3ay 20 Günlük Bebek Sünneti

457 görüntüleme
G

Gamze Ç.

13 Mayıs 2026 11:34
Merhaba Oğlumu 3 ay 20 günlükken klasik cerrahi yöntemiyle sünnet ettirdik lokal anestezi ile ama sürekli huysuz bugün 3. Günü hiç keyfi yok gece sürekli uyanıyoe ağlıyor anlamadım hani ilk gün ağlayıp sonra hiç yok gibi oluyodu acaba 4. Ay atağıyla mı karşılaştık anlamadım yaptırdığıma pişman oldum 3 gün önce saatli mama yer saatli uyurdu gece kesintisiz 6 saate kadar uyuyan bebekti 2 gündür perişanız ne zaman eski hale döneceğiz var mı yaşayan
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
13 Mayıs 2026 11:34
Bebeğinizin Uyku Sorunu ve Sünnet Sonrası Davranışı

Merhaba, 3 ay 20 günlük bebeğinizin sünnet operasyonu sonrasında yaşadığı uyku sorunları ve huysuzluk normal bir durumdur. Lokal anestezi ile yapılan sünnet operasyonu sonrasında bebeklerde ağrı ve huzursuzluk yaşanması yaygındır.

Sünnet Sonrası Dönemde Neler Beklenir?

Sünnet sonrası dönemde bebeklerde ağrı, huzursuzluk ve uyku sorunları yaşanabilir.
Bebeğinizin 3 gün öncesine kadar saatli mama ve uyku düzeni olduğu belirtilmiş, ancak sünnet sonrasında bu düzen bozulmuş olabilir.

Uyku Sorunlarına Karşı Ne Yapabilirsiniz?

1. Sabırlı olun: Sünnet sonrası dönemde bebeklerin uyku düzeninde değişiklikler yaşanması normaldir. Bebeğinizin eski uyku düzenine dönmesi zaman alabilir.
2. Rutinlere sadık kalın: Bebeğinizin gündüz uykularını ve gece uykusunu düzenli hale getirmeye çalışın.
3. Bebeğinizi rahatlatın: Bebeğinizin ağrılarını hafifletmek için doktorunuzun önerdiği ağrı kesici ilaçları kullanabilirsiniz. Ayrıca, bebeğinizi kucağınızda sallayarak, ona şarkılar söyleyerek veya ninni okuyarak rahatlatabilirsiniz.
4. Doktorunuzla iletişim halinde olun: Bebeğinizin uyku sorunları ve huysuzluğu devam ediyorsa, doktorunuzla iletişim halinde olun ve ona durumu anlatın.

4. Ay Atak Haftası İle İlgili Bilgi

4. ay atağı, bebeklerin gelişim sürecinde normal bir dönemdir. Bu dönemde bebeklerde uyku sorunları, huysuzluk ve diğer davranışsal değişiklikler yaşanabilir.
Ancak, sünnet operasyonu sonrasında yaşanan uyku sorunları ve huysuzluk doğrudan 4. ay atak haftası ile ilgili olmayabilir.

Bebeğinizin eski haline dönmesi zaman alabilir, ancak sabırlı ve düzenli bir yaklaşım ile bebeğinizin uyku düzenini ve davranışını normale döndürebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Sorunu
2. Uyku
3. 3. Ayda Gece Uykusu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Eliff

13 Mayıs 2026 11:49
Bizde aynı durumdaydık ilk gün zordur sonra geçiyor hemen iyileşiyor diyorlardı bizde hiç öyle olmadı zor iyileşti dikişlerinin tamamam atması 20 günü buldu 2 hafta da ağladı hep. Şimdi iyiki yapmışız diyorum yerinde durmuyor ama o zaman keşke yaptırmasaydım demiştim.
G

Gamze Ç.

13 Mayıs 2026 12:04
Eliff
Bizde aynı durumdaydık ilk gün zordur sonra geçiyor hemen iyileşiyor diyorlardı bizde hiç öyle olmadı zor iyileşti dikişlerinin tamamam atması 20 günü buldu 2 hafta da ağladı hep. Şimdi iyiki yapmışız diyorum yerinde durmuyor ama o zaman keşke yaptırmasaydım demiştim.
Oo oyyy oyyy
M

MK ..

13 Mayıs 2026 13:16
Bşzde de aynı durum oldu 3 aylıkken yaptırmıştım lokal anestezi alerji yaptı ve dr anestezi iğnesi vücudunda kusmuş dedi yara açıldı iğnenin oldugu yerde çok korkmuştum o dönem geçmezse diye Allahtan doktorumuz çok ilgiliydi verdiği ilaçlar sayesinde toparladı çok ağladı o dönemde üç haftaya yakın sürdü iyileşmesi ama iyi ki de yaptırmışım o dönem yoksa şimdi çok haraketli oldugu için daha da zorlanırım sizin için de şu an zor olabilir ama bir hafta falan dişinizi sıkın sonra iyi ki olup bitmiş diyeceksiniz :)
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir