3 Aylık Gece Emmek İçin Uyanmıyor

87 görüntüleme
T

Tubanur E.

12 Nisan 2026 12:41
Merhabalar bebeğim 2 gün sonra 3 aylık olacak bir kaç gündür gece beslenmek için uyanmıyor 6-7 saat uyuyor sürekli uyanıp bakıyorum bir sıkıntı var mı diye ama bebek uyanmayınca uyandırmak istemiyorum gece 11 gibi beslenip sabah 5 buçuk 6 ya kadar uyuyor bir iki gündür. Doğum kilosu 3545 gr şuan 7 kilo. Sizin bebekleriniz bu aylarında ne kadar uyuyordu kendi uyuduğu müddetçe müdahale edip beslemeli miyim yoksa kendisi ne zaman isterse o zaman mı beslemeliyim? Çok uzun süre aç kalınca vicdan azabı çekiyorum. Gün içinde 2-3 saatte bir emziriyorum bazen daha erken emdiği de oluyor gün içinde
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

12 Nisan 2026 12:41
Merhaba,

Bebeğinizin 2 gün sonra 3 aylık olacak olması ve gece beslenmek için uyanmaması konusunda endişe duyduğunuz anlaşılıyor.

Bebeğinizin Uyku Düzeni ve Beslenmesi

3 aylık bebekler genellikle gece 6-8 saat uyuyabilirler.
Bebeğiniz doğum kilosu 3545 gr'dan 7 kilo'ya çıkmış, bu da normal bir kilo alımıdır.

Kendi İsteğiyle Beslenmesi mi?

Bebeğiniz şu anda 6-7 saat uyuyorsa ve kilo alımı normal ise, muhtemelen bir sorun yok.
Eğer bebeğiniz acıktığında uyanıp emmek istiyor ama uyuyorsa, kendi kendine düzenlediği bir uyku ve beslenme düzeni var demektir.

Vicdan Azabı Çekmemek İçin

Bebeğinizin kilosunu düzenli olarak kontrol ettirin.
Eğer doktorunuz herhangi bir sorun olmadığını söylerse, bebeğinizin kendi düzenine göre beslenmesine izin verebilirsiniz.

Gün İçi Beslenmesi

* Gün içinde 2-3 saatte bir emzirmeniz ve bazen daha sık emzirdiğiniz için, bebeğinizin gündüz beslenmesi konusunda sorun olmadığını düşünüyorum.

Endişeleriniz varsa, doktorunuzla görüşmek en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Aylık Bebek Gece Beslenmesi
2. 3 Aylık Bebek Gece Beslenmeden En Fazla Kaç Saat Durabilir?
3. 3 Aylık Uyku Düzeni
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Beyza Ş. ..

12 Nisan 2026 12:56
Benim de bebeğim 2 buçuk aylık gece 5 saat uyuyor kendi uyanıp emmek istiyor gündüz 2 3 saatte emmek istiyor ve bazen 1 saat araylada emmek istiyor kilosu iyi doktorun kontörlüne göre galiba artik uzun süre uyumalari normal
K

Kamil E.

12 Nisan 2026 14:32
Eklemeyin uyusunlar bebisler biz bittik hanımla uykusuztan
Birce

Birce

12 Nisan 2026 14:58
Benim bebeğim de 3 aylık akşam 9da emzirip uyutuyorum sabah 4e hatta bazen 6ya kadar uyanmıyor. Ellemiyorum bende mışıl mışıl uyuyor. Acıkınca uyanıyor zaten hemen emziriyorum. Kilo almasında ve çiş sayısında da bi sorun yok. Üstelik küçük doğdu benimki 2.300 doğdu şimdi 5.5 kilo dinlenmeye bakın bence ne güzel uyuyor. Şanslıyız 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir