8 Buçuk Aylık Oyuncaklarla İlgisi Yok
101 görüntüleme
S
Sibel Ç.
23 Temmuz 2025 13:19
Merhaba oğlum 8.5 aylık göz teması sosyal gülümsemesi kahkahası meme gel bababa gibi babıldamaları var emekleme yok yürümeye çok istekli koltuk kenarlarına tutunup kalkıyor fakat oyuncak sevmiyor hiçbir şekilde oyalayamıyorum etkinlik yaptırmak istiyorum fakat ilgisi yok aslında çok meraklı bir bebek bende sürekli dışarıya çıkarıyorum şarkılar söylüyorum çocuklara çok ilgisi var 2 yeğenim var onlarla oynar ama motor becerileri gelişsin diye neler yapabilirim teşekkürler sağlıkla büyüsünler 🙏🏻

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
24 Temmuz 2025 20:50
Merhaba Sibel Hanım. Ne tür oyuncaklar veriyorsunuz acaba ? Gün içinde bebeğiniz nasıl vakit geçiriyor?
S
Sibel Ç.
24 Temmuz 2025 21:33
Merhaba mine hanım
Bu ara havuzu seviyor içerisine toplarını atıyorum orda 20 dk kadar oyalıyabiliyorum sonra sıkılıyor ☺️halka geçirme oyuncağı var bir piyanosu var bastığında şarkılar söyleyen kartları var 6-12 aya uygun kuleleri var topu seviyor bu ara renkli bir topu var kitap okumaya çalışıyorum ama ilgisini çekmiyor hatta bastığında ses çıkaran bir kitap almıştım ama malasef çekmedi aktivite masası var bu şekilde
Oyalayabilidiğim kadar oyuncaklarına oyalıyorum sonra havuza sokuyorum uykusu geldiğinde yatırıyorum her gün dışarı çıkarmayı özen gösteriyorum bu ara çok sıcak olduğu için akşamüstü çıkabiliyoruz ama çok fazla duramıyoruz babası geldiği zaman kaç kaç oyunlarını çok seviyor
Bu ara havuzu seviyor içerisine toplarını atıyorum orda 20 dk kadar oyalıyabiliyorum sonra sıkılıyor ☺️halka geçirme oyuncağı var bir piyanosu var bastığında şarkılar söyleyen kartları var 6-12 aya uygun kuleleri var topu seviyor bu ara renkli bir topu var kitap okumaya çalışıyorum ama ilgisini çekmiyor hatta bastığında ses çıkaran bir kitap almıştım ama malasef çekmedi aktivite masası var bu şekilde
Oyalayabilidiğim kadar oyuncaklarına oyalıyorum sonra havuza sokuyorum uykusu geldiğinde yatırıyorum her gün dışarı çıkarmayı özen gösteriyorum bu ara çok sıcak olduğu için akşamüstü çıkabiliyoruz ama çok fazla duramıyoruz babası geldiği zaman kaç kaç oyunlarını çok seviyor

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
25 Temmuz 2025 04:59
Aslında baktığımız zaman oyunları olduğunu görüyorum anlattıklarınızdan. Bazılarını sevmemiş olabilir her bebek her oyuncağı sevecek diye bir durum yok. Oğlunuz daha hareketli oyunlardan hoşlanıyor olabilir mi ? Kitap belki ona sıkıcı geliyordur (kitabı sadece siz okuyup o dinliyorsa bunu da sevmemiş olabilir etkileşimli kitap okumayı öneririm)
S
Sibel Ç.
25 Temmuz 2025 06:17
Kendisi çok hareketli zaten kucakta iken aşağı inmeye çalışır aşağıda iken kucağa gelmeye çalışır evet koşturmalı oyunları seviyor nasıl bir kitap alabilirim ne önerirsiniz teşekkür ederim☺️

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
26 Temmuz 2025 10:22
Bu dönemde farklı dokulu kitaplar, bol ve büyük resimli kitaplar ve sesli ışıklı kitaplar daha dikkat çekici oluyor genelde. 😌 Sesli kitabı sevmemiş bebeğiniz ara ara deneyin çokta ısrarcı olmamakta fayda var ki kitaba karşı ön yargı geliştirmesin. Ara ara keyifli olduğu zamanlarda birazda oyunlaştırarak sevdirmeye çalışın bakalım sonuç alabilecek miyiz😊 Çocuklar birbirinden öyle farklı ki kesin şunu sever diyemeyiz ama bazı yöntemlerle belki yönlendirebiliriz