2 Yaş Yemek Asla Yemiyor Herşeyi Çıkarıyor

78 görüntüleme
M

Melek K. ..

16 Temmuz 2025 15:30
2 yaşında asla ama asla yemek yemiyor sevdiği makarna ve çorba vardı şuan onları bile yemiyor artık kafayı yiycem emziriyorum yemek vermek istediğimde meme diye tutturuyor ağlıyor ne yapmam gerekiyor şu yaşa kadar daha bir kere ağzına et sürmedi tavuk yer o da çok nadir meyve de bile seçici tükendim
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

18 Temmuz 2025 13:00
Merhabalar,
Öncelikle siz stresli olduğunuz sürece muhtemelen bebeğinizle geçirdiğiniz yemek saatleri bir kriz haline geliyordur. Öncelikle 2 yaşında olduğunuz için ve yemek reddi de ortaya çıktığından artık emzirme sürecini yavaş yavaş sonlandırmanızı tavsiye ederim. Yemek sürecine de sanki yeniden ek gıdaya geçiyor gibi, ufak porsiyonlarla (çay tabağı olabilir, küçük olması başarabilme motivasyonunu arttırır) sadece tadım yapması bile yetecek şekilde ilerlemelisiniz. Kendi yemesine izin vermeli, eliyle ya da kaşıkla yemekleri tanımasına müsaade etmelisiniz. Yemek yapma sürecinize dahil edebilirsiniz (sen bunları karıştır, bu baharatı da koyalım mı? Gibi sorular da dahil) zorlamamalı ama teşvik etmelisiniz. Ekranla yemek ilişkisi varsa derhal kesmelisiniz. Yemekleri eğlenceli sunumlarla çekici hale getirebilirsiniz. Sofra kültürü oluşturmalısınız. Sizinle birlikte masaya oturmalı ve kalkmalı. Peşinden yemekle koşmamalısınız. Yemek yemediği zaman memeyle o açığı kapatmayalım. Hemen ardından emzirmeyelim. Burada şunu kullanabilirsiniz. Şu an memelerimde yeteri kadar süt yok, birazdan dolar ve ben seni dolunca çağırırım. Bir süre sonra size sormadan siz onu çağırıp kısa süreli emzirebilirsiniz.
M

Melek K. ..

18 Temmuz 2025 16:30
Bunu mutlaka deneyeceğim sanırım en doğrusu emzirmeyi sonlandırmam olucak
G

Gamze

21 Temmuz 2025 20:42
Biz memeyi 21 aylıkken bıraktık. Benim oğlum da 2 yaşında her şeyi yerdi ayırmadan, kendisi yiyodu ben karışmıyodum da ama iki üç aydır sevse bile iki ağzına atıyor bir yere atıyor diğerini çıkarıyor sonra bidaha alıp yiyor.. Zorlamıyorum bende yemesi için zorladıkça daha kötü oluyor sanırım bu dönemlerde normal ve geçici önce bunu kabullenmemiz lazım.🥹

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir