Hırıltılı Öksürük Burun Akıntısı Hapşırma Hafif Ateş

287 görüntüleme
P

Perihan i.

5 Şubat 2026 18:01
Bebeğim 7 aylık. Hırıltılı öksürük, burun akıntısı, hapşırma ve hafif ateş var. Biraz huzursuz. Dr a götürmeli miyim. Serumla burun yıkama ve buhar veriyorum. Araya haftasonu girecek sizce evde geçer mi
K

Kübra T. Ç.

5 Şubat 2026 18:04
Perihan selam. Tabi ki gözlemin çok önemli seni panikletmekte istemem ama ciddi bir RSV virüs salgını var etrafta bizde yakın zamanda geçirdik şükür evde atlattık ama solunum konusunda hızlı ilerleyebildiği için tetikteydik. O yüzden naçizane eğer iletişim kurabildiğin bir doktorun varsa semptomları anlat ve danış eğer yoksa bir doktora gözükmenizi öneririm.
S

Ssssss

5 Şubat 2026 18:05
Yani aynı durumu ben yaşadım doktora götürdüm ciğerlerine öksürük inmemişti biz Calpol dedi ibrumenzero sabah akşam çk ile ver dedi ama doktora götürün ilerledikçe ağırlaşan bir hastalık bol burun temizliği ve buhar çok sık vermemi istedi ayrıca ciğerlerine inerse antibiyotik veriyorlar
F

Figen ..

5 Şubat 2026 18:06
aynı şekilde götürmedim evde atlatırız diye sonuç enfeksiyon bence bi doktor görmesi şart tedavi şeklini değiştirmesi gerekebilir
Betül �.

Betül ..

5 Şubat 2026 18:19
Bizde öyleydik ilk başlarda hafif soğuk algınlığı gibi gözüküyordu ama 2 3 gün sonra rsv testi pozitif çıktı ve ateş halsizlik iştahsızlık artmıştı
P

Perihan i.

5 Şubat 2026 19:45

Kübra Tuzcu Çal

Perihan selam. Tabi ki gözlemin çok önemli seni panikletmekte istemem ama ciddi bir RSV virüs salgını var etrafta bizde yakın zamanda geçirdik şükür evde atlattık ama solunum konusunda hızlı ilerleyebildiği için tetikteydik. O yüzden naçizane eğer iletişim kurabildiğin bir doktorun varsa semptomları anlat ve danış eğer yoksa bir doktora gözükmenizi öneririm.

Teşekkür ederim 🌸 Aile hekimine mi çocuk Dr mu sizce. Randevu bulamayabilirim çünkü
P

Perihan i.

Betül 🧸

Bizde öyleydik ilk başlarda hafif soğuk algınlığı gibi gözüküyordu ama 2 3 gün sonra rsv testi pozitif çıktı ve ateş halsizlik iştahsızlık artmıştı

Allah korusun ya :(
P

Perihan i.

Seda

Yani aynı durumu ben yaşadım doktora götürdüm ciğerlerine öksürük inmemişti biz Calpol dedi ibrumenzero sabah akşam çk ile ver dedi ama doktora götürün ilerledikçe ağırlaşan bir hastalık bol burun temizliği ve buhar çok sık vermemi istedi ayrıca ciğerlerine inerse antibiyotik veriyorlar

Çok teşekkür ederim 🌸
G

Gülcan D. ..

6 Şubat 2026 00:41
Aynı şekilde basit bir soğuk algınlığı sandım bekledim malesef iyice kötüleşince doktora gittik ve rsv pozitif çıktı 9 gün oldu neler çektim bir Allah bir ben biliyorum çok kötü bir virüs 5 gün boyunca bebeğim sadece su içti ve ateş 5 gün sürdü bir an önce bi doktora görünmenizde fayda var geçmiş olsun
F

Fatma D. ..

6 Şubat 2026 00:50
Bizde ciğere inme var antibiyotik verildi öksürme var çok yükselmeyen ateş var rsv filan denmedi olma ihtimali varmıdır nefeste biraz alışveriş zorlu ama bilemedim
F

Fatma G. A.

6 Şubat 2026 01:03
Kızım 2yaşında hemen hemen 1ay önce burun akıntımız vardı 2 3gün gözlemledim aile sağlığı merkezine gittik ateşimiz 37yi geçmemişti hiç sırtını dinledi nezle dedi şurup verdi 1hafta sonra öksürük başladı kuru kuru tekrar gittik bu seferde bronşit dedi hava verdi şükür düzenledi kullandık geçti inşallah sizde hemencecik atlatırsınız
P

Perihan i.

6 Şubat 2026 17:53

Gülcan Doğan

Aynı şekilde basit bir soğuk algınlığı sandım bekledim malesef iyice kötüleşince doktora gittik ve rsv pozitif çıktı 9 gün oldu neler çektim bir Allah bir ben biliyorum çok kötü bir virüs 5 gün boyunca bebeğim sadece su içti ve ateş 5 gün sürdü bir an önce bi doktora görünmenizde fayda var geçmiş olsun

Teşekkür ederim 🌸
P

Perihan i.

6 Şubat 2026 17:54

Fatma Dağ

Bizde ciğere inme var antibiyotik verildi öksürme var çok yükselmeyen ateş var rsv filan denmedi olma ihtimali varmıdır nefeste biraz alışveriş zorlu ama bilemedim

Bize de bugün hafiften ciğere inmiş dedi maclor ve Calpol verdi evde buhar ver burnunu aç dedi.
P

Perihan i.

6 Şubat 2026 17:54

Fatma Güllü Aydos

Kızım 2yaşında hemen hemen 1ay önce burun akıntımız vardı 2 3gün gözlemledim aile sağlığı merkezine gittik ateşimiz 37yi geçmemişti hiç sırtını dinledi nezle dedi şurup verdi 1hafta sonra öksürük başladı kuru kuru tekrar gittik bu seferde bronşit dedi hava verdi şükür düzenledi kullandık geçti inşallah sizde hemencecik atlatırsınız

Amin teşekkür ederim
S

Selvi A.

6 Şubat 2026 18:45
Aynı şeyden ötürü bugün bebeğimin rsv pozitif olduğunu öğrendim ihmal etmeyin hemen doktora görünün
S

Selvi A.

6 Şubat 2026 18:46

Fatma Dağ

aynı şeyleri yaşadığım için diyorum bence olma ihtimali %75
P

Perihan i.

6 Şubat 2026 18:50

Selvi Acar

Aynı şeyden ötürü bugün bebeğimin rsv pozitif olduğunu öğrendim ihmal etmeyin hemen doktora görünün

Götürdüm antibiyotik verdi macrol ciğere inmiş hafiften ama kötü değil dedi
G

Gamze A.

6 Şubat 2026 20:08
Benımkıde 6 aylık aynı durumdymm uyku yok yeme yok oksuruyo ciğerlere inmiş durumda antibiyotik yazdı onu kul anıyorum suan dünde buhar verdiler ama malesef bı işe yaramıyor başka öneri varmı acaba
F

Fatma D. ..

7 Şubat 2026 01:55

Perihan inci

Bize de bugün hafiften ciğere inmiş dedi maclor ve Calpol verdi evde buhar ver burnunu aç dedi.

Molcef vermişti bi doktor ama kendi doktorumuz onu aneltizin ile değişti buhar içinde ilaç vermişti onları veriyorum şu an için birde aferin ile destekliyorum günde 3 defa böylede fazla ilaç yükü bindirmiş gibi hissediyorum ama ciğere indi denildiği için mecbur sanırım
F

Fatma D. ..

7 Şubat 2026 12:04

Selvi Acar

aynı şeyleri yaşadığım için diyorum bence olma ihtimali %75

Peki nasıl farklı bi yol gerekiyormu ya da önlem tedavim eksikmi acaba 4 gün sonra anva kendi doktoruma gidebildim o viral tedavi için ilk günden başlarız 4. Gün vermiyoruz dedi o nedenle antibiyotik verdi
K

Kübra T. Ç.

13 Şubat 2026 23:26
Umarım meleklerin hepsi iyileşmiştir. Ama alternatif olarak bize doktorumuz nosemix diye bir aroma terapi yağı önermişti nefes alışverişini kolaylaştırması adına ( nemlendiri varsa ona birkaç damla koyarak yada yatarken bir kaseye buz kırıp ona bir kaç damla damlatarak kullanabilirsin demişti.) birde bizde hırıltılı öksürük çoktu(nebul ile iki ilaç veriyorduk) onlara ek olarak chestmix diye bir yap verdi göğüs ve sırta sürüyorduk bir pump belki birilerine yardımı olur diye yazayım dedim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir