2 Yaşında Yemek Yemiyor

68 görüntüleme
S

Seda Ö.

6 Şubat 2026 21:25
Bebeğim yaklaşık 10 gündür yemek yemiyoe ne yaptıysam yemiyor sadece su yada kek yaparsam sevdigi şeyleri bile denedim olmadı napmam lazım ya cok üzülüyorum elleri sürekli agzından diş çıkarıyor olması bu kadar uzun süre yemel yememesi normal mi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Şubat 2026 21:51
Merhaba,

Bebeğinizin 10 gündür yemek yememesi sizi gerçekten endişelendiriyor olmalı. Öncelikle, 2 yaşındaki çocuklarda yemek seçiciliği ve iştahsızlık dönemleri olabileceğini bilmelisiniz.

Bebeğinizin diş çıkarma döneminde olması, ağzında sürekli ellerini bulundurması, bu durumun nedenlerinden olabilir. Diş çıkarma, bebeklerde iştahsızlık ve huzursuzluk yaratabilir.

Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Sakin kalın: Öncelikle siz stresli olduğunuz sürece, bebeğinizle geçirdiğiniz yemek saatleri bir kriz haline gelebilir. Sakin kalmaya özen gösterin.

2. Yemek sürecini eğlenceli hale getirin: Yemekleri küçük porsiyonlar halinde ve eğlenceli sunumlarla servis edebilirsiniz. Bebeğinizin sevdiği yiyecekleri yapmayı deneyin.

3. Bebeğinizin eliyle yemesine izin verin: Bebeğinizin kendi kendine yemek yemesine ve eliyle yiyecekleri tanımasına izin verin.

4. Ekran kullanımını sınırlayın: Yemek sırasında ekran kullanımı varsa, bunu sınırlayın veya tamamen kaldırın.

5. Doktorunuzla görüşün: Eğer bebeğinizin iştahsızlığı ve yemek yememesi devam ediyorsa, doktorunuzla görüşmeyi ihmal etmeyin. Bebeğinizin kilosunu ve genel sağlık durumunu kontrol ettirin.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Eğer sorunuz devam ediyorsa, bir uzmandan profesyonel yardım almayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Yaşında Hiçbir Şey Yemiyor Acil Yardım
2. Yemiyor 😥
3. 2 Yaş Yemek Asla Yemiyor Herşeyi Çıkarıyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir