4. Ay Gaz Gaz Gaz

210 görüntüleme
M

Merve

14 Temmuz 2026 16:24
4 ay oldu bebegm hala aksamalri siddetli uzun aglamalar, hatta bazen katilma nobetleri. gunduz 10 20 dk uykular. emmede zorluk memeyi itme aglama. doktora goturuyorm kilo normal her seyi normal dyor gececek dyor. 4. ay atagi dyor yok icim rahat degl. iyi bi doktor da bulamadm. nolur yazin bi kizlar normal mi 4 .ayda bogle olmsi herkes 4 de gecer hareketlensn demisti. harekrtlendi ayni hala. biktm psikolojm bozuldu onu o halde gormekten
M

Melike Ö.

14 Temmuz 2026 17:11
Gazı midedeyken çıkarmanız çok önemli bağırsağa indikten sonra o gazın aşağıdan çıkması 2 gün sürüyo yani küçücük bi hava 2 gün sancı yapıyo naçizane tavsiyembeslenmeye sürekli ara verin hava yutmamıştır gazı yoktur demeyin kesinlikle emerken hava yutuyo çocuklar yutmayan çocuk yok
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Temmuz 2026 17:17
Ben de aynı durumdaydım sizinle şu an kızım 6 aylık 2 haftadır bitti diyebilirim. Benim içtiğim süt yoğurt bile gaz sancısını artırdı. Meme reddi oluştu blberına geçtik onda da beslenmedi açlıktan saatlerce ağlamasına rağmen içmedi. 5. Ayla beraber biraz daha durgunlaştı ama bebeğin sürekli bir huzursuzlupu oluyor. Bazı bebekler de böyle illa huzursuzlanacak bir şeyler buluyor bu sorunlar bitse bile. Şu an da da sürekli beni istiyor kimse de durmuyor. Ek gıda denemesi için hazırlık yapacak vaktim olmuyor bazen durmadığı için sabah kahvaltı akşam eşimle yemek yiyebiliyorum. Ama artık kendi psikolojim bunu kabul etti. Ben strese girdikçe bebeğim artık anlıyor ve korkuyordu daha fazla ağlıyordu. Gaz damlasına devam ettim kendi beslendiğim yiyecekleri hep takip ederek beslendim derken zaman geçiyor
N

Nilay

Premium Üye
14 Temmuz 2026 17:21
Benimki de öyleydi her ağladığında emzirdiğim için olduğunu söyledi doktor. Sindiremeden yeniden besliyormuşum. Yavaş yavaş aralıkları açtık şimdi 3 saatte bir besliyorum geçti çok şükür. 🧿
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Temmuz 2026 17:30
Bu arada gündüz uykusu da bizim de öyle idi 10-20 dk saatlerce kucakta uyutmaya çalılıyordum bunu yanında uyuyarak yendim. Yanına yattım o hareket ettikçe sırtını oksadım başını okşadım. Emzik emiyordu. Emziği düştü ise direk verdim. Şimdi sabah 1 kere 1 saat 1.5 saat 1 kere de yarım saat civarı uyuyor
M

Merve M.

14 Temmuz 2026 18:01
Merhaba eğer emziriyorsanız tane kimyon çayı içebilirsiniz ben faydasını görmüştüm bebeğim rahatlamıştı
M

Merve

14 Temmuz 2026 18:10
Nilay
Benimki de öyleydi her ağladığında emzirdiğim için olduğunu söyledi doktor. Sindiremeden yeniden besliyormuşum. Yavaş yavaş aralıkları açtık şimdi 3 saatte bir besliyorum geçti çok şükür. 🧿
bn de surekli emzryorm ama aglyor nasil acacagm ki arayi hep emmek istyo
M

Merve

14 Temmuz 2026 18:11
Merve Men
Merhaba eğer emziriyorsanız tane kimyon çayı içebilirsiniz ben faydasını görmüştüm bebeğim rahatlamıştı
toz icmstm hep bi ise yaramadi bi de onu deneym
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:14
Merve
Ne kadarlık şu an bebeğiniz
M

Merve

14 Temmuz 2026 18:17
Sibel
Ben de aynı durumdaydım sizinle şu an kızım 6 aylık 2 haftadır bitti diyebilirim. Benim içtiğim süt yoğurt bile gaz sancısını artırdı. Meme reddi oluştu blberına geçtik onda da beslenmedi açlıktan saatlerce ağlamasına rağmen içmedi. 5. Ayla beraber biraz daha durgunlaştı ama bebeğin sürekli bir huzursuzlupu oluyor. Bazı bebekler de böyle illa huzursuzlanacak bir şeyler buluyor bu sorunlar bitse bile. Şu an da da sürekli beni istiyor kimse de durmuyor. Ek gıda denemesi için hazırlık yapacak vaktim olmuyor bazen durmadığı için sabah kahvaltı akşam eşimle yemek yiyebiliyorum. Ama artık kendi psikolojim bunu kabul etti. Ben strese girdikçe bebeğim artık anlıyor ve korkuyordu daha fazla ağlıyordu. Gaz damlasına devam ettim kendi beslendiğim yiyecekleri hep takip ederek beslendim derken zaman geçiyor
annenin yediginden bebege gaz olmaz dyolar . ben yesem de yemesem de o krizleri yasadm hc bsey fark etmedi. kabullenemyorum da surekli baska sebepler aryorum
M

Merve

14 Temmuz 2026 18:18
Sibel
Ne kadarlık şu an bebeğiniz
yeni 4 ay oldu
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:21
Merve
yeni 4 ay oldu
Bu ayda ya memeye düşkünlük oluyor ya da uzaklaşma oluyor benim kızım günde 4 kere besleniyor. Bebek istediği sürece göğsünüzü verin sadece bebek 4 saat oldu acıktı diye düşünerek o talep etmeden memenizi vermeyebilirsiniz bu süreyi açıyor
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:24
Merve
annenin yediginden bebege gaz olmaz dyolar . ben yesem de yemesem de o krizleri yasadm hc bsey fark etmedi. kabullenemyorum da surekli baska sebepler aryorum
Osman Beyin de bu konuda videosunu gördüm bir çok hekim de diyor ben de kendim takip ederek bulmuştum. Bebek ve anne sindirimi farklı ama siz bebeğin az da olsa allerjen olacak yiyecekler yerseniz gaz yapıyor olabilir. Eğer bebeğin gazını çıkarıyorsanız. Beslenirken çok hırsla emip hava yutmuyorsa. Gaz ilacı da vermenize rağmen geçmiyorsa. Üşütmüyorsanız. Bence denemelisiniz
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:30
Merve
yeni 4 ay oldu
Bir de emzik emiyor mu bilmiyorum da emzik teklif edebilirsiniz memeden önce acıktığı için ağlıyorsa emziği atıyor ama sizi istediği için ya da kendini sakinleştirmek için emiyorsa emzik ile sakinleşti
M

Merve

14 Temmuz 2026 18:32
Sibel
Osman Beyin de bu konuda videosunu gördüm bir çok hekim de diyor ben de kendim takip ederek bulmuştum. Bebek ve anne sindirimi farklı ama siz bebeğin az da olsa allerjen olacak yiyecekler yerseniz gaz yapıyor olabilir. Eğer bebeğin gazını çıkarıyorsanız. Beslenirken çok hırsla emip hava yutmuyorsa. Gaz ilacı da vermenize rağmen geçmiyorsa. Üşütmüyorsanız. Bence denemelisiniz
onu deneym bakalm bi. peki direkt hayatnzdan mi cikardnz sütü? mesela yedgmz kekte de var ya da baska seylerin icinde de var.
M

Merve

14 Temmuz 2026 18:33
Sibel
Bir de emzik emiyor mu bilmiyorum da emzik teklif edebilirsiniz memeden önce acıktığı için ağlıyorsa emziği atıyor ama sizi istediği için ya da kendini sakinleştirmek için emiyorsa emzik ile sakinleşti
emzik emiyordu bu aralar onu da tutmuyor. zaten ataktan dolayi gece uykusu emmesi her seyi degsmisti ama gaz krizleri hala ayni devam
N

Nilay

Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:38
Merve
şöyle yapmıştım ağlıyor aklıma gelen ilk şey emzirmek ya 5 dk oyaladım sonra 10 dk oyaladım emzirdim, uyandı hemen emzirmek yerine biraz oynadım sonra emzirdim falan. Bir de uyanıklık penceresi takip ediyorum ya uyumadan en az yarım saat önce emzirmemeye dikkat ettim ki işte gazı uykusunu bölmesin.
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:40
Merve
onu deneym bakalm bi. peki direkt hayatnzdan mi cikardnz sütü? mesela yedgmz kekte de var ya da baska seylerin icinde de var.
Süt yumurta ve fazla şekerli beslenme bunlar yoğunlukla gaz yapıyorlar. 2 gün yumurta tüketmeyin mesela gaz devam ediyorsa yumurta değildir. Bşr kaç gün sonra süt ve süt ürünlerini deneyin 2 gün almayın. Bazı kuruyemişler de yapabiliyor. Gazı kesilirse o besini sindiremiyor olabilir. Ama gazı devam ediyorsa beslenme ile alakasızdır. Ben mantı da anlamıştım. Sarımsak ve yoğurt dokundu. Aradan biraz zaman geçince yine yedim yine çok gazlandı. Sütü zaten fazla sevmiyordum. Bir de denemek için süt içtim 2 gün hiç durmadı. O zaman anladım. 5 aylıkken de yoğurt yedirdim. 3 gün hızursuzlandı gazlandı. 6 aylık 2 gün önce yedirdim yoğurt sindirdi. Yani sonradan düzebiliyor da bu durum genelde geçici oluypr
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:41
5 aydan önce kendi yediğimden bahsettim bu arada. 5. Ayda bebeğe ek gıda olarak direk denemek istedim
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Temmuz 2026 18:41
Tane kimyon da bende işe yaradı özellikle üşüttüğünde falan
N

Nilay

Premium Üye
14 Temmuz 2026 19:19
Merve
Bu arada ben 2.5 aylıkkken arayı açmaya başlamıştım. 3. ay çok güzeldi 4. ayın başında ciddi bir meme grevi yaşadık onda sadece uyku arasında sersemken emdi. Tracy hogg’un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler ya da yeni annelere mucize çözümler kitaplarından birine bakabilirsiniz ikisi de hemen hemen aynı zaten.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir