15 Aylık Aşırı Korkma

396 görüntüleme
Döne S. .

Döne S. ..

5 Haziran 2026 21:09
15 aylık kızım aşırı bir korku halinde.

Sebebi ben olabilirim belki. Çünkü son zamanlarda ona bağırdım. Psikolojik olarak çok yıpranmıştım aşırı pişmanım.

Şuan ezan sesi, zil sesi, kapı açılma sesi, anı yabancı sesler. Onu aşırı kokutuyor. Korktuğunda ağlamaklı bir yüz ifadesiyle bana koşarak sımsıkı sarılıyor. Bir süre sarılarak kalıyoruz. Saçlarımdan tutarak kendine çekiyor bırakmayayım diye.

Kendimi çok kötü hissediyorum.

Bazen oyun oynarken bize bir anda koşarak korkup bana sarılıyor.

Kelime olarak da sadece mama ve kedi ve köpek sesi çıkarıyor. Başka hiç kelimesi yok.

İletişimi var.

Bu durumu yaşayanlar var mı kendimi çok kötü hissediyorum.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Haziran 2026 21:13
15 Aylık Bebeğin Aşırı Korkması

Normal bir gelişme sürecinde olan bebeklerde ani seslere veya yabancı uyaranlara karşı tepkiler vermesi yaygındır. 15 aylık kızınızın aşırı korkması ve size sarılması, bu tür tepkilerin bir parçası olabilir.

Ebeveyn Etkisi: Son zamanlarda bağırmanızın ve psikolojik olarak yıpranmış olmanızın etkileri olabilir. Bebekler çevrelerindeki yetişkinlerin duygusal durumlarına oldukça duyarlıdır.
Gelişimsel Dönem: 15 aylık bebekler çevrelerini keşfederken bazen korkutucu buldukları sesler veya olaylar karşısında paniğe kapılabilirler. Bu durum, gelişimlerinin bir parçasıdır.

Bebeğinizin Korkusuyla Başa Çıkma Yolları:

1. Sakin ve Güven Veren Bir Ortam Oluşturun: Bebeğinizin bulunduğu ortamı sakin ve güvenli hale getirmeye çalışın. Ani sesler veya hareketler konusunda dikkatli olun.
2. Korku Kaynağını Tanımlayın: Ezan sesi, zil sesi, kapı açılması gibi korkuttuğu şeyleri tanımlayarak, ona bu seslerin nedenini açıklayabilirsiniz.
3. Destek ve Sevgi Gösterin: Korktuğunda ona sarılarak güven verin. Ona olan sevginizi ve desteğinizi gösterin.
4. Gelişimsel Uyaranlar Verme: Oyunlar ve aktiviteler yoluyla bebeğinizin gelişimini destekleyin. Güvenli bir ortamda keşfetmesine izin verin.

Bebeğinizin tepkileri ve gelişimi zaman içinde değişebilir. Sabır ve sevgiyle bu süreci yönetebilirsiniz. Endişeleriniz varsa bir uzmandan destek almayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Dışardan Gelen Seslerden Korkma
2. Ses Gürültü
3. Aşırı Korkuyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ozlem S. Ş.

Ozlem S. Ş.

5 Haziran 2026 23:01
bu dönemde korkmaları çok olağan bizde kızma bağırma olmadı ama yine de söylediğiniz gibi gelip sarılıyor sürekli böyleyiz çok yorucu kendinize yüklenmeyin insanlık hali farkındalık bile yeterli inanın yakında geçecek sabırla bekleyelim 💗
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir