Atopik Dermatite Çözüm Bulamıyorum

120 görüntüleme
Ö

Özlem A. T.

5 Ağustos 2025 18:09
Hocam merhaba, 5 buçuk oğlumun gövdesinde ve sırtında iki aydır lezyonlar var. Sadece mama (hipp organik combiotic) ile besleniyor . Doktor atopik dermatit dedi. Nemlendiricisini değiştirdik mustela stelatopia serisini kullanıyorum, locoderm verdiler fakat kullanmayı bıraktığım an yineliyor sorun. Deri testi yaptırdım yumurta akına alerji göründü, akabinde kan testi yapalım dediler alex testi yaptılar hiç bir şey çıkmadı. Doktora nasıl yol izleyeceğimi sordum alerji doktoruna yönlendirdi gittiğim alerji doktoru alex testinin güvenilir sonuç vermediğini söyledi locoderm önerip geçti. Ben test yaptırdığımla kaldım. Kendi çocuk doktorum, iki farklı alerji doktoru locodermden başka bir şey öneremedi. Ben kullandığım çamaşır deterjanını değiştirdim, ekstra durulama yaptırıyorum acaba mı diye. O da işe yaramadı, çok çaresizim hocam. Ne yapmalıyım siz ne önerirsiniz?
D

Duygu C.

5 Ağustos 2025 18:12
Bizde birçok nemlendirici kullandık biodermanin atoderm fayda gördük halada kullanıyorum cildiyeye götürdüm ben tabi fayda gormeyince
Ö

Özlem A. T.

5 Ağustos 2025 18:15
Bioderma da kullandım işe yaramadı bizde, cildiye çözüm oldu mu peki size?
A

Ayşe B.

5 Ağustos 2025 18:18
Bnmde kızımda beş alti aylikken başladı üç farkli doktora götürdüm alerji testi yaptrdm kesin bir çözümü yok dediler bir ay gecer dedi ondan sonra birden artar diyolar biodermann bir kremini kullyoruz Bepanthol babynn duş jelini kullnyorz yumuşatıcıyı yasakladi doktor dar kiyafetler yasak pamuklu kiyafetleri tercih edin dikkat edilirse bi nebze yatstryo ama geçmiyor.
H

Hatice A.

5 Ağustos 2025 18:23
Bizde 5. Aya kadar cok cektik alerjen mama kullandık. Bide kızarık kaşıntı olan bölgeye her kremi dnedim gecmedi. en son bepanthol sensiderm kullandım anında söndürüyor . Sampuanlarıda mustelaydı. Limdi cıkmıyor artık cok şükür ek gıdaya gectik
Ö

Özlem A. T.

5 Ağustos 2025 18:23
Dediklerinize en başından beri dikkat ediyorum, hiç yumuşatıcı kullanmadım. Organik çamaşır deterjanı kullanıyordum, kıyafetleri de öyle hep pamuklu kullanmadığım bir bepantol kaldı deneyeceğim
K

Kübra Ö.

5 Ağustos 2025 18:29
Benımde bebegımde 1 aydır yanagında kırmızı bır egzama benzerı bır dokuntu olustu gecmek bılmıyor sadece anne sutu verıyorum 6. aya yenı gırdık 4 5 seferdır mama verıyorum. Mama vermeden once basladı bepanthen sensıderm kullanıyorum ama bı etkısını gormedım. Alerji olabılır mı acaba
M

Mervenur Ü.

5 Ağustos 2025 18:37
Bioderma kullanıyorum 1 aydır neredeyse bitti günde iki üç kez yüzünü ıslak pamukla silip sürüyordum bunun yanında ben çerez yemeyi kestim bu da yapıyormuş öyle duymuştum. Şuan sorun kalmadı gibi bir şey. Bir de hipp kalitesi kötü bir mama bir kez kullanmayı denedim çocuğum mahvoldu ve doktorlar öyle demişti SMA comfort kullanıyorum.
M

Meltem G.

5 Ağustos 2025 19:24
Aynisini yaşadık bioderma atoderm serisinin duş yagi var biz onunla çözüm bulduk nemlendiriciler çok etkili olmuyor ıslak vücuduna surup bikac dakika oyalaniyorum hafif köpüren bir yapısı var iki üç kullanımdan sonra tamamen düzeldi bizim ama duş yağını hergun kullanıyorum soğuğa yakın suyla yıkıyorum çok şükür iyi geldi sizde deneyebilirsiniz birde duş yağının bir kaç çeşidi var ben en yoğun olanını kullanıyorum 1.5 yıldır
H

Hatice K.

7 Ağustos 2025 12:23
Merhaba ecowel kullandınız mı benim kızımda atopik bizde işe yaradı
H

Hilal g. ..

7 Ağustos 2025 12:44
Merhaba daha küçük olduğu için alerji testleri tam sonuç vermiyor malesef bizde aynı şikayetler için birçok kez doktora gittik alerji testleri yaptirdik sadece yumurta ve kuruyemişlere alerjisi çıktı ama süt süt ürünlerine ve ekmek mayasina da reaksiyon gösteriyordu tavsiyem güzel bir diyet uygulayıp sonrasinda tek tek yiyecekleri açmanız
13 aylik şu an oğlum süt ürünleri ve ekmek mayasi geçti yumurta ve kuru yemiş devam ediyor biz bir süre sadece patates yemiştik çok geçmiş olsun özlem hanım
H

Hilal C.

8 Ağustos 2025 09:18
Merhaba, bizde de atopik dermatit var mustela ve penaten denemiştim ama en etkili bioderma atoderm intensive boume oldu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir