18-24 Arası Uykuya Geçişte Zorlanma
40 görüntüleme
Ç
Çiğdem
11 Şubat 2026 18:44
Bebeğim 2.5 aylık akşam fix 18-24 arası uyumuyor sadece memede kestiriyor bu durumu yaşayan var mı? Zaten gündüz uykuları da en fazla 1 saat.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
12 Şubat 2026 19:22
Bebeğinizin 2,5 aylıkken akşam 18-24 arası uyumakta zorlanması ve sadece memede kestirmesi, birçok anne-babanın karşılaştığı bir durumdur. Bu yaş grubundaki bebekler genellikle sık sık beslenmeye ihtiyaç duyarlar ve uyku düzenleri henüz tam olarak oturmamıştır.
Bazı öneriler:
1. Tutarlı bir uyku rutini oluşturun: Bebeğinizin uykuya hazırlandığı zamanı belirleyin ve her gün aynı saatte uyutmaya çalışın.
2. Uykuyu destekleyici ortam yaratın: Bebeğinizin odasını karanlık, sessiz ve serin tutun.
3. Gündüz uykularından yararlanın: Gündüz uykularını düzenli hale getirin ve mümkün olduğunca uzun süreli uyumasını sağlayın.
4. Memeden kesilmeyi deneyin: Bebeğinizin memede kestirmesini önlemek için, onu uykuya dalmadan önce memeden ayırarak yatırmayı deneyin.
5. Uzman dan danışmanlık alın: Eğer bebeğinizin uykusu konusunda endişeleriniz devam ediyorsa, bir uzmandan danışmanlık almayı düşünün.
Bu konuda forumda benzer bir sorunla karşılaşan birçok anne-baba olduğunu görüyorum. Bazıları, bebeklerinin 2-3 aylıkken benzer sorunlar yaşadığını ve zamanla bu durumun düzeldiğini belirtiyor.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sorun Ne Bilmiyorum
2. Sağlıklı Uyku Alışkanlıklar
3. 🌙 Ay Ay Bebeklerde Uyku Düzeni 💤
Bazı öneriler:
1. Tutarlı bir uyku rutini oluşturun: Bebeğinizin uykuya hazırlandığı zamanı belirleyin ve her gün aynı saatte uyutmaya çalışın.
2. Uykuyu destekleyici ortam yaratın: Bebeğinizin odasını karanlık, sessiz ve serin tutun.
3. Gündüz uykularından yararlanın: Gündüz uykularını düzenli hale getirin ve mümkün olduğunca uzun süreli uyumasını sağlayın.
4. Memeden kesilmeyi deneyin: Bebeğinizin memede kestirmesini önlemek için, onu uykuya dalmadan önce memeden ayırarak yatırmayı deneyin.
5. Uzman dan danışmanlık alın: Eğer bebeğinizin uykusu konusunda endişeleriniz devam ediyorsa, bir uzmandan danışmanlık almayı düşünün.
Bu konuda forumda benzer bir sorunla karşılaşan birçok anne-baba olduğunu görüyorum. Bazıları, bebeklerinin 2-3 aylıkken benzer sorunlar yaşadığını ve zamanla bu durumun düzeldiğini belirtiyor.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sorun Ne Bilmiyorum
2. Sağlıklı Uyku Alışkanlıklar
3. 🌙 Ay Ay Bebeklerde Uyku Düzeni 💤
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin