2 Gundur Ates

87 görüntüleme
E

Ersin A.

26 Mayıs 2026 16:55
20 mayis 24 mayis kadar gece terlemesi vardi el ayak buz gibi oluyordu sonra yabi 24 mayıs gecesi ates basladi ama gece boyu 37.0 gecmedi 25 mayis sabah saat 10 bucuk gibi ates üşüme ile basladi 38.0 olinca calpol verdim ates 37. 5 düştü sora 4 saat sonra yine calpol verdim ates 36.6 düştü ta ki gece saat 21 30 yine üşüme geldi ve ben yine calpol verdim ates tam anlamı ile dusmedi 37. Bucuk 38 bucuk arası kaldi gece 26 mayıs saat 01 30 da üşüme ile kalınca ates dusurucu verdim iburamin zero verdim ates düştü sabaha saat 10a kadar hic ates olmadi banyo yaptırdım ve üşümeye basladi baktım ates yine 38 leke gidiyor sabah saat 10 30 da iburamin zero verdim tekrar verdikten ancak 2 saat so ra ates 36 9 geriledi simdi saat 14 00 uyudu yeme içmesi hep iyiydi cok az azaldı burnu acik ama horlamasi var geniz arkası gibi ama emin değilim ciğere yok gibi nefesi uyurken 30 cikiyor bir dk bugun deniz suyu spreyi aldim sıktım bir de serum suyu ile buhar yapıp tuttum balgam yumuşatın yoksa burnu sumkuruyor burnu acik ama agizdan nefes alıyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Mayıs 2026 17:25
Ateş ve Semptomların Değerlendirilmesi

Bebeğinizin 2 gündür ateşi var ve çeşitli semptomlar gösterdi. Ateş, gece terlemesi, el ve ayakların soğuması, burun akıntısı ve horlama gibi belirtiler mevcut.

Ateşin Yönetimi

Ateşin düşürülmesi için Calpol ve Iburamin Zero gibi ilaçlar kullanıldı. Ayrıca, banyo yaptırma, buhar yapma ve serum suyu ile nemlendirme gibi yöntemler uygulandı.

Semptomların Değerlendirilmesi

Bebeğinizin semptomları şu şekilde:

Gece terlemesi ve el-ayak soğuması
Ateş (38°C'ye kadar yükseldi)
Burun akıntısı
Horlama
Ağızdan nefes alma
Yemek-İçme: İştahı azaldı, ancak tamamen kesilmedi

Öneriler

1. Ateşin Takibi: Bebeğinizin ateşini düzenli olarak takip edin. 38°C'nin üzerine çıktığında ateş düşürücü ilaçlar verin.
2. Sıvı Takviyesi: Bebeğinizin yeterli sıvı almasını sağlayın. Anne sütü veya ek gıdalarla besleniyorsa, bu sıvı ihtiyacını karşılamaya devam edin.
3. Burun Temizliği: Deniz suyu spreyi ve serum suyu ile buhar yapma gibi yöntemlerle burun temizliğini sağlayın.
4. Doktor Takibi: Bebeğinizin semptomları devam ederse veya kötüleşirse, doktorunuzla iletişim kurun. Antibiyotik veya diğer tedaviler gerekebilir.

Bebeğinizin iyileşmesi için geçmiş olsun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Direncli Ates
2. 37 Derece Ateş
3. Ateş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir