Uyku Eğitimi
221 görüntüleme
B
Burcu İ.
23 Temmuz 2025 13:20
Merhabalar uyku eğitimi alıp uygulayabilen var mı ? Gerçekten işe yarıyor mu ?

Elifcan S.
23 Temmuz 2025 13:34
Ben oğlum 4 aylıkken profesyonel bir uyku danışmanından destek aldım. Açıkçası, bu süreç sadece oğlumun uykusunu değil, benim annelik deneyimimi, ruh halimi ve genel olarak hayat kalitemi kökten değiştirdi. Uykuya dair yaşadığımız zorluklar azalınca, evdeki huzur da arttı diyebilirim.
Bu deneyim o kadar dönüştürücüydü ki, ben de aynı yoldan ilerlemeye karar verdim. Çocuk gelişimi okumaya başladım, ardından uyku danışmanlığı sertifikamı aldım. Şimdi ben de başka annelere bu süreçte destek oluyorum. Çünkü biliyorum ki, bazen bir annenin hayatını değiştiren şey, bebeğinin uyuyabilmesi oluyor.
Gerçekten işe yarıyor mu diye soranlara kendi hikayemle ve danışmanlık verdiğim diğer anneler adına da “evet” diyebilirim.
Bu deneyim o kadar dönüştürücüydü ki, ben de aynı yoldan ilerlemeye karar verdim. Çocuk gelişimi okumaya başladım, ardından uyku danışmanlığı sertifikamı aldım. Şimdi ben de başka annelere bu süreçte destek oluyorum. Çünkü biliyorum ki, bazen bir annenin hayatını değiştiren şey, bebeğinin uyuyabilmesi oluyor.
Gerçekten işe yarıyor mu diye soranlara kendi hikayemle ve danışmanlık verdiğim diğer anneler adına da “evet” diyebilirim.
Z
Zerrin ..
23 Temmuz 2025 14:17
Elifcan hanım peki siz uyku eğitimini ne zaman öneriyorsunuz kaç aylıkken başlanabilir ?
Z
Zeynep ..
23 Temmuz 2025 19:16
Kesinlikle işe yarıyor
H
Hatice Ö.
23 Temmuz 2025 19:20
Ben ikizlerime 6 aylıkken kendim uyku eğitimi verdim, nasıl verdiğimi açıklayıcı bir şekilde anlatmıştım, dilersen bakabilirsin

Elifcan S.
24 Temmuz 2025 15:23
doğrulanmış ayıyla -yani 40 haftalık doğsaydı kaç aylık olacaktı diye hesaplayıp- 4.ayını doldurmuş olması gerekli.. bazı bebekler 4.ay uyku gerilemesini çok şiddetli yaşayabiliyorlar bu dönem 2-3 hafta sürebiliyor. eğer 4.ay öncesinde uykularınızda sıkıntı yoksa ama o dönemde başlıyorsa muhtemelen bu uyku gerilemesinden kaynaklanıyordur. o sürecin geçmesini de beklemek gerekiyor. çünkü 4.ay uyku gerilemesi diğer uyku gerilemelerinden farklı gelişiyor. sonrasında ailenin hazır oluşuyla sürece başlayabilirsiniz
B
Burcu İ.
24 Temmuz 2025 15:25
Evet gerileme dönwmindeyiz peki siz uyku eğitiminde bebeği hemen almama kısmında yüksek dklarla mı başarılı oldunuz bir de başka evde kaldığı zaman bozuluyor mu

Elifcan S.
24 Temmuz 2025 15:57
ben bebeğe temas etmeme kısmında süre kısıtlaması kullanmıyorum. bebek ağlamaya başladığında önce sesle, ardından temasla hala daha sakinleşmiyorsa histerik ağlamaya fırsat vermeden kucağa alınması taraftarıyım. hep de bu şekilde danışmanlıklarımı götürüyorum. negatif etki ettiğini düşünmüyorum da görmedim de. uyku eğitimi şu kadar süre dokunma bekle diyen yaklaşımları doğru bulmuyorum şahsen.
yer değişikliği, tatiller, hastalıklar bozulmalara sebep olabilir çok normal. biz bile farklı yere kalmaya gittiğimizde yerimizi yadırgayabiliyoruz. bebeğin de alışık olmadığı bi ortamda uykuya direnmesi ya da sorun yaşaması doğal ama önemli olan o sırada siz süreci nasıl idare ettiriyorsunuz? onu öğrendikten sonra zaten hayatın içinde olabilecek olumsuz durumlarda da süreci yönetmeyi öğreniyor oluyorsunuz.
yer değişikliği, tatiller, hastalıklar bozulmalara sebep olabilir çok normal. biz bile farklı yere kalmaya gittiğimizde yerimizi yadırgayabiliyoruz. bebeğin de alışık olmadığı bi ortamda uykuya direnmesi ya da sorun yaşaması doğal ama önemli olan o sırada siz süreci nasıl idare ettiriyorsunuz? onu öğrendikten sonra zaten hayatın içinde olabilecek olumsuz durumlarda da süreci yönetmeyi öğreniyor oluyorsunuz.
İ
İlke Ö. S.
25 Temmuz 2025 20:20
Uyku danışmanlığı yapıyorum yardımcı olabilirim @uykununilkesi
Fatma U.
Uzman Psikolog
26 Temmuz 2025 05:53
Uyku eğitimi, ebeveynlerin bebeklerinin kendi kendine uykuya dalma ve uykuyu sürdürme becerilerini desteklemeyi amaçlayan yapılandırılmış yaklaşımlardır. Doğru uygulandığında, hem bebeğin uyku kalitesini artırarak gelişimini olumlu etkileyebilir hem de ebeveynlerin dinlenerek tükenmişlik yaşamasının önüne geçebilir. Ancak, uyku eğitimi her bebek ve aile için uygun olmayabilir ve yöntemin seçimi bebeğin yaşına, mizacına ve ailenin felsefesine göre değişmelidir. Önemli olan, bu eğitimi herhangi birinden değil, bebek ve çocuk uykusu konusunda özel eğitim almış, yetkin bir uzmandan almaktır. Bilimsel dayanağı olmayan veya bebeğin duygusal ihtiyaçlarını göz ardı eden yaklaşımlardan kaçınılmalı, güvenli ve şefkatli yöntemler tercih edilmelidir.