Uyku Sorunu
110 görüntüleme
G
Gülşen A.
30 Temmuz 2025 11:20
Merhaba bebeğim 3 ay 16 günlük daha önceden geceleri kesintisiz 6 7 saat uyurdu şimdi 2 saatte bir uyanmaya başladı uykuya direniyor daha sonrasında güzdüz uykularıda bozuldu günde 3 defa uyurdu artık hiç uyumuyor rutinde değişen hiçbir şey yok ama birden değişti çocuk meme eskisi gibi emmiyor yani ateşi yok ama derdi ne anlayamadım çok kötü hissediyorum kendimi bu durum nedir nasıl geçer?
A
Aysel U.
30 Temmuz 2025 11:29
4ay atak haftasına gırmıştır zamanla gecıyor beş aya doğru endışelenmeyın

Didem T.
Uyku Danışmanı
30 Temmuz 2025 11:32
Bebeğiniz atak haftasından dolayı böyle yapıyor olabilir rutinlere sadık kalmanızı sabırlı olup bu sürecin geçici olduğunu hatırlatırım ilk 4 ay da bebeğiniz nasıl uyumak istiyorsa öyle uyutunuz sonraki aylar için uykudaki destekleri azaltmak için danışmanlık alabilirsiniz ya da kendiniz yapabilirsiniz bebek ve uyku hakkında bilgiler için sayfamı takip edebilirsiniz
Samsunçocukgelişimiveuyku
Samsunçocukgelişimiveuyku
Ö
Özge K.
30 Temmuz 2025 12:01
Bebeğinizde ıkınmalar olmuyor mu acaba 1ay 25 gğnlük bebeğim geceleri sürekli ıkındığı için bir türlü aralıksız uyuyamıyor sizin gibi 3 aydan sonra geçer mi yoksa sizlerde olmadı mı hiç
C
Cemre Y.
30 Temmuz 2025 19:44
Aynısını yaşıyorum, benim bebeğim de 3 ay 14 günlük. Önceden geceleri uzun uyurdu son 2 haftadır 2 saate bir ağlayarak uyanıyor. Emerek tekrar uykuya geçiyor. Eskisi kadar emmiyor ama memede ağlamıyor sadece bırakıyor ağzını kapatıyor. Sürekli yumruğunu ağzına sokmaya çalışıyor anlamadım

Nazife ..
30 Temmuz 2025 19:57
her bebeğin durumu ayrıdırla başlamak istiyorum :) kendimden örnek verirsem 3 ay civarındaki bir bebek için diş sancıları başlamış olma olasılığı var gülşen hanım yavaş yavaş etrafın farkına vardığı için minik zihni bunları kabullenmeye çalışıyor ve o da bunun huzursuzluğunu yaşıyor olabilir. Allah sabır versin çünkü o uyuyamadıkça sizde dinlenemiyorsunuz rutinine sadık kalın banyo masaj ninni vesaire çok yardımı dokunuyor. Özge hanım bilmiyorum mesajı görür müsünüz ama nerdeyse 2 aylık bebişiniz ıkınmalar normal 3 ay civarında bizde geçmişti bağırsak sistemi geliştikçe geçecek kundak yapmanızı tavsiye ederim çok faydası olur gazı için de rahatlatır. Cemre hanım sizin de muhtemelen diş sancılarınız başlamıştır 3. ayda tetagil kullanılır mı bilmiyorum ama bir araştırıp kullanılabiliyorsa kullanmanızı öneririm.
C
Cemre Y.
30 Temmuz 2025 20:07
Dönüşünüz için teşekkür ederim. Diş erken değil mi? 6. Ayda çıkıyor diye biliyordum

Nazife ..
30 Temmuz 2025 20:13
Bebeğimin ilk dişi 4. ayda belirdi ardından diğeri geldi şu an 6 aylık 2 dişli, bende erken zannettim ağzı 3. ayda sulanmaya, yumruk sokmaya başladı ama gayet normal bir durum olduğunu öğrendim. Her bebeğin gelişim ve fizyolojisi farklı olduğu için durumu normal kabul edebiliriz :)