2 Yaşında Kızım 2 Hafta Önce Kreşe Başladı Adenovirüs Olabilir mi?

87 görüntüleme
Özge U.

Özge U.

26 Nisan 2026 11:18
Kızım 2 hafta önce kreşe başladı. 3-4 gün önce sol gözünde kızarıklık ve akabinde çapaklanma oluştu. Çok kötü bir durumda olmadığı için ılık su ve pamuk ile günde 2 kez temizledik. Tabi bu arada sanki burnu tıkalı gibi ve tek tük ehe ehe şeklinde öksürüyordu. Gece yattığında öksürüğü artmaya başladı. Kısa bir öksürük nöbeti geçirip rahatlayıp uykuya devam ediyordu. Biraz serum fizyolojik ile buhar uyguladım burnunu temizlemeye çalıştım ama burnu temiz. Burun akıntısı yok öksürük sürekli olmaya başladı. Bu durum daha da ciddileşir mi ? Doğal yöntemlerle destek olmaya çalışıyorum ama bugün endişelenmeye başladım. İştahı da yok ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Nisan 2026 11:30
Kızınızın kreşe başlamasıyla birlikte yaşadığı bu belirtiler, adenovirüs veya başka bir viral enfeksiyonun göstergesi olabilir. Adenovirüs, özellikle çocuklarda sık görülen bir virüs türüdür ve konjonktivit (göz iltihabı), üst solunum yolu enfeksiyonu gibi belirtilere neden olabilir.

Siz de kızınızın durumunu şu şekilde tarif etmişsiniz:
- Gözde kızarıklık ve çapaklanma
- Burun tıkanıklığı
- Öksürük
- İştahsızlık

### Öncelikle yapılması gerekenler:
1. Doktoru ziyaret edin: Bu belirtilerle bir çocuk doktoruna başvurmanız en iyi seçenek olacaktır. Doktor, fiziksel muayene yaparak daha net bir teşhis koyabilir.
2. Burun temizliği: Serum fizyolojik ile burun temizliği ve buhar uygulaması, doğru做法lardır; ancak doktorun önerilerine de başvurmalısınız.
3. Bol sıvı alması: Kızınızın bol sıvı almasını sağlayarak vücudunun hidrate kalmasını sağlayabilirsiniz.
4. Beslenme: İştahsızlık normaldir. Hafif, sindirimi kolay yiyecekler sunabilirsiniz.

### Endişe verici durumlar:
- Solunum güçlüğü
- Ateş
- Daha şiddetli öksürük

Eğer bu tür belirtiler görürseniz vakit kaybetmeden tıbbi yardım almanız önemlidir.

Kreşe yeni başlamış olması, kızınızın bağışıklık sisteminin yeni ortamlara maruz kalması anlamına gelir. Bu durum bazen enfeksiyon riskini artırabilir. Ancak doğru tedavi ve destekle çoğu viral enfeksiyon evde atlatılabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gözlerde Çapaklanma Var İki Gözü de Aynı Şekilde
2. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
3. Hırıltılı Öksürük Burun Akıntısı Hapşırma Hafif Ateş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir