Yumurta Alerjisi
132 görüntüleme
D
Duygu Ö.
20 Temmuz 2025 10:53
7 aylık kız bebeğim var mama+ek gıda ile besleniyor yumurtanın hem sarısına hem beyazına alerjisi çıktı hiç vermiyorum ama vücudundaki kaşıntı kızarıklık geçmiyor. Sürekli bioderma atopik cilt için olan krem ile nemlendirmeye çalışıyorum şampuan da aynı şekilde ama düzelmiyor. Ne yapabilirim başka bilgisi olan var mı?
S
Semanur Ş.
20 Temmuz 2025 12:12
Ne zaman bıraktınız yumurtayı etkisi yaklaşık 3-4 haftada geçiyor çünkü benim kızımdada vardı anca o zamanda geçti
M
Merve A.
20 Temmuz 2025 12:20
Mustela Stelatopia’yi deneyin krem olarak. Benim oglumda da var yumurta alerjisi ayni sekilde ve bu krem cok iyi geldi bi de sizin de yumurta iceren seyleri yememeniz gerekiyo
D
Duygu Ö.
20 Temmuz 2025 12:38
Semanur hanım ek gıda sürecinde yumurtayı tek bir sefer verdim onun dışında doktor hiç vermeyin dedi o yüzden vermiyorum
D
Duygu Ö.
20 Temmuz 2025 12:39
Teşekkür ederim Merve hanım mama ile besleniyor o yüzden sadece ek gıda olarak vermiyorum yumurtayı

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
21 Temmuz 2025 16:11
Başka bir besine daha alerjisi olabilir. Testte çıkmaması alerjisi olmayacağı anlamına gelmez
D
Duygu Ö.
22 Temmuz 2025 07:33
Ecem hanım başka besine alerjisi olduğunu nasıl anlayabiliriz süt ve süt ürünlerinden soya fasulyesi morina balığına kadar test de vardı alerji doktoruna da götürdüm ama bişiy yapmadılar sadece yumurta verme dediler ne yapacağımı bilmiyorum artık sürekli kızarıp kaşınıyor kaşırken uykusundan uyanıyor
S
Semanur Ş.
22 Temmuz 2025 10:58
Kortizon krem vermedi mi doktor size bizimde kaşıntılı egzamamız vardı kortizon krem verdi onunla iyileşti bende aynı zamanda diyet yaptım kremden sonra tekrarlamıştı muhtemelen unuttuğum yiyeceklerden ötürü ama sonra geçti eğer ağır egzamaysa tedavisiz geçmez
D
Duygu Ö.
22 Temmuz 2025 12:50
Hipokort vermişti kullandım geçirdi ama tekrardan oldu karışım ilaç verdi onu da kullandığımda geçiyor ama bırakınca tekrarlıyor başka neden olabilir bilmiyorum mama ile besleniyor ek gıda sürecinde de yumurta hiç vermiyorum ama 4 aylık olduğundan beri var bu sıkıntımız süt ve süt ürünlerine de çıkmadı kan testinde alerjisi
S
Semanur Ş.
22 Temmuz 2025 13:06
Kan testinde çıkmayabiliyor bazen peki mamadan şüphelendiniz mi hiç doktor eğer bana devam ederse alerjik mama kullanması gerekiyor demişti
D
Duygu Ö.
22 Temmuz 2025 13:13
Mamaların hepsi aynı içeriklere sahip değil mi çünkü tek mama kullanmadım değiştirdim de o yüzden
S
Semanur Ş.
22 Temmuz 2025 13:32
Bazı mamalar alerji yapabiliyor her mamanın içeriği aynı olmayabiliyor aynı olsa da oran farklılığı vardır eğer süte alerjisi varsa alerjik mama kullanılabilir dediğim gibi kan testinde çıkmayabiliyor
D
Duygu Ö.
22 Temmuz 2025 13:44
Süt alerjisi kanda çıkmadı deri testinde çıkar mı
S
Semanur Ş.
22 Temmuz 2025 18:54
Bizim çıkmadığı halde doktor yinede sen diyet yap demişti bana bebeğim gazlıydı ona bağladı dedim testlerde çıkmadı ama oda bazen çıkmayabilir demişti ordan biliyorum