4. Ay Gaz Gaz Gaz
212 görüntüleme
M
Merve
14 Temmuz 2026 16:24
4 ay oldu bebegm hala aksamalri siddetli uzun aglamalar, hatta bazen katilma nobetleri. gunduz 10 20 dk uykular. emmede zorluk memeyi itme aglama. doktora goturuyorm kilo normal her seyi normal dyor gececek dyor. 4. ay atagi dyor yok icim rahat degl. iyi bi doktor da bulamadm. nolur yazin bi kizlar normal mi 4 .ayda bogle olmsi herkes 4 de gecer hareketlensn demisti. harekrtlendi ayni hala. biktm psikolojm bozuldu onu o halde gormekten
M
Melike Ö.
14 Temmuz 2026 17:11
Gazı midedeyken çıkarmanız çok önemli bağırsağa indikten sonra o gazın aşağıdan çıkması 2 gün sürüyo yani küçücük bi hava 2 gün sancı yapıyo naçizane tavsiyembeslenmeye sürekli ara verin hava yutmamıştır gazı yoktur demeyin kesinlikle emerken hava yutuyo çocuklar yutmayan çocuk yok
S
Sibel ..
Premium Üye
14 Temmuz 2026 17:17
Ben de aynı durumdaydım sizinle şu an kızım 6 aylık 2 haftadır bitti diyebilirim. Benim içtiğim süt yoğurt bile gaz sancısını artırdı. Meme reddi oluştu blberına geçtik onda da beslenmedi açlıktan saatlerce ağlamasına rağmen içmedi. 5. Ayla beraber biraz daha durgunlaştı ama bebeğin sürekli bir huzursuzlupu oluyor. Bazı bebekler de böyle illa huzursuzlanacak bir şeyler buluyor bu sorunlar bitse bile. Şu an da da sürekli beni istiyor kimse de durmuyor. Ek gıda denemesi için hazırlık yapacak vaktim olmuyor bazen durmadığı için sabah kahvaltı akşam eşimle yemek yiyebiliyorum. Ama artık kendi psikolojim bunu kabul etti. Ben strese girdikçe bebeğim artık anlıyor ve korkuyordu daha fazla ağlıyordu. Gaz damlasına devam ettim kendi beslendiğim yiyecekleri hep takip ederek beslendim derken zaman geçiyor
N
Nilay
Premium Üye
14 Temmuz 2026 17:21
Benimki de öyleydi her ağladığında emzirdiğim için olduğunu söyledi doktor. Sindiremeden yeniden besliyormuşum. Yavaş yavaş aralıkları açtık şimdi 3 saatte bir besliyorum geçti çok şükür. 🧿
S
Sibel ..
Premium Üye
14 Temmuz 2026 17:30
Bu arada gündüz uykusu da bizim de öyle idi 10-20 dk saatlerce kucakta uyutmaya çalılıyordum bunu yanında uyuyarak yendim. Yanına yattım o hareket ettikçe sırtını oksadım başını okşadım. Emzik emiyordu. Emziği düştü ise direk verdim. Şimdi sabah 1 kere 1 saat 1.5 saat 1 kere de yarım saat civarı uyuyor
M
Merve M.
14 Temmuz 2026 18:01
Merhaba eğer emziriyorsanız tane kimyon çayı içebilirsiniz ben faydasını görmüştüm bebeğim rahatlamıştı
M
Merve
14 Temmuz 2026 18:10
Benimki de öyleydi her ağladığında emzirdiğim için olduğunu söyledi doktor. Sindiremeden yeniden besliyormuşum. Yavaş yavaş aralıkları açtık şimdi 3 saatte bir besliyorum geçti çok şükür. 🧿
M
Merve
14 Temmuz 2026 18:11
Merhaba eğer emziriyorsanız tane kimyon çayı içebilirsiniz ben faydasını görmüştüm bebeğim rahatlamıştı
S
Sibel ..
Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:14
bn de surekli emzryorm ama aglyor nasil acacagm ki arayi hep emmek istyo
M
Merve
14 Temmuz 2026 18:17
Ben de aynı durumdaydım sizinle şu an kızım 6 aylık 2 haftadır bitti diyebilirim. Benim içtiğim süt yoğurt bile gaz sancısını artırdı. Meme reddi oluştu blberına geçtik onda da beslenmedi açlıktan saatlerce ağlamasına rağmen içmedi. 5. Ayla beraber biraz daha durgunlaştı ama bebeğin sürekli bir huzursuzlupu oluyor. Bazı bebekler de böyle illa huzursuzlanacak bir şeyler buluyor bu sorunlar bitse bile. Şu an da da sürekli beni istiyor kimse de durmuyor. Ek gıda denemesi için hazırlık yapacak vaktim olmuyor bazen durmadığı için sabah kahvaltı akşam eşimle yemek yiyebiliyorum. Ama artık kendi psikolojim bunu kabul etti. Ben strese girdikçe bebeğim artık anlıyor ve korkuyordu daha fazla ağlıyordu. Gaz damlasına devam ettim kendi beslendiğim yiyecekleri hep takip ederek beslendim derken zaman geçiyor
M
Merve
14 Temmuz 2026 18:18
Ne kadarlık şu an bebeğiniz
S
Sibel ..
Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:21
yeni 4 ay oldu
S
Sibel ..
Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:24
annenin yediginden bebege gaz olmaz dyolar . ben yesem de yemesem de o krizleri yasadm hc bsey fark etmedi. kabullenemyorum da surekli baska sebepler aryorum
S
Sibel ..
Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:30
yeni 4 ay oldu
M
Merve
14 Temmuz 2026 18:32
Osman Beyin de bu konuda videosunu gördüm bir çok hekim de diyor ben de kendim takip ederek bulmuştum. Bebek ve anne sindirimi farklı ama siz bebeğin az da olsa allerjen olacak yiyecekler yerseniz gaz yapıyor olabilir. Eğer bebeğin gazını çıkarıyorsanız. Beslenirken çok hırsla emip hava yutmuyorsa. Gaz ilacı da vermenize rağmen geçmiyorsa. Üşütmüyorsanız. Bence denemelisiniz
M
Merve
14 Temmuz 2026 18:33
Bir de emzik emiyor mu bilmiyorum da emzik teklif edebilirsiniz memeden önce acıktığı için ağlıyorsa emziği atıyor ama sizi istediği için ya da kendini sakinleştirmek için emiyorsa emzik ile sakinleşti
N
Nilay
Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:38
S
Sibel ..
Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:40
onu deneym bakalm bi. peki direkt hayatnzdan mi cikardnz sütü? mesela yedgmz kekte de var ya da baska seylerin icinde de var.
S
Sibel ..
Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:41
5 aydan önce kendi yediğimden bahsettim bu arada. 5. Ayda bebeğe ek gıda olarak direk denemek istedim
S
Sibel ..
Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:41
Tane kimyon da bende işe yaradı özellikle üşüttüğünde falan
N
Nilay
Premium Üye
14 Temmuz 2026 19:19
Yükleniyor...