4. Ay Gaz Gaz Gaz

213 görüntüleme
M

Merve

14 Temmuz 2026 16:24
4 ay oldu bebegm hala aksamalri siddetli uzun aglamalar, hatta bazen katilma nobetleri. gunduz 10 20 dk uykular. emmede zorluk memeyi itme aglama. doktora goturuyorm kilo normal her seyi normal dyor gececek dyor. 4. ay atagi dyor yok icim rahat degl. iyi bi doktor da bulamadm. nolur yazin bi kizlar normal mi 4 .ayda bogle olmsi herkes 4 de gecer hareketlensn demisti. harekrtlendi ayni hala. biktm psikolojm bozuldu onu o halde gormekten
M

Merve

15 Temmuz 2026 00:53
Nilay
şöyle yapmıştım ağlıyor aklıma gelen ilk şey emzirmek ya 5 dk oyaladım sonra 10 dk oyaladım emzirdim, uyandı hemen emzirmek yerine biraz oynadım sonra emzirdim falan. Bir de uyanıklık penceresi takip ediyorum ya uyumadan en az yarım saat önce emzirmemeye dikkat ettim ki işte gazı uykusunu bölmesin.
tesekkur ederm ben de dikkat edecegm bundan snra
M

Merve

15 Temmuz 2026 00:57
Sibel
Süt yumurta ve fazla şekerli beslenme bunlar yoğunlukla gaz yapıyorlar. 2 gün yumurta tüketmeyin mesela gaz devam ediyorsa yumurta değildir. Bşr kaç gün sonra süt ve süt ürünlerini deneyin 2 gün almayın. Bazı kuruyemişler de yapabiliyor. Gazı kesilirse o besini sindiremiyor olabilir. Ama gazı devam ediyorsa beslenme ile alakasızdır. Ben mantı da anlamıştım. Sarımsak ve yoğurt dokundu. Aradan biraz zaman geçince yine yedim yine çok gazlandı. Sütü zaten fazla sevmiyordum. Bir de denemek için süt içtim 2 gün hiç durmadı. O zaman anladım. 5 aylıkken de yoğurt yedirdim. 3 gün hızursuzlandı gazlandı. 6 aylık 2 gün önce yedirdim yoğurt sindirdi. Yani sonradan düzebiliyor da bu durum genelde geçici oluypr
siz soyleynce dusundm sanki yogurt yedgm gunlere denk gelyor . ama 10 gun hc gaz problemi yasamadgmz gun oluyor mesela. sonra 4 5 gun arka arkaya. o yuzden ne yapyor bilemyotm ki. d vitamininden bile suphelendm. kac tane degstrdm denedm probiyortk kullanyorm o da fayda etmyo. cok gaz cikariyo harekefli bi bebek donerken bacaklarini cirparken baya ckiyor. ama yetmyor
S

Sibel ..

Premium Üye
15 Temmuz 2026 06:30
Merve
siz soyleynce dusundm sanki yogurt yedgm gunlere denk gelyor . ama 10 gun hc gaz problemi yasamadgmz gun oluyor mesela. sonra 4 5 gun arka arkaya. o yuzden ne yapyor bilemyotm ki. d vitamininden bile suphelendm. kac tane degstrdm denedm probiyortk kullanyorm o da fayda etmyo. cok gaz cikariyo harekefli bi bebek donerken bacaklarini cirparken baya ckiyor. ama yetmyor
yaa gerçekten çok yıpratıyor ama her geçen gün yavaş yavaş bize olan bağlılıkları azalıyor. Bu günlerde geçiyor tabi yeni yeni huzursuzluk oluyor ama en yoğun benim yasadışım 2.5 aylıkken başladı5-5.5 aya kadar sürdü i. Bizim de arada 3 gün İyş pldugu pluyordu sonra aynı devam. Bu süreçte bağışıklığım düştü sürekli hastalandım. Sizi anlıyorum ama az kaldı inşallah düzelmese bile rahatlayacak
M

Merve

16 Temmuz 2026 16:43
Merve Men
Merhaba eğer emziriyorsanız tane kimyon çayı içebilirsiniz ben faydasını görmüştüm bebeğim rahatlamıştı
nasil hazriladgnizi yazar msnz ben de verecegm artk. gunde kac defa miktari ne kdar
M

Merve

16 Temmuz 2026 16:47
Sibel
yaa gerçekten çok yıpratıyor ama her geçen gün yavaş yavaş bize olan bağlılıkları azalıyor. Bu günlerde geçiyor tabi yeni yeni huzursuzluk oluyor ama en yoğun benim yasadışım 2.5 aylıkken başladı5-5.5 aya kadar sürdü i. Bizim de arada 3 gün İyş pldugu pluyordu sonra aynı devam. Bu süreçte bağışıklığım düştü sürekli hastalandım. Sizi anlıyorum ama az kaldı inşallah düzelmese bile rahatlayacak
insallah cok tesekkir edelyorm umut oldunuz ;( bugn baska bi doktora goturdum o da ek gidaya basla diyor. 4. ayda ek gidaya mi baslanir bilemedm. ek gidadan sonra azalir dedi. yine klasik damla onerileri verildi. kimyona direnyordm ama verecegm artk ya nasil vermem gerekiyor tane kimyonu?
S

Sibel ..

Premium Üye
17 Temmuz 2026 04:14
Tane kimyonu siz kaynatın günde ben bşr kere 1 çk demliyor içiyordum. Bebeğime hiç vermedim. 5 aylıkken bir kere nane çayından verdim.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir