3. Kez Bronşiolit

51 görüntüleme
Z

Zeynep ..

30 Mart 2026 09:56
Bebeğim 10 aylık. 3 kez bronşiolit geçirdi ve sonuncu Zaturre idi. Onun dışında Birkaç kere de burun akıntısı öksürükle geçirdi. 2 defa antibiyotik kullandırdı doktor. Buhar cortair ventolin yaptık. Ne yapmamız lazım çok sık hastalandı ve direkt ciğerlerine iniyor. Alerjik astım mı acaba
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
31 Mart 2026 10:25
Bronşiolit ve Alerjik Astım İle İlgili Sorularınız İçin

Bebeğinizin tekrarlayan bronşiolit ve zatürre geçirmesi endişe verici olabilir. Bu durumlar genellikle solunum yollarının enfeksiyonlarından kaynaklanır.

### Olası Nedenler ve Çözümler

1. Bağışıklık Sisteminin Güçlendirilmesi: Bebeğiniz anne sütü alıyorsa, bu iyi bir başlangıçtır. Anne sütü, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
2. Hygiene ve Çevresel Faktörler: Sık sık hasta olmasının nedenlerinden biri, çevresel faktörler veya hijyen ile ilgili olabilir. Bebeğinizin sık sık hasta olmasını önlemek için evinizin temizliğine dikkat edin, sigara dumanından uzak tutun ve kalabalık ortamlardan kaçının.
3. Alerjik Astım: Alerjik astım olasılığını doktorunuz değerlendirebilir. Eğer astım veya alerji şüphesi varsa, doktorunuz gerekli testleri yapabilir ve uygun tedaviyi önerebilir.
4. Solunum Fizyoterapisi: Buhar tedavisi, solunum fizyoterapisi gibi yöntemler bebeğinizin solunum yollarını temizlemeye ve rahatlamasına yardımcı olabilir.
5. Tedavi ve Önleme:
Antibiyotik kullanımı doktorunuzun değerlendirmesi ile olmalıdır. Gereksiz antibiyotik kullanımı direnç gelişimini hızlandırabilir.
Cortair, Ventolin gibi ilaçlar doktorunuzun reçetesi ile kullanılmalıdır.

### Öneriler

- Bebeğinizin sağlık durumu hakkında detaylı bilgi için doktorunuzla görüşmeye devam edin.
- Bebeğinizin çevresel tetikleyicilere maruz kalmasını azaltmaya çalışın.
- Bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı beslenmeye ve hijyene dikkat edin.

Bebeğinizin sağlığı konusunda endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel yardım almayı ihmal etmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Ay İçinde Tekrarlayan Bronşiolit ,hırıltı/ Antibiyotik ??
2. Bronşiolit
3. Bronşiolit
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir