Bebeğim Aktif Emmiyor
244 görüntüleme
Ş
Şeyma
30 Kasım 2025 08:38
Bebeğim doğduğundan beri aktif emmiyor ağzında çiğniyor ya da küçük küçük emip bırakıyor. Dolayısıylane uyarı olmuyor süt gelmesi için. Memeyi kavratmaya çalışma, dudağının kıvrılması vs hepsini denedim ama yok emmiyor. Bu durumu yaşayanınız var mı siz neler yaptınız?
Z
Zeynep Ç.
30 Kasım 2025 10:11
Merhaba emzirirken memeyi ağzına koyduğunuzda kenardan şırınga ile sütünüzü vermeyi denediniz mi belki o şekilde tutacaktır
A
Ayşe Ş. ..
30 Kasım 2025 10:13
Mama ile destekliyor iseniz eğer emmiyor diye mama veriyor iseniz emmez zaten. Önce hep meme teklif edin ilk zamanlar çok zor oluyor. Kavrayamiyor ağzına alıp bırakıyor ama inatla deneyeceksiniz. Mama daha hızlı aktığı için biberondan memeden süt içmek çekmek emmek yoruyor çene kaslarını. Siz sağın emmedikce sütünüz gitmesin. Mama vermedende sürekli emzirin zamanla alışacak ve kavrayacak
Ş
Şeyma
30 Kasım 2025 10:19
Memeyi tutmada sıkıntısı yok sadece emmiyor. Eds yi de yaptım sadece süt gelirse emiyor. Mama biberon vs hiçbiri yokken böyleydi doğduğu günden beri böyle.
A
Ayşe Ş. ..
30 Kasım 2025 21:35
O zaman alışması için dua edelim. Emzirdikten sonra yine sağın siz biberon ile verin. Anne sütü çok faydalı mahrum kalmasın. Aklıma geldi dil bağı falan yok demi o zamanda ememiyor bebekler. Doktorunuz görmüştür gerçi olsa söylerdi
Ş
Şeyma
30 Kasım 2025 21:55
Her şeyi eledik onda da bir şey yok. Sağabildiğim kadar (bebeğimden fırsat kaldımça) sağmaya çalışıyorum bakalım. Artık biraz büyüyüp bilinçli hale geldiğinde değişmesini umuyorum

Merve D.
1 Şubat 2026 11:28
Benim bebeğim de 4 aylık gündüzleri beni emmek istemiyor gece sorun yaşamıyoruz ama gündüz asla emmiyor ağlayıp kendini geri itiyor ben de aç olduğu ve uyuyamayacağı için mama veriyorum bu döngüyü nasıl kırarım??
Ş
Şeyma
1 Şubat 2026 11:32
@Merve Dönmezer benim bebeğim geçen ay bir anda emebilmeye başladı. Meme reddi yaşamadığım için çok bilmiyorum, ama bu aylarda meme reddi yaşandığı söyleniyor. Belki süt akışı vs bir ilgisi vardır baktınız mı buna?

Merve D.
1 Şubat 2026 11:44
Gündüz sütümün daha az olduğunu buna kaynaklı emmekte zorlanıp sinirlendiğini düşünüyorum stres yapmamaya çalışıyorum ama daha çok başındayız ve gündüzleri 2/3 kere mama vermek zorunda kalıyorum
Ş
Şeyma
1 Şubat 2026 12:12
@Merve Dönmezer doktorunuz söyledi mi süt az diye? Yani kilo almıyorsa sütünüz azdır direkt öyle düşünmeyin net öğrenin bence. Duşa girip emzirme, ten tene temas vs ler var onları da deneyebilirsiniz. Ama zorlamayın bence çocuk emmekten de tiksinebilir zorlandığı zaman. Doktora danışarak mama vermeyip acıkmasınıda bekleyebilirsiniz aralarda sunarsınız memeyi acıkınca muhakkak alacaktır. Mama içtikçe emme ihtiyacı da ortadan kalkıyordur. Stres yapmanız da çok normal yani anlayabiliyorum. Siz asıl nedeni bulmaya çalışın bence ondan sonra ortadan kalkacaktır durum. Ama mama vermeye devam ederseniz aç olmadığı için memeye dönmeyecektir diye düşünüyorum.
Ş
Şeyma
1 Şubat 2026 12:13
Yani sütte neler oluyor akış mı, azlık mı onu öğrenmenizi tavsiye ederim

Merve D.
1 Şubat 2026 12:21
Sağıl yaptım şimdi ilk elle denedim akışta sıkıntı yok ve 150 cc çıktı yani yetmeme durumu da yok ayına göre demek ki bu ara biraz huzursuzluk var belki de dişten ya da artık minik keşifçi olduğundandır deneye deneye bunu atlatırız diye umuyorum 🙏🏻
Ş
Şeyma
1 Şubat 2026 12:33
@Merve Dönmezer aa evet diş olabilir bi ona bakın evet. Bir nedeni vardır yani
Yükleniyor...