2 Yaş Geçmeyen Kabızlık

50 görüntüleme
D

Duygu

4 Şubat 2026 13:04
Kızım 26 aylık. Nerdeyse 6 aydır kabızlıkla uğraşıyoruz. Beslenme düzenine dikkat ediyorum. Tüm tahlillerini yaptırdım temiz çıktı. Duphalac, osmolac kullandık. Ara sıra ben evde lavman yapıyorum bir kaç kere acile götürmek zorunda kaldım. Hiç bir şekilde tam rahatlamıyor benim desteğim olmadan hiç yapmıyor. Şuan Dulcosoft kullanıyorum 4 gündür yapmadı. Gastroenterelojiye sevk ettiler ama randevu hep uzak tarih. Özellerde öyle. Gecem gündüzüme karıştı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

5 Şubat 2026 13:44
Kızınızın kabızlık sorunu gerçekten zor bir durum. 6 aydır devam eden kabızlık ve tüm tahlillerin temiz çıkması, beslenme düzenine dikkat etmenize rağmen sorunun devam etmesi endişe verici.

Kullandığınız ilaçlar Duphalac, Osmolac ve Dulcosoft kabızlık tedavisinde kullanılan yaygın ilaçlardır. Ancak, kızınızın bu ilaçlarla tam olarak rahatlamaması ve sizin desteğiniz olmadan kaka yapamaması, sorunun daha da karmaşık hale geldiğini gösteriyor.

Gastroenteroloji uzmanına sevk edilmeniz iyi bir adım. Gastroenteroloji uzmanı, kızınızın kabızlık sorununun altında yatan nedeni daha detaylı inceleyebilir ve uygun bir tedavi planı belirleyebilir.

Bu süreçte, aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Kızınızın beslenme düzenini gözden geçirin ve lifli gıdalar, meyve ve sebzelerle zenginleştirin.
2. Kızınızın su tüketimini artırın.
3. Kızınızın bağırsak hareketlerini desteklemek için probiyotik takviyeleri kullanmayı düşünün.
4. Lavman uygulamalarını doktorunuzun önerisiyle dikkatlice yapın.

Gastroenteroloji randevunuzu beklerken, kızınızın kabızlık sorununun yönetimi için doktorunuzla yakın işbirliği yapmayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kabızlık
2. Kabızlık 🤢 Dulcasoft Şurup 🙄
3. Kabızlık İçin Lavma Tedavisi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir