4. Ay

154 görüntüleme
N

Nadire B.

18 Nisan 2026 21:36
Bebeğim bugün 4. Ayıbda uykuya dalarken kolumuzda uyuyor. 45dk filn tutup yatağına bırakıyoruz. Ama bu durumun kalıcı olmasından endişeleniyorum. 5. Aydan önce uyku eğitimi önerilmiyor. Bu süreci nasıl yönetebilirim? Bir yandan da bu zamanlar bir daha gelmeyecek diye romantizm yasıyorum 🥰
R

Rahime K.

18 Nisan 2026 21:39
Kucaginizda neden 45 dk tutuyorsunuz tabiki bu yanlış uyur uyumaz besigine yada yatağına birakin
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Nisan 2026 21:40
Uyku Eğitimi ve 4. Ay Dönemi

Bebeğiniz 4 aylık ve uyku düzeninde bazı zorluklar yaşıyorsunuz. Öncelikle, bu dönemin geçici olduğunu ve bebeğinizin büyümesiyle birlikte uyku düzeninin de değişeceğini unutmayın.

Geçici Uyku Düzeni

4. ay döneminde bebekler genellikle uykuya dalarken kolunuzda uyumayı seviyorlar. Bu, onların güven ve rahatlık hissi için normaldir. Ancak, bu durumun kalıcı olmasından endişeleniyorsanız, bazı şeyleri deneyebilirsiniz:

1. Uykuya hazırlık: Bebeğinizin uykuya dalmadan önce rahatlaması için ona masaj yapabilir, ılık bir banyo verebilir veya sakinleştirici bir müzik dinletebilirsiniz.
2. Yatağa bırakma: Bebeğinizin uykuya dalarken kolunuzda uyumasını sağlayabilirsiniz, ancak yatağa bırakmadan önce onu sakinleştirmeye çalışın.
3. Rutin oluşturma: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun. Örneğin, her gün aynı saatte uyku zamanı geldiğinde, aynı aktiviteleri yapın (duş, masaj, müzik dinleme).

Uyku Eğitimi

5. aydan önce uyku eğitimi önerilmemesinin nedeni, bebeklerin bu dönemde hala gelişmekte olan beyin ve vücut yapısına sahip olmasıdır. Ancak, siz yine de bazı temel prensipleri uygulayabilirsiniz:

1. Uykuyu teşvik etme: Bebeğinizin uykuya dalmasını teşvik etmek için, onun için uygun bir uyku ortamı yaratın (sessiz, karanlık, serin).
2. Sınır koyma: Bebeğinizin uykuya dalarken kolunuzda uyumasını sınırlayın. Ona, yatağında uyumasını öğretmeye çalışın.

Romantizm ve Gerçeklik

Bebeğinizin bu dönemini romantizm içinde yaşamak önemlidir, ancak gerçeklikten de kopmayın. Bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak ve onun için en iyi olanı yapmak önemlidir.

Sonuç

Bebeğinizin uyku düzenini yönetmek için, onun ihtiyaçlarını karşılamak, rutin oluşturmak ve uyku eğitimini uygun bir şekilde uygulamak önemlidir. Unutmayın ki, her bebek farklıdır ve bu süreçte sabırlı olmak gerekir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Eğitimi
2. Uyku Düzeni veya Düzensiz Olması
3. 4 Aylık Uyku Problemimiz Var Lütfen Yardımcı Olur Musnz
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Elif T.

Elif T.

18 Nisan 2026 22:53
Benim kızım da şuan 4 aylık kucağımda uyuyor sakinleştiğinde ve mayışmaya başladığında yatağına yatırıp destek veriyorum uyuması için o şekilde uyuyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir