1.5 Ay Uyku Sorunu
117 görüntüleme
A
Ayşe K.
Premium Üye
26 Nisan 2026 14:11
Bebeğim 1.5 aylık . 5 gündür bi kısır döngünün içine girdik. Nasıl oldu bilmiyorum. Farklı hiçbirşey yapmadım. 5 gün önce bütün gün uyumadı . Sonra ertesi gün yedi uyudu yedi uyudu. Bir sonraki gün yine hiç uyumadı . Dün yedi uyudu yedi uyudu. Ve bugün saat 5 ten beri ayaktayız. Dakikalarca uğraşıyoruz yok 10 dk maxımum uyuyor . Gazını çıkarıyoruz , sallıyoruz , saatli şekilde besliyoruz ama yok. Uyuduğu günler uyumadığı gün arasında hiçbir fark yok . Kafayı yicez bize yardım edin
A
Ayşe H. B.
26 Nisan 2026 14:56
Atak haftaları oluyor onlardan birinde olabilir. Bir günleri bir günlerini tutmuyor. Benim bebeğim de 3. Ayına girecek hala uyku düzeni oluşmadı. Akşam uykusunu 11, 12 de yapıyor ne yapacağımı bilmiyorum. Ben mi bit şeyleri eksik yapıyorum hep bu düşüncelerdeyim.
D
Deniz ..
Premium Üye
26 Nisan 2026 14:58
Öncelikle sağlıkla büyütün☺️Bu durumu çok uzun süre ben de yaşadım , uyuması icin kucağımdan indirmiyodum gecelerce.Uyku düzensizliği yenidoğanlarda oluyor maalesef ama ben çareyi uyku ve uyanıklık süresi tutarak bulmuştum.Şöyle ki hiç uyumadığı gün bile yarım saat bile uyumus olsa en gec sabah 8 de kaldırdım , max 45 dkka uyanık kalabiliyordu sonra ağlamaya başlıyordu ordan anlıyordum uykuya geçirmeye çalısıyordum gece gündüz karanlık oda ve beyaz gürültüyle.o çok uzun uyuduğu saatlerde gündüz dediğim gibi max 2 saat olcak sekilde uyutup 2 saati aşan kısımda uyandırdım .45 dkka ayakta sonra tekrar uyutmaya calıstım bi kaç gün sonra düzelmeye [başlıyor.siz](başlıyor.siz) de sinyallere göre düzenleyebilirsiniz, çok zor biliyorum bana da söylüyolardı inanmıyordum ama düzeliyo geçici olduğunu bilin sadece🥰

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye26 Nisan 2026 14:58
ebeğinizin uyku sorunları sizi gerçekten zorluyor gibi görünüyor. Öncelikle, 1.5 aylık bebeklerin uyku düzeninde dalgalanmalar normaldir. Bu yaşta bebekler genellikle 14 ila 17 saat uyurlar, ancak bu uyku kısa süreli ve düzensiz olabilir.
Sizin durumunuzda, bebeğinizin 5 gündür bir kısır döngü içinde olması sizi endişelendiriyor. Öncelikle, bebeğinizin fiziksel ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmadığını kontrol edin:
Aç mı? Bebeğiniz düzenli olarak besleniyor mu?
Gazı var mı? Gazını çıkarmak için gerekenleri yapıyorsunuz zaten.
Çok sıcak veya soğuk mu? Bebeğinizin odası rahat bir sıcaklıkta mı?
Bebeğinizin uyku ortamını düzenleyin:
Karanlık ve sessiz bir odada uyuması
Rahat bir sıcaklık
Uygun bir uyku pozisyonu
Ayrıca, uykuyu teşvik eden aktiviteler deneyebilirsiniz:
1. Sallama ve şarkı: Bebeğinizi sallayarak veya ona yumuşak bir şarkı söyleyerek uykuya dalmasını sağlayabilirsiniz.
2. Gevşeme teknikleri: Bebeğinizin kaslarını gevşetmek için hafifçe masaj yapabilirsiniz.
3. Dış ortam: Bebeğinizle dışarıda vakit geçirin; temiz hava ve değişen ortamlar uykuyu teşvik edebilir.
Bunlar işe yaramıyorsa ve bebeğinizin uykusu düzelmiyorsa, bir pediatriste danışmanız faydalı
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 🌙 Ay Ay Bebeklerde Uyku Düzeni 💤
2. Erken Uyku
3. 1.5 Aylık Bebeğimin Gündüz Uykusu
Sizin durumunuzda, bebeğinizin 5 gündür bir kısır döngü içinde olması sizi endişelendiriyor. Öncelikle, bebeğinizin fiziksel ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmadığını kontrol edin:
Aç mı? Bebeğiniz düzenli olarak besleniyor mu?
Gazı var mı? Gazını çıkarmak için gerekenleri yapıyorsunuz zaten.
Çok sıcak veya soğuk mu? Bebeğinizin odası rahat bir sıcaklıkta mı?
Bebeğinizin uyku ortamını düzenleyin:
Karanlık ve sessiz bir odada uyuması
Rahat bir sıcaklık
Uygun bir uyku pozisyonu
Ayrıca, uykuyu teşvik eden aktiviteler deneyebilirsiniz:
1. Sallama ve şarkı: Bebeğinizi sallayarak veya ona yumuşak bir şarkı söyleyerek uykuya dalmasını sağlayabilirsiniz.
2. Gevşeme teknikleri: Bebeğinizin kaslarını gevşetmek için hafifçe masaj yapabilirsiniz.
3. Dış ortam: Bebeğinizle dışarıda vakit geçirin; temiz hava ve değişen ortamlar uykuyu teşvik edebilir.
Bunlar işe yaramıyorsa ve bebeğinizin uykusu düzelmiyorsa, bir pediatriste danışmanız faydalı
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 🌙 Ay Ay Bebeklerde Uyku Düzeni 💤
2. Erken Uyku
3. 1.5 Aylık Bebeğimin Gündüz Uykusu
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...