2.5 Aylık Memede Hırs

185 görüntüleme
D

Derya ..

5 Mart 2026 19:37
İlk 1 ay göğsüm taşacak kadar süt geliyordu. Bebeğim boğulacak gibi oluyodu hatta sanırım hızlı akışa alıştı. Simdi dengelenme yasadım. Gündüz meme cok sık istiyor ama süt gelene kadar sinirleniyor hızlı akarken sıkıntı yok sonlara doğru akış yavaslayınca yine bi hırs sinirlenme var. Her saat bası da emmek istiyo. Bakıyorum süt geliyo yani az olduğundan değil heralde diye düşünüyorum veya her saat bası emdiği için az sık mı emiyor ne. Gelişimi önden gidiyormuş dr öyle söyledi çişli bez sayımız da oldukça çok. Gece yapmıyor bunu mesela hem göğsüm dolmus oluyor diye sanırım. Bilmiyorum bunu yasayan var mı? Meme reddi midir bu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Mart 2026 19:51
Merhaba,

Bebeğinizin memede hırs ve sinirlenme yaşamasını endişe verici buluyorsunuz. Öncelikle, bebeğinizin gelişiminin önde gittiği ve çişli bez sayısının oldukça fazla olduğu bilgisi verildiğinden, genel sağlık durumunun iyi olduğu anlaşılıyor.

Bebeğinizin memeyi sık istemesi ve süt gelene kadar sinirlenmesi, birkaç olasılığa işaret edebilir:

1. Süt akış hızı: Önceden süt akışının hızlı olduğu, ancak şimdi dengelendiği belirtiliyor. Bebeğiniz hızlı akışa alışmış olabilir ve şimdi yavaşlayan akışa uyum sağlamakta zorlanıyor olabilir.

2. Emzirme sıklığı: Her saat başı emmek istemesi, bebeğinizin sık emzirme ihtiyacı duyduğunu gösteriyor. Bu durum, meme reddi olarak değerlendirilmez, ancak sütünüzün yetip yetmediği konusunda endişe verici olabilir.

3. Meme reddi: Meme reddi, bebeğin memeyi tamamen veya kısmen reddetmesi durumudur. Ancak sizin durumunuzda, bebeğiniz memeyi tamamen reddetmiyor, sadece emerken sinirleniyor.

Bu durumu yaşayan başka anneler de olabilir. Öneriler:

Sakin ve rahat bir ortamda emzirme: Bebeğinizle sakin ve rahat bir ortamda emzirme denemesi yapabilirsiniz.
Sütünüzü sağma: Sütünüzü sağarak, akış hızını kontrol edebilirsiniz.
Bebeğinizin ağzını doğru pozisyonda tutma: Bebeğinizin ağzını memeye doğru pozisyonda tutarak, emzirmeyi kolaylaştırabilirsiniz.

Meme reddi konusunda endişeleriniz varsa, bir emzirme danışmanına veya çocuk doktorunuza danışmanız önerilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Aktif Emmiyor
2. Tek Taraflı Meme Reddi Neden Olur
3. 3 Aylık 1.5 Aylıkken Başladı Yeşil Kaka Emerken Ağlama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Esmanur A.

11 Mart 2026 17:36
Benim bebeğimde şu an 2 aylık doğduğundan beri sık ve hızlı hızlı emen bir bebekti hatta sürekli boğazına kaçıyordu,doktorum obur olduğunu ve hırslı emdiği için olduğunu [söyledi.bizde](söyledi.bizde) de tam tersi şu an emmesi azaldı yine hızlı emiyor [ama.hızlı](ama.hızlı) emdiği içinde emme süreleri hep kısaydı doğduğundan beri Dr 5 dk da emse yetirli demişti çünkü kilosu önden [gidiyordu.Bazı](gidiyordu.Bazı) bebekler [böle.yarım](böle.yarım) saatte bir emer hala akşama doğru sütüm öyle azalıyorki dermanım bile kalmıyor sütüm gelmiyorsa mama veriyorum.
E

Ebru A. ..

12 Mart 2026 17:10
Ben de meme olgunlaşması denilen durumu yaşadım. Gogusumde sut var ama yavaş geldiği için bebegim emmek istemiyor. Dediğiniz gibi 2 3 dk sonra sinirleniyor. Ben de sagip veriyorum. Başka yol bulamadım. Bazen cok emmek istiyor yetmiyor sut. O zaman da mama veriyorum.
G

Gözde A.

15 Mart 2026 08:05
Esmanur A
Benim bebeğimde şu an 2 aylık doğduğundan beri sık ve hızlı hızlı emen bir bebekti hatta sürekli boğazına kaçıyordu,doktorum obur olduğunu ve hırslı emdiği için olduğunu [söyledi.bizde](söyledi.bizde) de tam tersi şu an emmesi azaldı yine hızlı emiyor [ama.hızlı](ama.hızlı) emdiği içinde emme süreleri hep kısaydı doğduğundan beri Dr 5 dk da emse yetirli demişti çünkü kilosu önden [gidiyordu.Bazı](gidiyordu.Bazı) bebekler [böle.yarım](böle.yarım) saatte bir emer hala akşama doğru sütüm öyle azalıyorki dermanım bile kalmıyor sütüm gelmiyorsa mama veriyorum.
Benimde iki aylık bebeğim ve benimde tam akşam 6 gibi sütüm olmuyor. Çıldırdığı için mama veriyorum bende
G

Gözde A.

15 Mart 2026 08:06
Ebru Atış
Ben de meme olgunlaşması denilen durumu yaşadım. Gogusumde sut var ama yavaş geldiği için bebegim emmek istemiyor. Dediğiniz gibi 2 3 dk sonra sinirleniyor. Ben de sagip veriyorum. Başka yol bulamadım. Bazen cok emmek istiyor yetmiyor sut. O zaman da mama veriyorum.
Bende aynı şeyleri yaşıyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir