3 Ay ve Uyku
98 görüntüleme
S
Sedanur K.
Premium Üye
14 Mayıs 2026 14:56
Kızım 12 haftalık oldu bundan bir hafta öncesine kadar günde 4-5 defa gündü uykusu yaparken bunlardan bir tanesi 4-5 saat civarında blok uyku olurken artık sadece bi saate yakın sallanıp 30-40 dk uyur oldu normal mi?? Büyüdükçe hep böyle mi olacak bende düzeni oldu diye sevinirken… yani uyutmak için verdiğim çaba uyku süresinden çok.. üstelik 1-1.5 saat uyanık kalıp bu kadarcık uyuyor hiç o aşırı yorgunluk haline ulaştırmadan uyutmama rağmen böyleyiz.. bir de geceleri kundak yapmama rağmen ayaklarını kaldırıp vuruyor uyanacak diye ödüm kopuyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye14 Mayıs 2026 14:57
3 Ay ve Uyku Sorunu
Kızınızın uyku düzenindeki değişim sizi endişelendirmiş olabilir. 12 haftalık bir bebek için uyku süreleri ve sıklığı değişebilir. Öncelikle, bebeklerin uyku düzenleri yaşa ve gelişim düzeylerine bağlı olarak değişir.
Normal Uyku Süresi ve Sıklığı
3 aylık bebekler genellikle günde 3-4 kez gündüz uykusu yaparlar.
Her bir uyku süresi 30 dakika ile 2 saat arasında değişebilir.
Kızınızın Uyku Düzeni
Önceden 4-5 defa gündüz uykusu yaparken, şimdi sadece bir saate yakın uyuyorsa, bu bir değişiklik olabilir.
30-40 dakika uyuması, 3 aylık bir bebek için kısa bir uyku süresi sayılabilir.
Uyku Eğitimi ve Çabalama
Uyutmak için verdiğiniz çaba, uyku süresinden daha fazla olmamalıdır.
Bebeğinizin aşırı yorgunluk haline ulaşmadan uyumasını sağlamak önemlidir.
Geceleri Uyku ve Kundak Kullanımı
Geceleri kundak kullanmamanıza rağmen, ayaklarını kaldırıp vurması, uyanacağı endişesi sizi korkutuyor.
Bebeğinizin güvenliği ve konforu için kundak kullanımı veya başka yöntemler denemek isteyebilirsiniz.
Öneriler
1. Bebeğinizin İhtiyaçlarına Dikkat Edin: Bebeğinizin yorgunluk belirtilerine dikkat edin ve onu uyutmak için uygun bir ortam yaratın.
2. Uyku Rutini Oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun, bu sayede uyku düzenini düzenlemiş olabilirsiniz.
3. Kundak Kullanımı veya Alternatifler: Geceleri kundak kullanımı veya başka yöntemler denemek isteyebilirsiniz, ancak bebeğinizin güvenliği ve konforu için en uygun yöntemi bulun.
4. Doktorunuzla Konuşun: Bebeğinizin uyku düzeni ve gelişimi hakkında doktorunuzla konuşun, herhangi bir sorun olup olmadığını öğrenin.
Bebeğinizin uyku düzeni ve gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Saatlerimiz
2. Uykuya Direnme
3. Ücretsiz Uyku Rutini Rehberi
Kızınızın uyku düzenindeki değişim sizi endişelendirmiş olabilir. 12 haftalık bir bebek için uyku süreleri ve sıklığı değişebilir. Öncelikle, bebeklerin uyku düzenleri yaşa ve gelişim düzeylerine bağlı olarak değişir.
Normal Uyku Süresi ve Sıklığı
3 aylık bebekler genellikle günde 3-4 kez gündüz uykusu yaparlar.
Her bir uyku süresi 30 dakika ile 2 saat arasında değişebilir.
Kızınızın Uyku Düzeni
Önceden 4-5 defa gündüz uykusu yaparken, şimdi sadece bir saate yakın uyuyorsa, bu bir değişiklik olabilir.
30-40 dakika uyuması, 3 aylık bir bebek için kısa bir uyku süresi sayılabilir.
Uyku Eğitimi ve Çabalama
Uyutmak için verdiğiniz çaba, uyku süresinden daha fazla olmamalıdır.
Bebeğinizin aşırı yorgunluk haline ulaşmadan uyumasını sağlamak önemlidir.
Geceleri Uyku ve Kundak Kullanımı
Geceleri kundak kullanmamanıza rağmen, ayaklarını kaldırıp vurması, uyanacağı endişesi sizi korkutuyor.
Bebeğinizin güvenliği ve konforu için kundak kullanımı veya başka yöntemler denemek isteyebilirsiniz.
Öneriler
1. Bebeğinizin İhtiyaçlarına Dikkat Edin: Bebeğinizin yorgunluk belirtilerine dikkat edin ve onu uyutmak için uygun bir ortam yaratın.
2. Uyku Rutini Oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun, bu sayede uyku düzenini düzenlemiş olabilirsiniz.
3. Kundak Kullanımı veya Alternatifler: Geceleri kundak kullanımı veya başka yöntemler denemek isteyebilirsiniz, ancak bebeğinizin güvenliği ve konforu için en uygun yöntemi bulun.
4. Doktorunuzla Konuşun: Bebeğinizin uyku düzeni ve gelişimi hakkında doktorunuzla konuşun, herhangi bir sorun olup olmadığını öğrenin.
Bebeğinizin uyku düzeni ve gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Saatlerimiz
2. Uykuya Direnme
3. Ücretsiz Uyku Rutini Rehberi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Sinem K.
14 Mayıs 2026 15:11
Merhaba Sedanur Hanım, öncelikle endişe etmeyin. Biz de tam bi rutin oluşturduk derken çok garip bir şekilde bi anda uyanmaya ve kundakta kalmamaya başlamıştı 3. Ayında. Dediğiniz gibi uzun uzun uyuyabiliyorken 1 saat sonra hiç uyumamış gibi kalkıyordu. Şehir dışında olduğumuz için hava değişikliğinden dolayı diye düşünmüştüm ama evimize döndüğümüzde de devam etti. 2 hafta sonra tekrar rutinine döndü. Bence ona ayak uydurmayı deneyin çünkü bu süreç huzursuzluk getiriyor bebekte. Doktorumıza danıştığımda gelişim atakları olduğunu söyledi ✨ Yani bu geçici bir dönem, streslenmeyin. Bebeğinize ve size sağlıklı günler dilerim
S
Sedanur K.
Premium Üye
14 Mayıs 2026 15:19
Merhaba Sedanur Hanım, öncelikle endişe etmeyin. Biz de tam bi rutin oluşturduk derken çok garip bir şekilde bi anda uyanmaya ve kundakta kalmamaya başlamıştı 3. Ayında. Dediğiniz gibi uzun uzun uyuyabiliyorken 1 saat sonra hiç uyumamış gibi kalkıyordu. Şehir dışında olduğumuz için hava değişikliğinden dolayı diye düşünmüştüm ama evimize döndüğümüzde de devam etti. 2 hafta sonra tekrar rutinine döndü. Bence ona ayak uydurmayı deneyin çünkü bu süreç huzursuzluk getiriyor bebekte. Doktorumıza danıştığımda gelişim atakları olduğunu söyledi ✨ Yani bu geçici bir dönem, streslenmeyin. Bebeğinize ve size sağlıklı günler dilerim
B
Beyza ..
14 Mayıs 2026 16:08
Biz de 14. Haftadayız gündüz uykuları çok kısa dediğiniz gibi bazen çok uğraşıyorum yarım saat uyuyor kalkıyor bazen bir iki saati buluyor Nadiren , bence korkulacak bir şey yok sonuçta çevreye ilgisi ve uyaranlar arttıkça uyku süresi kısalıyor gece de dediğiniz gibi ben de kundak yapıyordum sadece ellerini , artık bozmaya başlıyor hareket ederek bende fırsat bu fırsat diyerek kundağı bıraktırdım bazen çok hareket ederek uyuyor ama kundak bırakmak bence daha önemli alışması gerekiyor gece 4 e kadar derin uyuyor kendini uyandırmıyor ama 4 den sonra çok hareket etmeye başladı
S
Sedanur K.
Premium Üye
14 Mayıs 2026 17:54
Aynı şeyleri yaşıyoruz inanın.. bizde bi kaç gündür gün içinde ve akşam üzeri gaz da başladı çok ağlıyor ve ne yapsam çıkmıyor gaz. Duş masaj falan kar etmiyor.. kundak konusunda elleriyle bozuyor ama emmeye kalkınca ben yeniden kundak yapıyorum aynı sizin saatlerde hemde birebir.. barsakları gelişmeye devam ediyor ettiği için oluyormuş o ayak çekmeleri uyanacak korkusu ile bende ne uyuduğumu bilmiyorum. Mesela bugün acayip huysuzdu ayakta salladım beşikte kar etmedi.. bayıldı şuan.. ama biliyorum on dakika sonra kalkacak..
Yükleniyor...