2 Uykuya Düşme

192 görüntüleme
A

Aslıhan U. ..

2 Mart 2026 10:41
Bebeğim 7 ay 21 günlük 7. Ya girince gündüz ilk uyku süresi 30 dk ya düştü 1 hafta takip ettim duzelmeyince 2 uykuya düşme kararı aldım ama bu sefer de 30. Dakikada uyanmalar yüzünden uykuları desteksiz 1 buçuk saate tamamlayamiyor gündüz uykusu eksik kalınca da gece uyumayacak diye sürekli yanında yatıyorum hemen uyutayim diye 3. Uykuyu bırakmak için erken mi acaba sabahları da 6 dedi mi ayaktayız 3 uykulu dönemde en azından 7 yi görüyorduk
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Mart 2026 10:51
Bebeğin 7 ay 21 günlük ve gündüz uykularıyla ilgili sorunlar yaşıyorsun. 7. ayın başlarında gündüz ilk uyku süresi 30 dakikaya düşmüş ve 1 hafta takip ettikten sonra düzelmeyince 2 uykuya geçiş yapmaya karar vermişsin.

Ancak şimdi 30. dakikada uyanmalar yüzünden uykuları desteksiz 1,5 saate tamamlayamıyorsun. Gündüz uykusu eksik kalınca da gece uyumayacak diye sürekli yanında yatıyorsun.

Şimdi 3. uykuyu bırakmak için erken mi acaba? Sabahları 6'dan sonra ayaktasın ve 3 uykulu dönemde en azından 7'yi görüyordun.

Buna göre;
1. 7 aylık bebeklerde uyku düzeninin değiştiği bir dönem.
2. Gündüz uykularından birini bırakma zamanı gelebilir.
3. Uykuları uzatmak için desteksiz uyumayı teşvik edebilirsin.
4. Yeterli gündüz uykusu olmadıkça gece uykusu da etkilenebilir.
5. Sabaha karşı 6'da uyanmak ve 3 uykulu dönemde 7 saat uyumak ideal görünüyor.

Uykuyu düzenlemek için bir plan yapmayı dene. Bebeğin uyanıklık sürelerini ve uykularını bir uygulama kullanarak takip edebilirsin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uykuya Direnme
2. Yarim Saatlik Gunduz Uykusu
3. 0-24 Ay Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalı?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Seher C. ..

3 Mart 2026 16:41
Benim bebeğim 7. Aylık olana kadar hep 30 dk uyurdu ve sallanarak 30 dk sonra döngüye geçmek için tekrar destek arardı hatta 25. Dakka yanına gidip destek verin dediler ama yok bunu sadece günde 1 defa kabul ediyordu sabah 30 dk öğlen tekrar uyutmaya çalıştığımda 1.30 felan oluyordu bazen uyumuyordu bile son uyku saat 3 4 gibi de 30 dk yine gece de destek aradığı için sık uyanırdı 7. Ayına girdiğinde artık tamam dedim ve uyku eğitimi verdim kendim yanından ayrılmadan ama sallamadan. Kısaca diyeceğim desteksiz uyumaya başlayınca uyku süresi arttı benimkinin
A

Aslıhan U. ..

3 Mart 2026 17:41
Seher Cantürk
Benim bebeğim 7. Aylık olana kadar hep 30 dk uyurdu ve sallanarak 30 dk sonra döngüye geçmek için tekrar destek arardı hatta 25. Dakka yanına gidip destek verin dediler ama yok bunu sadece günde 1 defa kabul ediyordu sabah 30 dk öğlen tekrar uyutmaya çalıştığımda 1.30 felan oluyordu bazen uyumuyordu bile son uyku saat 3 4 gibi de 30 dk yine gece de destek aradığı için sık uyanırdı 7. Ayına girdiğinde artık tamam dedim ve uyku eğitimi verdim kendim yanından ayrılmadan ama sallamadan. Kısaca diyeceğim desteksiz uyumaya başlayınca uyku süresi arttı benimkinin
Yarın da ise başlıyorum aslında bir süredir de bağımsız uykularını destekliyorum ama sanırım ayrılık kaygısı ve dış sancısı bizi bu noktaya getirdi zamanla geçmesini umuyorum. Siz nasıl uyku eğitimi verdiniz
S

Seher C. ..

3 Mart 2026 18:01
Aslıhan Ulutürk
Yarın da ise başlıyorum aslında bir süredir de bağımsız uykularını destekliyorum ama sanırım ayrılık kaygısı ve dış sancısı bizi bu noktaya getirdi zamanla geçmesini umuyorum. Siz nasıl uyku eğitimi verdiniz
Öncelikle sizin hazır olmanız gerekiyor onu yatağa koyduğumda onunla konuştum sadece şimdi uyucaz artık sallanmak yok ben yanındayım gitmicem gibi hep bunları tekrarladım ağladığı zaman kucağıma aldım tekrar yatırdım aldım tekrar yatırdım ama asla ağlarken bırakmadım sen kararlı olduğun sürece fazla direnemicektir her çocuk farklıdır ama öyle umuyorum. Zaten uykusu olduğu için artık mayışmaya başlamıştı poposuna pat pat yaparak uyuttum 1 hafta 2 hafta derken artık odadan çıkmaya başladım şimdi kendi yatakta 10 20 dk oynayıp uyuyor ama inanın buna değiyor ilk gün 1.40 dk uyumuştu çok şaşırdım ve uykusu yokken ama çok uykusu varken değil arayı ayarlayabilirsen 10-20 dk öncesi yatağa götürün çünkü bizde 40 dk sürmüştü ilk deneme
S

Seher C. ..

3 Mart 2026 18:01
Aklınıza takılan bişey olursa tekrar yazabilirsiniz
A

Aslıhan U. ..

3 Mart 2026 18:13
Seher Cantürk
Öncelikle sizin hazır olmanız gerekiyor onu yatağa koyduğumda onunla konuştum sadece şimdi uyucaz artık sallanmak yok ben yanındayım gitmicem gibi hep bunları tekrarladım ağladığı zaman kucağıma aldım tekrar yatırdım aldım tekrar yatırdım ama asla ağlarken bırakmadım sen kararlı olduğun sürece fazla direnemicektir her çocuk farklıdır ama öyle umuyorum. Zaten uykusu olduğu için artık mayışmaya başlamıştı poposuna pat pat yaparak uyuttum 1 hafta 2 hafta derken artık odadan çıkmaya başladım şimdi kendi yatakta 10 20 dk oynayıp uyuyor ama inanın buna değiyor ilk gün 1.40 dk uyumuştu çok şaşırdım ve uykusu yokken ama çok uykusu varken değil arayı ayarlayabilirsen 10-20 dk öncesi yatağa götürün çünkü bizde 40 dk sürmüştü ilk deneme
Çok teşekkür ederim deneyeyim sizin yaptığınızi da ben kucağımda sakinleştirip mayisinca yatağa bırakıyorum sanırım o da hala destekli oluyor. Umarım yolunda gider denemeler
S

Seher C. ..

3 Mart 2026 18:14
Aslıhan Ulutürk
Çok teşekkür ederim deneyeyim sizin yaptığınızi da ben kucağımda sakinleştirip mayisinca yatağa bırakıyorum sanırım o da hala destekli oluyor. Umarım yolunda gider denemeler
Evet ama yaklaşık 2 hafta sonra yanında da kalmadım tatlı rüyalar deyip çıktım umarım işe yarar sizde de 
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir