuk mecbur devam ediyorum damlaya damla verince şükür ki keyfi yerine geldi emmeleri rahatladı rahat rahat zart zort gaz çıkarıyor sürekli dhhfhd sab simplex kullanıyoruz biz damla olarak doktorumuz önermişti en başta
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir