24 Günlük Bebeğin Gece Beslenmesi

51 görüntüleme
E

Esma N. S.

6 Nisan 2026 21:49
Bitkisel gaz damlası verdiğim gazlı bebeğim özellikle akşam saatlerinde aşırı huzursuz oluyor ağlıyor bazen saatlerce uykuya geçemiyor

Uyuduğunda uyandırmak da zor oluyor birkaç dakika emip geri uyuyor

Anne sütü veriyorum sadece beslenmesi yetersiz kalır diye korkuyorum zorla uyandırıyorum bu sefer de geri uyumuyor kriz geçiriyor

son beslenme bittikten maksimum kaç saat sonra uyandırmalıyım
H

Hatice K.

6 Nisan 2026 21:55
bebeğinin kilo almasına bağlı ilerlemelisin mutlaka sağlık ocağına ya da hastaneye gitmişsinizdir kilo alma durumu normal ise 2 veya 3 saatte bir emzirme yeterli oluyor ben öyle yapmıştım 30 günden sonra da kendim uyandırmayı bıraktım bebek ne zaman isterse kendi uyanmıştı
R

Rabia K. ..

6 Nisan 2026 21:56
Uyandırmadan kendi kendine acıkınca kalkar normalde biraz gözlemlediniz mi bebeğiniz erken doğmadıysa özel bir sorunu yoksa saat başı yada 2 saate bir beslenmek için kendisi uyanır
Fatoş .

Fatoş ..

6 Nisan 2026 22:23
Ben geceleri saat başı alarm kurmuştum sarılık için sürekli emziriyordum bebeğimi hem sütüm arttı hem de bebeğimin sarılığı günden güne azaldı.Huzursuzlukları genellikle gazdan kaynaklı her emzirme sonrası mutlaka gazını çıkarın böylelikle daha uzun uyur.Benim bebeğimde bir iki dakika emip uyuyakalırdı ayağının altını hafifçe kaşırdım geri emmeye devam ederdi bitince ağzından gazını çıkartıp geri yatırırdım.İlk aylar çok yorucu oluyor sabredin.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

6 Nisan 2026 23:34
24 Günlük Bebeğin Gece Beslenmesiyle İlgili Öneriler

Geceleri bebeğinizin huzursuzluğu ve uyuyamaması endişe verici olabilir. Öncelikle, bebeğinizin gazlı olduğu ve bitkisel gaz damlası kullandığınız için rahatlamaya çalışıyor olabilir.

### Öneriler

1. Son Beslenmeden Sonra Bekleme Süresi:
Bebeğinizin son beslenmesinden sonra en fazla 3 saat bekleyebilirsiniz. Bu süre zarfında bebeğinizin karnı boşalabilir ve tekrar acıkabilir.

2. Gaz Sorunu ve Rahatlatma Yöntemleri:
- Gaz damlası vermeye devam edin.
- Bebeğinizin karnına ılık havlu veya kiraz çekirdeği kemeri koyun.
- Bol bol masaj yapın.

3. Uyandırmadan Önce Denemeler:
- Bebeğinizin bezini kontrol edin.
- Oda sıcaklığını uygun seviyede tutun.

4. Uyandırma ve Besleme:
- Bebeği yavaşça ve nazikçe uyandırın.
- Beslemeyi kısa tutun ve tekrar uyumasını sağlayın.

5. Doktor ile Konsültasyon:
- Bebeğinizin kilo alması ve genel sağlık durumu hakkında doktorunuzla konuşun.

### Sonuç
Bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket etmek ve ona en uygun beslenme rutinini oluşturmak önemlidir. Endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel destek almayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Lütfen Görün!! 2 Aylık Bebek Gece Uykusu !!!
2. Huzursuzluk
3. Lütfen Yardım
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir