11 Aylık Sürekli Kitap Yiyor
93 görüntüleme

Hilal ..
19 Şubat 2026 13:45
Merhabalar, 11 aylik bebegim var. Sürekli kitapların sayfalarını ağzıyla sıyırıp sıyırıp yiyor. Elinden alinca zaten kriz. Yapma etme diye anlatıyorum ama olmuyor. Kitap okuyamaz olduk. Her gördüğü kağıdı yiyor. Sizce neden olabilir? Unutturmak icin ne yapabilirim? Eline baska bir sey verip kitap okumaya çalışıyorum, kitabi görünce elindekini firlatiyor. Sinir olmaya başladım 😔
A
Arzu.G
19 Şubat 2026 13:53
Benim oğlum 13-14 aylara kadar birsuru kitabı çöp etti .ince çabuk yırtılan hikaye kitaplarini kaldırdım o dönemde .kalın büyük olanlari kullanın bir süre popit kitaplar mesela ilgisi popitlere yöneldiği için yirtmaya çalışmadı onları ya da sesli kitaplar hareketli kitaplar .ağzına götürmeyi unutturacak ilgisini çekecek kitaplar deneyin belki sizde de ise yarar
B
Büşra K. ..
19 Şubat 2026 13:54
Hilal Hanım bu aylarda bebeklerde birşeyleri yırtma atma olayları oluyor benim kızım da öyleydi ben 1 hafta kitap okumadım yırtma davranışını unutsun diye ama işe yaramadı yırtılmayan kitaplardan almıştım
F
Fatma G.
19 Şubat 2026 13:58
Hilal hanım maalesef 21 aylık ikizlerim var hala birisi yiyor kitapları maalesef sadece azaltın kitapları tek bir kitaba zarar versin başka türlü çözüm bende üretemedim ama eskiye göre daha az yapıyor şuan

İlsu O. K.
19 Şubat 2026 14:09
Hilal Hanım Merhaba; oğlumda 11 aylık bebekler bu dönemde hala oral dönemde oluyorlar. Sadece kitap değil eline ilk alacağı şeyi önce ağıza götürür, ısırmak, çiğnemek hatta yırtmak isterler bu normal bir süreç bunu bilerek yaklaşırsanız sorun olmaktan sizin için çıkar ❤ Hala kalın kapaklı kitapları tercih etmeniz daha iyi olur kağıt kesiği gibi durumlarda oluşmaması ve kitabın daha az hasar alması için ve tabi bebeğinizin daha kolay keşfedebilmesi için. Eğer ince sayfalı kitap veriyorsanız gözetim altında verin muhtemelen yiyecek çünkü :) Biz şöyle bir çözüm uyguluyoruz 2 adet büyük ve küçük kalın kapaklı ve sayfalı kitabı var yine bez kitabıda var ulaşabileceği ve isteğinde alabileceği yerde bunları dişlemesine vs sürekli karışmıyoruz ama söylüyoruz bu kitap ısırılmaz, çiğnenmez başka bir nesne gösterip istersen al bunu ısır bak gibi genelde olumlu olmadı ama zorlamadan denemeye devam bazen dikkatini çekiyor gibi oluyor :) bunun dışında diğer tüm kitapları biz tutuyoruz dokunmasına elbette izin var çevirmeye çalışmasınada hatta mandal koyuyorum sayfa uçlarına ama kesinlikle ısırmasına müsade etmiyoruz bir kaç sefer başta diretiyor fakat sonra oyunla kitabı okuyoruz. Bazen o gidiyor ben kendim okumaya devam ediyorum merak ediyor bakıyor geliyor.. Bir çok kitaba zarar vermesine müsade etmek yerine keşfedebileceği davranışına uygun kitaplar seçip öyle yönlendirmeye çalışın. Bebeğinizle aynı ortamda yanında siz kitabı okumaya devam edin sesinizle, yüzünüzle ilgilenmiyor gibi görünür belki ama eminim sizi takip eder. Kitap okuma, bakma süreci biraz rol model olarak ilerliyor siz devam ederseniz o da zamanla öğrenecek. Sosyal medyada 9 aylık bebeği sakince kitap dinleyen anneleri izleyip bi yerde yanlış ve yetersiz olduğunuzu asla düşünmeyin her bebek gerçekten çok farklı ❤
Z
Zeynep E. O. ..
19 Şubat 2026 14:54
13 aylık kızım da yiyiyor. Bizim kitaplarımız da dahil ulaşabildiği bütün kitaplarda diş izi var. Aslında kitap okumamızı çok seviyor. Günde 100 defa okutuyor. Ama yiyiyorda. Kalın yiyemediği kitaplar almıştım. Büyüdükçe onlarıda yemeye başladı. Kitapları kaldırmak istemiyorum onlarla iç içe olsun ama yemeye çözüm bulan olursa bende faydalanayım 🙏🥰
Ö
Özge T.
19 Şubat 2026 15:53
Yükselen zekanın yırtılmayan kitap diye bir şeyi var ben ondan aldım ama komik ki onu da ağzına götürmüyor😅😅

Hilal ..
19 Şubat 2026 20:46
İnce kitapları elini ağzını keser diye vermiyorum, hep kalın kitaplarımız var. Pop it, sesli, hareketli vs. Ama onları da tukurugu ile ıslatıp sonra yiyor :( köşelerini de kemiriyor :( yirrtilmayan kitabi da ne hikmetse hic sevmiyor iki disleyip bırakıyor. Ne yapsam olmuyor , acaba vitamin eksikliği mi var diye de düşünmeye başladım:(