3 Aylık Bebek Kitap Okuma

591 görüntüleme
A

Ayşe K.

Premium Üye
15 Haziran 2026 19:28
3 aylık bi oğlum var . Gün içinde tummy time (fazla sevmiyor ama yine de yaptırıyorum mecbur) , bazı minik egzersizler , oyun halısında vakit geçirme gibi gibi etkinlikler yapıyoruz ama sıra kitap okumaya gelince sürekli resimlere bakıp bağırıyor , bana bakıyor okurken, sonra resimlere bakıp bağırıyor , dinliyor dikkatlice . Bu arada 1 aylıktan beri kitap okuyorum. sadece şunu anlamak istiyorum acaba bağırması sevdiği için mi sevmediği için mi ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
15 Haziran 2026 19:29
Merhaba! 3 aylık bebeğinizin kitap okumaya tepkisi oldukça normal ve sevindirici. Bu yaş grubundaki bebekler görsel ve işitsel uyaranlara oldukça ilgi duyarlar.

Bebeğinizin bağırıyor olması, kitabın resimlerine bakıp sonra size bakması ve tekrar resimlere dönmesi, onun öğrenme ve keşfetme sürecinin bir parçası.

Bebeğinizin bu davranışları, kitabın içeriğini veya sizin okuduğunuz sesleri sevdiği veya sevmediği ile ilgili olmayabilir. Aksine, onun dikkatinin kısa süreli olması ve görsel-işitsel uyaranlara tepkisi bu şekilde olabilir.

Kitap okumayı alışkanlık haline getirmek için şu önerileri deneyebilirsiniz:

1. Kısa süreli seanslar: Bebeğinizin dikkat süresi kısa olduğu için kısa süreli kitap okuma seansları düzenleyin.

2. Görsel ve işitsel uyaranlar: Kitap okurken resimlere dikkat çekin, farklı tonlarda ve yükseklikte sesler kullanın.

3. Etkileşimli okuma: Bebeğinizle göz teması kurarak, onun tepkilerine cevap vererek okuyun.

4. Sabır ve süreklilik: Kitap okumayı düzenli bir aktivite haline getirin, sabırlı olun ve bebeğinizin tepkilerini gözlemleyin.

Unutmayın, her bebek farklıdır ve kendi hızıyla gelişir. Bebeğinizin tepkilerini dikkate alarak, onun ihtiyaçlarına uygun bir şekilde kitap okumayı sürdürdüğünüzde, onun bu aktiviteye olan ilgisi artabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kitap Okuma
2. 8 Buçuk Aylık Oyuncaklarla İlgisi Yok
3. 11 Aylık Sürekli Kitap Yiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

15 Haziran 2026 21:58
Bence tepki verme amaçlı olabilir benim oğlum da 10.5 aylık bu ara aşırı bağırıyor ama keyif alıyor bağırırken
Begüm A.

Begüm A.

15 Haziran 2026 22:08
Bence de o onun tepkisi ben de 2 aylıktan beri kitap okuyorum resimlerini anlatıyorum o da resimlerine bakıp konuşmadığı için bağırıyor ve bu bana aşırı tatlı geliyor 😂 8 buçuk aylık bu arada
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir