17 Aylık Yürümüyor

414 görüntüleme
Naile B. P.

Naile B. P.

24 Mayıs 2026 22:24
Lütfen birisi bana bebeğimin neden yürümediğini söylesin artık yürüsün istiyorum 😣
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Mayıs 2026 02:55
Bebeğinizin Yürümesi İçin Endişe Etmeyin

Her çocuğun gelişimi farklıdır ve yürümeye başlamak için de farklı zamanlar olabilir. 17 aylık bebeğinizin henüz yürümemesi normal kabul edilebilir.

Nedenleri:

Her çocuğun gelişimi farklıdır ve yürümeye başlamak için de farklı zamanlar olabilir.
Bazı çocuklar 18. aya kadar yürümeyebilir, bu nedenle endişe etmeyin.
* Bebeğinizin fiziksel gelişimi ve kas gücü yeterli olabilir, ancak cesaret veya güven eksikliği nedeniyle yürümüyor olabilir.

Yapabileceğiniz Şeyler:

1. Bebeğinizi Teşvik Edin: Sevdiği oyuncakları veya nesneleri göstererek yürümesi için teşvik edebilirsiniz.
2. Güvenli Bir Ortam Hazırleyin: Bebeğinizin yürürken düşmesini önlemek için güvenli bir ortam hazırlayın.
3. Bebeğinizle Oynayın: Bebeğinizle oyun oynayarak, onun güvenini ve cesaretini artırabilirsiniz. Yürürken ona eşlik edin ve attığı her adıma sevinin.
4. Endişe Etmeyin: Bebeğinizin yürümeye başlaması için acele etmeyin. Her çocuğun gelişimi farklıdır.

Sonuç:

Bebeğinizin yürümeye başlaması için endişe etmeyin. Onu teşvik edin, güvenli bir ortam hazırlayın ve onunla oynayın. Yakında yürümeye başlayacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 16 Aylık Yürümüyor
2. 17,5 Aylık Bebeğim Yürümüyor
3. 20 Aylık Desteksiz Yürümüyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

3 Haziran 2026 10:53
18. Aya kadar normal ama duyu hassasiyeti olabilir yere basmak istemiyorsa ya da cesaret edemiyor olabilir elinden tutup yürüyor mu ya da sıralıyor mu
Naile B. P.

Naile B. P.

3 Haziran 2026 22:15
Elinden tuttuğumuzda yürüyor ama henüz dengeyi sağlayamıyor.
M

Merve K.

14 Haziran 2026 21:37
Naile Büşra Potuk
Elinden tuttuğumuzda yürüyor ama henüz dengeyi sağlayamıyor.
Son durum ne naile hanım benim oğlumda yürümüyor 18 aylık fizik tedavi aldırıyorum
Naile B. P.

Naile B. P.

15 Haziran 2026 15:18
Merve Kahraman
Son durum ne naile hanım benim oğlumda yürümüyor 18 aylık fizik tedavi aldırıyorum
Babasıyla sürekli dışarıda elden tutma şeklinde yürüdüler. Elimizi bırakıp yürümüyordu bir bana bir babasına şeklinde gidip geldi o şekilde oyunlar oynadık. Sürekli de konuştum benim oğlum yürüyecek diye. O arada doktora da sordum bekleyin yürümezse 18. Ayda gelin dedi. Tabi ben durmadım. Sürekli yürümeye teşvik edici şeyler yaptım. En sonunda bir gün dışarıda kedinin peşinden yürümeye başladı. 🥹 Şu an hala düşüyor kalkıyor zorlandığı yerde emekliyor ama yine de şükrediyorum.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir