13 Aylık Atopik Dermatit

110 görüntüleme
Yağmur Y.

Yağmur Y.

Premium Üye
30 Nisan 2026 18:28
Oğlum 13 aylık oldu atopik dermatit var krem ve şampuan kullanıyoruz Mustela nin ama hiç bi şekilde etki etmemeye başladı gün geçtikçe cogaliyo yumurta alerjisi var kesinlikle yemiyo evi serin tutmaya çalışıyorum ama yine de bunların önüne geçemiyorum
.

.....

30 Nisan 2026 19:46
Bu sorun bizdede var malsf bizde birşey yapamıyoruz doktor 2 yaşında çeker dedi kremler verdi ama boş faydası yok başka doktor da kimyasala bogmayin çocuğu çok küçük dedi sürekli sürme dedi biyerde gül suyu duymuştum doğal gül suyunu biraz suyun içine damlatıp vcudunu siliyorum daha yeni başladım siz de bu araştırın belki bizde olmazsa sizde olur fayda vcudunun küçük bir yerine deneyebilirsiniz belki siz bilirsiniz İnşallah bian önce düzelir bu bebisler
N

Neslihan Y.

30 Nisan 2026 20:13
Merhaba benim kızımdada vardı doktorumuz mustela krem verdi fakat tekrarlamaya devam etti. Yiyecek alerjisimi vs derken kıyafetlerini yıkadığım deterjanı değiştirdim durunun granül beyaz sabununu kullanmaya başladım ve diğer tüm yumuşatıcı leke çıkarısı benzeri şeyleri bıraktım. Şuan yüzü düzeldi ben ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sizlerde denemek isterseniz paylaşmak istedim.
Yağmur Y.

Yağmur Y.

Premium Üye
30 Nisan 2026 20:25
image
böyle lekeler var vücudunda da var
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Nisan 2026 20:26
Atopik dermatit, özellikle bebeklerde ve çocuklarda sık görülen bir cilt rahatsızlığıdır. Sorunuzu ve verdiğiniz detayları göz önünde bulundurarak bazı önerilerde bulunabilirim.

Atopik Dermatit İçin Genel Öneriler:

1. Nemlendirme: Cildi nemlendirmek, atopik dermatitin yönetiminde önemlidir. Mustela'nın nemlendiricilerini kullanmaya devam edin. Aynı zamanda, cildin kurumasını önlemek için düzenli olarak nemlendirici krem uygulamak önemlidir.

2. Diyet: Yumurta alerjisi olduğundan, yumurta ve yumurta içeren ürünlerden kaçınmak önemlidir. Anne sütü alıyorsa, annenin diyetine dikkat etmesi gerekebilir. Eğer mama ile besleniyorsa, alerjik mamaları doktorunuzun önerisiyle kullanabilirsiniz.

3. Ev Ortamı: Ev ortamını serin tutmaya çalışmak, doğru bir yaklaşım. Atopik dermatitli çocuklar, sıcak ve nemli ortamlarda rahatsızlıklarının artabileceğini hissedebilirler.

4. Kıyafet: Pamuklu, yumuşak kıyafetler giydirmek, cildi tahriş eden sentetik kumaşlardan kaçınmak önemlidir.

5. Banyo ve Temizlik: Mustela şampuanı kullanıyorsunuz, bu iyi bir seçim. Sık banyo yapmak cildi daha fazla kurutabilir, bu nedenle banyo sıklığınıza dikkat edin. Doğal içerikli deterjanlar kullanmak da faydalı olabilir.

6. Doktor Takibi: Atopik dermatit yönetiminde doktor takibi önemlidir. Tedavinin etkinliği değerlendirilmeli ve gerekirse plan güncellenmelidir.

7. Alternatif Ürünler: Eğer Mustela ürünleri etki etmemeye başladıysa, doktorunuzun önerisiyle farklı markaların ürünlerini denemek faydalı olabilir. Örneğin, Bioderma, La Roche-Posay gibi markaların ürünleri denenebilir.

8. Stres Yönetimi: Stresin atopik dermatit semptomlarını şiddetlendirebileceği bilinmektedir. Çocuğunuzun ve ailenizin stres seviyesini yönetmek için yöntemler bulmak faydalı olabilir.

Her çocuğun cilt tipi ve alerji durumu farklıdır. Bu nedenle, sabırlı olmak ve çocuğunuzun özel ihtiyaçlarına göre hareket etmek önemlidir. Doktorunuzla yakın işbirliği içinde olmak, çocuğunuz için en uygun tedavi planını belirlemenize yardımcı olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Atopik Dermatite Çözüm Bulamıyorum
2. Atopik Dermatit
3. Yumurta Alerjisi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir